Monika Liu pristato pirmąją iš meilės gimusią vinilinę plokštelę

Dainų autorė Monika Liu praėjusių metų pabaigoje nustebinusi klausytojus lietuvišku retro skambesiu, pristato pirmąją savo vinilinę plokštelę „Melodija“.

Monika Liu pristato pirmąją savo vinilinę plokštelę gimusią iš meilės.
Monika Liu pristato pirmąją savo vinilinę plokštelę gimusią iš meilės.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 17, 2020, 11:51 AM, atnaujinta Apr 17, 2020, 11:52 AM

„Melodija“ – tai Monikos Liu keturių autorinių dainų meilės istorija įamžinta vinilinėje plokštelėje. Visos plokštelės dainos gimė iš atlikėjos išgyvenimų bei prisiminimų, o jungiamoji kūrinių linija – meilė.

„Mano dainos yra apie jaunystę, svajones, baimę, pamišimą, vienišumą ir visų svarbiausia – meilę. Iš to, kaip žmonės reaguoja į mano muziką – jie šypsosi, juokiasi ar nubraukia ašarą, suprantu kiek daug visi esame patyrę meilėje ir koks tai mus vienijantis dalykas“ – pasakoja atlikėja Monika Liu.

Vinilinės plokštelės formatas puikiai įprasmina kiek sentimentalų, lietuvišką retro estradą primenantį, bet išsyk ir labai šviežią muzikinį skambesį. Plokštelė įrašyta Jungtinėje Karalystėje, bendradarbiaujant su muzikos srities profesionalais: prodiuseriu Miles James, garso režisieriumi Christoph Skirl bei muzikantu Mariumi Aleksa, į pagalbą pasitelkiant senovinius sintezatorius bei unikalią techniką, visi instrumentai įrašyti gyvai.

Atlikėja atskleidžia, jog šiuo metu ir toliau kuria lietuvių kalba.

„Daugiau nei devynis metus gyvenant užsienyje vis dažniau kėliau sau klausimą – kas aš esu ir iš kur atėjau? Tai įkvėpė mane rašyti dainas lietuviškai. Tiesa, užtruko laiko surasti kaip ši muzika turėtų skambėti“ – pasakoja atlikėja.

Ketvirtadienio vakarą vinilinę plokštelę „Melodija“ pirmieji išgirdo atlikėjos bendražygiai, draugai, kolegos bei didžiausi fanai. Tam buvo pasirinkta netradicinė išankstinės perklausos forma – tiesioginė transliacija internetu iš „Vilnius Jazz Bar“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.