Giedriaus Nako kūryba suskambo naktinėje „Tamstos“ sesijoje „Čia gyvena muzika“

„Letter for B“ yra labai jautrus ir asmeniškas, daug gilių jausmų, nuotaikų ir prisiminimų talpinantis kūrinys, kuris net mane paliečia kiekvieną kartą, kai jį groju, – taip apie naktį sugrotą kūrinį pasakojo jo autorius ir atlikėjas Giedrius Nakas.

Giedrius Nakas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Giedrius Nakas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Giedrius Nakas.<br>D.Umbraso nuotr.
Giedrius Nakas.<br>D.Umbraso nuotr.
Giedrius Nakas.<br>T.Bauro nuotr.
Giedrius Nakas.<br>T.Bauro nuotr.
Giedrius Nakas.<br>T.Bauro nuotr.
Giedrius Nakas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 25, 2019, 7:57 PM, atnaujinta Nov 25, 2019, 7:59 PM

Pianistas, kompozitorius, vokalistas ir dainų kūrėjas Giedrius Nakas – antrasis naktinių muzikos sesijų „Čia gyvena muzika“ svečias.

„Kadangi filmavimas vyko naktį, tai man priminė paties kūrinio atsiradimo atmosferą, todėl jį ir pasirinkau“, – pasakojo Giedrius.

Raudonoje šviesoje, tarp užmigusių instrumentų atlikėjas kviečia į poetišką kelionę.

Užfiksuoti kūrinį „Letter for B“ ir tapybišką jo nuotaiką tuščiame salone padėjo „Čia gyvena muzika“ operatorė Alvita Daukantaitė.

„Tai – tarsi laiškas žmogui, kuriam nori labai daug išsakyti. „Letter for B“ rašiau būdamas Austrijoje, kur rezidavau nedideliame mieste Kremse, esančiame netoli Vienos.

Viskas atrodė beveik kaip kad būna romantizuojama kūryba – buvo gruodžio vakaras, per langą matėsi apsnigti kalnai, šalia teka Dunojus, o aš prieblandoje sėdau prie pianino ir po natą užrašiau melodiją, kuri suskambo galvoje“, – sakė kūrėjas.

Kūrinys gimė rašant muziką 2018 m. pasirodžiusiam albumui „No Fear, Full Of Love“.

„Planavau pamėginti parašyti vieną ilgą kūrinį, kuriame dalys nesikartoja ir muzika vis eina kažkur tolyn.

Buvo labai įdomus procesas bandant apjungti visas dalis į visumą, ir po įvairiausių temų plėtojimų norėjosi paprastos, ramios kodos“, – pasakojo pianistas.

Daugeliui geriausiai pažįstamas iš koncertinės veiklos su grupe „Saulės Kliošas“, atlikėjais Jurga, Monika Liu, A. Mamontovu ir daugeliu kitų, Giedrius Nakas klausytojus pakvietė susipažinti artimiau prieš metus išleidęs savo kūrybos albumą „No Fear, Full Of Love“.

Darbas buvo įrašinėjamas Niujorke, padedant vieniems geriausių džiazo muzikantų J. Brown, B. Williams, T. Roberts, C. Curtis, A. Engibaryan ir V. Gould.

2019 metais Giedriaus vardas nuskambėjo dar garsiau, kai atlikėjas su daina „Klaidos“ nusprendė dalyvauti nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje.

„Šiuo metu dirbu ties nauju savo soulo, ritmenbliuzo ir popalbumu, kuris turėtų pasirodyti 2020 metų pradžioje“, – ateities planus klausytojams išdavė Giedrius.

„Tamsta“ naktinėse įrašų sesijose jau svečiavosi pasaulinio lygio būgnininkas Marijus Aleksa.

Salono komanda atskleidė, jog artimiausiose naktinėse „Čia gyvena muzika“ sesijose išgirsime šiuolaikinį smuiko ir violončelės duetą „Twenty Fingers Duo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.