„Grammy“ įteikimo ceremonija dėl COVID-19 atidėta iki kovo

Muzikos apdovanojimų „Grammy“ įteikimo ceremonija, turėjusi vykti sausio 31 dieną Los Andžele, dėl Kalifornijoje sparčiai plintančios koronavirusinės infekcijos COVID-19 buvo atidėta iki kovo.

Pandemija sudavė triuškinamų smūgių muzikos industrijai.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Pandemija sudavė triuškinamų smūgių muzikos industrijai.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-01-06 10:03

Įrašų akademija paskelbė pareiškimą, kuriame sako, kad perkėlė renginį į kovo 14 dieną, nors jos interneto svetainėje buvo trumpam pasirodžiusi savaite vėlesnė data.

„Prastėjanti COVID'o situacija Los Andžele, kur ligoninės užverstos darbu, o intensyviosios slaugos skyriai pasiekė pajėgumų ribą, ir valstijos bei vietos administracijų naujos rekomendacijos paskatino mus padaryti išvadą, kad teisinga atidėti šou, – nurodė organizatoriai. – Nieko nėra svarbiau už mūsų muzikos bendruomenės narių, taip pat šimtų žmonių, nenuilstamai rengiančių šį šou, sveikatą ir saugumą.“

Pandemija sudavė triuškinamų smūgių muzikos industrijai.

Įrašų akademija prieš atidėjimą skelbė, kad šou sausio pabaigoje bus daugiausia virtualus, bet konkrečių planų nebuvo pateikusi.

Daugiausia nominacijų apdovanojimams turi Beyonce, Dua Lipa, Taylor Swift, taip pat reperis Roddy Ricchas.

Ceremoniją, kurioje paprastai dalyvauja daug žvaigždžių, turėjo vesti komikas Trevoras Noah, bet kol kas neaišku, ar atidėjus šou šis planas vis dar galioja.

Nominantus praėjusių metų pabaigoje per vaizdo transliaciją paskelbė žvaigždės iš viso pasaulio.

Kitų apdovanojimų, tokių kaip „Emmy“ ir „Latin Grammy“, įteikimo ceremonijos dėl didelių susibūrimų draudimo turėjo vykti iš dalies ar visiškai virtualiai.

Tuo metu „Oskarų“ įteikimo ceremonija turi įvykti balandžio 25-ąją – aštuoniomis savaitėmis vėliau, nei planuota iš pradžių.

Los Andželas dabar yra tarp koronaviruso pandemijos centrų; miesto ligoninėms tenka dorotis su rekordiniais pacientų skaičiais, o gyventojams galioja griežti nurodymai būti namuose.

COVID-19 atvejų šuolis Kalifornijos pietuose įvyko po Padėkos dienos ir Kalėdų švenčių periodo. Pasirodo pranešimų, kad pacientams tenka normuoti deguonį, kad jie ištisas valandas turi laukti greitosios pagalbos automobiliuose, kol atsilaisvins vietos ligoninėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.