Mantas Jankavičius pristato antrą dokumentinės trilogijos dalį „Kaip gimsta muzika“

Neseniai pasidalinęs naujienomis apie netrukus išleidžiamą albumą „Veidai“ bei specialiai jam sukurtą dokumentinę trilogiją, šiandien Mantas Jankavičius pristato antrąją jos dalį. Tarp dokumentiniame klipe „Kaip gimsta muzika“ užfiksuotų dainininko bendražygių – Petras Geniušas, Girmantė Vaitkutė ir Anželika Cholina.

Kadras iš dokumentikos.
Kadras iš dokumentikos.
Kadras iš dokumentikos.
Kadras iš dokumentikos.
Kadras iš dokumentikos.
Kadras iš dokumentikos.
Kadras iš dokumentikos.
Kadras iš dokumentikos.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 18, 2020, 10:21 AM, atnaujinta Nov 18, 2020, 11:00 AM

„Visi žmonės, kurie prisidėjo prie šio albumo, į jį atnešė dalelę savęs. Jie man padeda įgyvendinti savo svajones, nesvarbu ar tai būtų tie, su kuriais susitinku kasdien, su kuriais ilgus metus keliaujame muzikiniu keliu ar tie, su kuriais susipažinome visai neseniai. Nuo visų kolaboracijų su visais šiais žmonėmis aš tik turtėju“, – pasakoja Mantas Jankavičius.

Vienas pačiam dainininkui netikėčiausių duetų naujausiame albume „Veidai“ – su pianistu Petru Geniušu. „Jaučiu didelę pagarbą Petrui Geniušui ir džiaugiuosi, jog jis yra šio albumo dalis. Kartu su juo kurta daina ypatingai praturtina visą albumą“, – dokumentiniame klipe pasakoja Mantas Jankavičius.

Prie albumo gimimo taip pat prisidėjo ir dainininkė Girmantė Vaitkutė. Pasikvietęs atlikėją į studiją Mantas Jankavičius norėjo išgirsti kaip viena albumo dainų skambėtų atlikta duetu.

„Ji atėjo, sudainavo ir išėjo, o aš supratau, kad šią akimirką daina tapo pilna. Mano nuomone, Girmantė yra stipriausio balso savininkė Lietuvoje. Labai džiaugiuosi šiuo duetu“, – pagyrų scenos kolegei negaili Mantas Jankavičius.

Dokumentiniame klipe mintimis dalinasi ir Manto Jankavičiaus scenos kolegos – muzikantai ir muzikos prodiuseriai Faustas Venckus ir Tomas Dičiūnas bei dainininko draugė ir kūrybos kritikė, choreografė Anželika Cholina. „Mantas dainuoja širdimi. Aš tai labai vertinu“, – teigia ji.

Kaip ir dauguma atlikėjų šiuo laikotarpiu, Mantas Jankavičius gailisi, jog negalės visų albumo istorijų savo klausytojams pristatyti koncertuose.

„Nors ir negalėsiu kiekvienam gyvai pasakyti kaip dabar jaučiuosi, lai šis albumas kalba už mane. Man jis yra be galo brangus ir nuostabus. Tiek muzikine prasme, tiek mintimis ir idėjomis, kurios į jį sugulė bei neįprastu kompaktinio disko viršeliu, kuriuo pažadu pasidalinti jau visai netrukus“, – teigia dainininkas.

Lapkričio 26 dieną išleidžiamą Manto Jankavičiaus albumą „Veidai“ bus galima išgirsti visose skaitmeninėse muzikos klausymo platformose, taip pat, įsigyti vinilo plokštelę arba kompaktinį diską. Albumo „Veidai“ projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.