Kaune publika žavėjosi K. Likšos ir M. Linkytės duetu

Jaunosios kartos muzikos ir tekstų autorius bei atlikėjas Kazimieras Likša sekmadienio vakarą Kaune surengė koncertą su styginių kvartetu. Pasirodyme skambėjo geriausi per dešimt metų atlikėjo sukurti kūriniai.

 R.Šeškaičio nuotr.
 R.Šeškaičio nuotr.
 R.Šeškaičio nuotr.
 R.Šeškaičio nuotr.
 R.Šeškaičio nuotr.
 R.Šeškaičio nuotr.
 R.Šeškaičio nuotr.
 R.Šeškaičio nuotr.
 R.Šeškaičio nuotr.
 R.Šeškaičio nuotr.
 R.Šeškaičio nuotr.
 R.Šeškaičio nuotr.
 R.Šeškaičio nuotr.
 R.Šeškaičio nuotr.
 R.Šeškaičio nuotr.
 R.Šeškaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Nov 25, 2019, 10:06 AM

„Akustinė, o gal labiau kamerinė, programa su styginiais instrumentais sukuria išskirtinę nuotaiką. To ir siekiu galvodamas apie koncertą Kaune, kuriame publika išgirs naujas dainas iš mano albumo „Tavo mylimiausia daina“ ir kitus populiarius kūrinius, atliekamus kartu su styginių kvartetu“, – prieš koncertą kalbėjo K.Likša.

Atlikėjas buvo įsitikinęs, kad į koncertą atėję žmonės gaudys kiekvieną salėje sklindantį garsą. Tai koncerto metu ir įvyko – kone viso pasirodymo metu publika sėdėjo susitelkusi į muziką.

Šįmet išleidęs antrąjį solinį albumą „Tavo mylimiausia daina“ K.Likša nutarė, kad nėra geresnio būdo įprasminti šį savo kūrybos etapą, nei jį baigti koncertine turnė per Lietuvą kartu su styginiu kvartetu.

Lapkričio pradžioje įvyko pirmasis atlikėjo pasirodymas Vilniuje, Šv.Kotrynos bažnyčioje, tačiau koncertas Kaune buvo išskirtinis.

„Esu vilnietis, tačiau mėgstu koncertuoti Kaune. Jaučiu labai artimą ryšį su šio miesto publika, kuri yra intelektuali ir palaikanti.

Mano tėtis yra gimęs Kaune, o senelis Petras Likša čia buvo įkūręs teatrą. Šis miestas man labai savas“, – kalbėjo K.Likša.

Atlikėjo pasirodymas buvo išskirtinis ir tuo, kad šį kartą koncerto viešnia buvo dainininkė M.Linkytė. Duetas atliko K.Likšos prieš keletą metų sukurtą, tačiau tik visai neseniai įrašytą kūrinį „Perfect Times“.

„Mano muzikos klausytojai žino, kad rašau lietuviškas dainas. Tačiau šį kartą radosi angliška ir ji man labai patiko, todėl nenorėjau palikti užmirštos.

Į albumą su kitomis lietuviškomis dainomis jos įtraukti negalėjau. Tuomet buvo kilusi mintis net išbandyti savo laimę „Eurovizijos“ dainų konkurse. Ilgai apie tai galvojau, tačiau vėliau supratau, kad nematau savęs šiame konkurse“, – kalbėjo dainininkas.

Tai pirmoji angliška daina K.Likšos solinėje karjeroje. Sukūręs ją atlikėjas pajuto, kad joje yra vietos dviem balsams – tai tarsi pokalbis poros, kuri išgyvena ne lengviausią savo draugystės laikotarpį.

„Pradėjau galvoti apie dainininkes ir staiga susikirto mano ir M.Linkytės keliai. Esu laimingas ir dėkingas, kad ji sutiko įsitraukti į šį projektą.

Jos balsas, talentas ir gyvenimo patirtis šią dainą praturtino ir pagražino“, – teigė K.Likša.

Kelią muzikoje K.Likša pradėjo 2009 metais, kai vos baigęs mokslus buvo pakviestas apšildyti Andriaus Mamontovo „1000 koncertų turo“ koncertus.

Tais pačiais metais jis įkūrė grupę „Karma“, kuri gyvavo iki 2015 metų. „Karma“ išleido mini albumą „Kitaip“ ir du studijinius albumus „Užsimerksiu“ bei „Gyvenimo pradžia“.

„Karma“ surengė keletą turnė po Lietuvą, taip pat koncertavo Lenkijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje, Airijoje ir Anglijoje. 2013 metais grupė buvo pristatyta Geriausios metų roko grupės titului laimėti „M.A.M.A.“ apdovanojimų ceremonijoje.

Savarankišką karjerą pradėjęs K.Likša prieš dvejus metus išleido debiutinį solinį albumą „Per pusę“ ir geriausių grupės „Karma“ bei savo dainų rinkinį, kurį įrašė kartu su styginių orkestru. Abu albumai buvo pristatyti koncertinėse gastrolėse po Lietuvą.

2018-uosius K.Likša pradėjo triumfuodamas – „M.A.M.A.“ apdovanojimuose jis buvo nominuotas Geriausio metų atlikėjo prizui laimėti, dėl kurio varžėsi su Donatu Montvydu, „Ten Walls“ ir Daddy Was A Milkman.

Šiuos metus K.Likša pradėjo išleisdamas kartu su žinomu norvegų prodiuseriu Snorre Bergerudu įrašytą solo albumą „Tavo mylimiausia daina“, kurį pristatė koncertuose Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.