Karantino laikotarpio inspiruotas naujas grupės „Žalvarinis“ skaitmeninis albumas

Šis dainų rinkinys kiek ne tipiškas ne tik „Žalvariniui“, tačiau aplamai Lietuvos muzikinei scenai, kadangi jame skamba dainų juodraščiai, demo versijos, bei remiksai.

R. Semeniukas.<br>J. Šeiboko nuotr.
R. Semeniukas.<br>J. Šeiboko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2020, 10:00 AM

Albumas skiriamas ištikimiems grupės gerbėjams, kuriems tikrai bus įdomu išgirsti dar neišbaigtus kūrinius, eskizus, nenuglaistytas kompozicijas, kurios vėliau nugulė į albumus „Gyvas“, „Teka“. Melomanams šis albumas pristatomas tik skaitmeninėse muzikos pasiklausymo platformose pakartot.lt, Spotify, Deezer, iTunes.

Šios idėjos sumanytojas, grupės įkūrėjas ir muzikos autorius Robertas Semeniukas.

„Šio sumanymo ėmiausi karantino laikotarpiu, kuomet nutrūko aktyvi koncertinė veikla ir atsirado daug laisvo laiko. Sename kompiuteryje peržiūrėjau archyvinius įrašus, nupučiau dulkes nuo CD ir įvairių kitų laikmenų, atradau daug užmirštų įrašų, tiek repeticinių, tiek demo versijų, net studijinių kūrinių, kurie niekada nebuvo publikuoti.

Perklausiau daug medžiagos ir dauguma tų įrašų man paliko gerą ispūdį, smagiai susiklausė, kai kurie net nustebino. Atradau ir porą remiksų („Kanapė“, „Dijūta“), kuriuos sukūriau apie 2008 metus. Visai įdomu yra pažvelgti į savo kūrybą po dešimties metų. Garsūs užsienio atlikėjai yra nekartą pradžiuginę savo gerbėjus tokiais leidiniais. Pavyzdžiui, grupė Metallica, kurios repeticinių ir nesumiksuotų dainų mielai pasiklausau jų Spotify paskyroje. Pamaniau, kodėl gi man to nepadarius?

Žalvarinis jau yra išleidęs du koncertinius albumus, šešis studijinius albumus, atėjo metas eskizams! Atrinkau, mano ausiai, geriausiai skambančius 2008 – 2015 metų laikotarpio eskizus ir sudariau rinkinį, jį pavadinau „Demo & Remix“. Manau, kai kurios dainos sukels šypsenas, nes imituoju moteriškus balsus, ar dainuoju „paukščių kalba“, galbūt net nevisas kompozicijas atpažinsite, kai kas suskambės visiškai netikėtai, taip pat išgirsite ir buvusių vokalisčių – Eglės, Inetos ir Lauritos balsus.

Albumas gavosi tikrai margas ir įdomus tiems, kurie seka mūsų veiklą nuo pat pradžių. Esu grupės Žalvarinis muzikos autorius ir prodiuseris, todėl šiame albume klausytojai išgirs mane grojantį visais instrumentias ir eskizus, kurie gimsta mano kompiuteryje. Ir tai yra tos pradinės dainų versijos, kurių išskirtinai pasiklauso tik muzikantai prieš eidami į įrašų studiją.

Todėl manau, klausytojams bus tikrai smalsu užsukti į mūsų „repeticijų ir įrašų studijas“, praskleisti užkulisių uždangą ir pasiklausyti nenudailintų, įvariuose žanruose aranžuotų lietuvių liaudies dainų. Atskleisiu paslaptį, tai yra maža dovana grupės gerbėjams prieš paleidžiant naują Žalvarinio studijinį albumą, kurio įrašai jau prasidėjo!“ – džiaugiasi Robertas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.