Birutė Petrikytė su dukra Andželika pristatė dainą „Amžina“: paniro į jausmų vandenyną

Legendinė lietuvių estrados primadona Birutė Petrikytė (66 m.) ir jos duktė Andželika (48 m.) per karantiną nesėdėjo sudėjusios rankų, todėl publikai gali pristatyti sunkmečiu gimusią naują dainą „Amžina“, kuriai muziką ir žodžius sukūrė prodiuseris ir dainininkas Stanislavas Stavickis-Stano.

 Birutė Petrikytė su dukra Andželika.<br> G.Pilaičio nuotr.
 Birutė Petrikytė su dukra Andželika.<br> G.Pilaičio nuotr.
\Nomeda Kazlaus ir Birutė Petrikytė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
\Nomeda Kazlaus ir Birutė Petrikytė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Motina ir dukra dažnai koncertuoja kartu.<br>L.Geležės nuotr.
 Motina ir dukra dažnai koncertuoja kartu.<br>L.Geležės nuotr.
A.Petrikytė nesigaili pasukusi motinos keliu.<br> L.Geležės nuotr.
A.Petrikytė nesigaili pasukusi motinos keliu.<br> L.Geležės nuotr.
Birutė Petrikytė su vyru Igoriu Karžickiu.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Birutė Petrikytė su vyru Igoriu Karžickiu.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Sintija Smulkytė

Mar 2, 2021, 1:30 PM

Pandemija išryškino tikras vertybes 

Išskirtiniu balsu garsėjanti B.Petrikytė sako, kad daina „Amžina“, gimusi sudėtingu periodu, kaip niekada laukta jai ir dukrai: „Niekas net nesapnavo, kad menininkai gali būti atskirti nuo publikos. Visa jėga užgriuvusi grėsminga pandemija leido mums visiems suprast, kas yra žmogaus meilė artimui, gamtai, žemei, kurioje visi esame tampriai susiję ir nepakartojami“

„Viskas amžina ir trumpa lyg akimirka. Nespėsi šiandien, tai rytoj jau kažin ar padarysi. Man labai artimas šios Stano dainos tekstas - atspindi brandaus žmogaus požiūrį, meilės supratimą. Tuo pat metu daina atskleidžia pandemijos ištikto pasaulio neapibrėžtumą: bendrystė, artimųjų supratimas, tapęs dar labiau būtinas ir vertingas, naujoji būties realybė išryškina tikrąsias ir amžinąsias vertybes. Jas pajausti nėra paprasta, bet šiuos iššūkius mes ir vadiname gyvenimu“, – kalba B.Petrikytė.

Dainininkė pripažįsta per pandemiją panirusi į apmąstymų vandenyną: „Kai tyliai ir ramiai kurstai meilės laužą, ne tik tu, bet ir kiti pasijaučia laimingi. Supratau, kad tik meilė suteikia laimę, o jeigu žmogus yra laimingas, tai jis ir mylimas – antrosios pusės, giminių, aplinkinių. Jaunystėje meilė sutapatiname su aistra, bet viskas praeina, kaip ir mus aplankančios aistros.“

Meilė grindžiama ne žodžiais, o darbais

Iš savo patirties bokšto žvelgiančiai B.Petrikytei atrodo, kad moterys neretai pačios pasirenka aukos vaidmenį: gyventi su kažkuo vardan vaikų, išskaičiavimo, kažkokios aplinkinių nuomonės.

Bet visos, net ir iš meilės gimusios priespaudos grandinės, pasak jos, anksčiau ar vėliau nusimetamos. Dainininkė džiaugiasi jau dvidešimt metų trunkančia savo santuoka su vyru Igoriu, meilė jai – laimė.

„Tenka įrodinėti meilę darbais, o ne kalbėti apie ją nuo ryto iki vakaro – pavargsi nuo kartojimo. Tušti žodžiai nieko nepasako, neatneša laimės“, – šypsosi dainininkė.

Meilės būtinybę B.Petrikytė naujai išgyvena per pandemiją. Apgailestaudama dėl per karantiną nutrūkusių ryšių su klausytojais B.Petrikytė siunčia jiems linkėjimus ir naują dainą: „Ji mane jungia su jumis, būkite sveiki. Abi su Andželika žavimės Stano kūryba, esame jo kūrybos gerbėjos – šiuolaikiška, jauki, su vilties emocija daina ,„Amžina“ – dovana, praskaidrinusi ir mūsų karantiną“.

Motina ir duktė atrodo kaip seserys

Lietuvių estrados žvaigždė B.Petrikytė dainavo legendinėje grupėje „Nerija“ su Edmundu Kučinsku, Simonu Donskovu, Vitalijumi Pauliuku, Laima Žemaityte, Nijole Tallat-Kelpšaite ir Antanu Čapu, ansambliuose „Kopų balsai“, „Vilniaus aidai“, „Nemuno žiburiai“.

Įvairių tarptautinių festivalių laureatė B.Petrikytė didžiuojasi, kad kažkada prestižiniame Jūrmalos konkurse pelnytą apdovanojimą jai įteikė legendinis latvių estrados maestro, kompozitorius ir pianistas Raimondas Paulas.

Garsioji dainininkė su vyru Igoriu, buvusiu jūrininku, Lietuvos pajūryje yra įkūrusi svečių namus „Birutės uostas“. Nuo 2001 metų rengia populiarų tarptautinį šlagerių festivalį. Dukters Andželikos, su kuria koncertuoja, B.Petrikytė susilaukė ankstyvame amžiuje.

Nors motiną ir jos keliu pasukusią dukrą skiria septyniolika metų, to nežinantys žmonės dainininkes dažnai pavadina seserimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.