Išgirskite: Lino Adomaičio superhitas „Saulės pėdomis“ atgimė drauge su Monique

Dainininkas ir muzikos prodiuseris Linas Adomaitis drauge su scenos kolege Monika Pundziūte-Monique melomanams pateikė kiek netikėtą, bet ypatingai skanų desertą – drauge įrašytą bendrą dainą.

Monika Pundziūtė-Monique ir Linas Adomaitis.<br>Roberto Daškevičiaus ir Eglės Gendrėnaitės nuotr.
Monika Pundziūtė-Monique ir Linas Adomaitis.<br>Roberto Daškevičiaus ir Eglės Gendrėnaitės nuotr.
Monika Pundziūtė-Monique.<br>D.Umbraso nuotr.
Monika Pundziūtė-Monique.<br>D.Umbraso nuotr.
Linas Adomaitis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Linas Adomaitis.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 31, 2021, 11:02 AM

Tiesa, tai legendinis Lino superhitas „Saulės pėdomis“, kuris jau tapo populiariosios muzikos istorijos dalimi.

Šis jautrus duetas daugybę kartų skambėjo įvairiuose TV muzikos projektuose ar konkursuose, o jį perdainavę jau šimtai atlikėjų.

Tačiau naujai atgimti dar vienai versijai po daugelio metų ryžosi ir pats dainos autorius Linas Adomaitis, pasiūlęs prisijungti talentingajai dainininkei Monique.

Naujoji dainos „Saulės pėdomis“ versija – tai titulinis ir finalinis Lino Adomaičio remiksų albumo „AUX“ kūrinys.

Pakeistas tempas, naujai pritaikyta harmonija ir dainos aranžuotė gimė sparčiai populiarėjančio muzikos prodiuserio Pauliaus Vaicekausko-Plucando įrašų studijoje.

Beje su šiuo talentingu muzikantu Linas Adomaitis drauge koncertuoja kone visuose koncertuose.

„Pauliaus muzikinė inteligencija ir žanro pajautimas yra jo stiprioji pusė. Dainuodamas koncerte aš viena ausimi klausau, kaip Paulius groja bosine gitara ir žaviuosi jo sukurtais rifais, taip pat ir pastaraisiais keliais jo remiksais, kurie puikuojasi mano naujausiame albume „AUX“.

Paulius akimirksniu pagavo mano ir Monique dueto viziją ir ją išpildė daugiau nei 100 procentų“, – šiltų žodžių negailėjo L.Adomaitis.

Linas prisimena ir 2003 metus, kuomet važiuodamas autostrada iš Klaipėdos tiesiog kelyje sukūrė dainos žodžius, pasidėjęs popieriaus lapą ant vairo.

Dar tada greitkelyje Linas nė nenumanė, kad „Saulės pėdomis“ taps tokia svarbia jo muzikinio kelio dalimi ir taip mėgstama klausytojų.

Visuose koncertuose dainininkas ją atlieka su didžiule meile ir džiaugiasi, kad jaunoji karta atlieka šį kūrinį įvairiuose TV projektuose ar dainų konkursuose.

„Prisimink mane, kai buvau šalia...“ – taip prasideda mūsų su Linu remiksuoto dueto žodžiai. Ir aš prisimenu, kai jis buvo šalia manęs, kai buvau dar paauglė: buvo šalia per savo muziką.

O dabar, po dešimties metų, jis šalia, tik jau iš tikrųjų – studijoje, kurioje kalbamės apie idėją duetui, apie šios dainos žodžius, kaip ji gimė tada ir kaip ji galėtų atgimti dabar.

Tad maža turbūt pasakyti, kad man garbė yra būti duete su Linu, o ypač šiai dainai, kurios melodiją ir žodžius mano širdis mokėjo mintinai jau iš gerokai anksčiau. Nieko nelaukę, paklausykit, raginu!“ – šypsosi dainininkė Monique.

Atlikėja priduria, kad apskritai, pati idėja dainoms, spėjusioms užsiimti savo vietą žmonių širdyse, suteikti naują gyvybę, naują ritmą ir skambesį – yra nuostabus dalykas.

Jai pritaria ir L.Adomaitis, kuris daug komplimentų pažėrė ir naujai suskambusio dueto „Saulės pėdomis“ partnerei.

„Dainininke Monique aš labai žaviuosi nuo jos muzikinės karjeros pradžios. Jos balso valdymas, jautrumas, nuoširdumas ir minčių raiška iš karto atskleidžia jos talentą ir parodo, koks šviesus jos vidinis pasaulis.

Džiaugiuosi, kad ši daina atgimsta būtent su ja. Tiek Paulius, tiek Monika į šią dainą integravo daug meilės, jauno vėjo, gilaus kvėpavimo ir veržlaus tempo“, – džiaugėsi Linas.

Tuo tarpu vaizdo klipo kūrėjas Arvydas Strimaitis sako, kad nors laiko ir neatsuksime atgal, tačiau ši daina daugeliui gali priminti jų pačių meilės istorijas, tarsi nugulusias į dienraščius. Tad vaizdo klipe neatsitiktinai vartomi senų laikraščių puslapiai. Juk ir ši nauja dainos versija lyg archyviniai straipsniai vėl atbunda iš praeities.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.