Iš finalui pasiruošusių „The Roop“ – žinutė gerbėjams: „Būkime stiprūs bet kokioje situacijoje“ Sulaukė G. Nausėdos skambučio

Šeštadienio popietę Lietuvos atstovai „Eurovizijoje“ grupė „The Roop“ atvyko į Roterdamo „Ahoy“ areną.

Grupė „The Roop“.<br>Ekrano nuotr.
Grupė „The Roop“.<br>Ekrano nuotr.
Grupė „The Roop“.<br>Ekrano nuotr.
Grupė „The Roop“.<br>Ekrano nuotr.
Grupė „The Roop“.<br>Ekrano nuotr.
Grupė „The Roop“.<br>Ekrano nuotr.
Grupė „The Roop“.<br>Ekrano nuotr.
Grupė „The Roop“.<br>Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 22, 2021, 6:40 PM, atnaujinta May 22, 2021, 9:12 PM

Prieš pasirodymą finale grupės nariai sakė besijaučiantys ramiai ir užtikrintai.

Lietuvos garbę ginsianti grupė sulaukė prezidento Gitano Nausėdos skambučio, kuris perdavė linkėjimus.

„Prezidentas sakė, kad šiuo metu yra Neringos juostoje. Perdavė linkėjimus visai grupei, sakė, kad Lietuva tikrai neatrodo prasčiau nei kitos šalys, labai džiaugėsi. Perdavė tokius žodžius: kad labiau susifokusuotume į patį pasirodymą, pasidžiaugtume juo, negalvotume apie jokias vietas.

Be abejo, palaikymas iš aukščiausio valstybės asmens yra malonus – ne kiekvieną dieną skambina prezidentai. Bent mums ne.

Tas tikrai smagu, matome, kad tai, ką mes darome, tampa valstybiniu lygiu. Taip ir yra. Aš labai laukiu, kada kultūra bus pripažįstama labai plačiai valstybiniu lygiu, kada kultūra nebus laikoma kaip šalutiniu hobiu. Arba, jeigu reikia apkarpyti, tai pirmiausia kultūrą.

Kaip jau kažkada minėjau: su akcijomis parduotuvėse mes toli nenueisime šalyje. Reikia matyti plačiau. Šis dėmesys – tiek iš ministrės pirmininkės, tiek iš prezidento – suteikė viltį: Lietuva, kaip ir daugelis kitų šalių, į kultūrą pažiūrės rimčiau“, – optimistiškai kalbėjo Vaidotas Valiukevičius.

Grupės nariai sakė neturintys talismanų, ar specialių ritualų, kurie galėtų pritraukti sėkmę prieš lipant į sceną.

Prieš pasirodymą bent valandą ar dvi pabūna ramiai: susikaupia, nesiblaško, o savo tvirtybe laiko ramybę ir susikaupimą.

Grupės nariai prieš didįjį finalą jaučiasi užtikrintai. 

„13 repeticijų – kaip koncertinis turas. Vis naujiems žmonėms iš esmės darai tą patį – energija tik kyla. Manau, kad mūsų paskutinė – generalinė – repeticija buvo geriausia iš visų. Tikiuosi tik geriausio pasirodymo šįvakar. Minimalus jaudulys visą laiką yra. Nejaučiame spaudimo. Repeticijos tik sutvirtino, puikiai žinome ką darysime, kas bus“, – ramus išliko grupės gitaristas Mantas Banišauskas.

„Daugiausiai jaudinasi tie, kurie žiūri“, – scenos kolegą juokdamasis papildė V.Valiukevičius.

Pastebėjus, kad grupės nariai gyvenime atrodo kuklūs ir elgiasi santūriai, o scenoje – energingi ir ryškūs, V.Valiukevičius atsakė, kad tai priklauso nuo situacijos.

„Aš manau, kad kiekvienas žmogus turi daug savo dalių, sluoksnių ir spalvų. Aš esu visoks: kartais galiu rusiškai pasikeikti. Aš galiu būti ramus ir sakyti, kad saulė šviečia ir viskas yra gerai. Visoks aš esu, priklauso nuo situacijos. Supratome, kad nenorime savęs įdėti į vieną dėžutę.

Taip pat, kaip ir su muzika. Kai klausia, kokią mes muziką kuriame, mes sakome, kad tai – miksas. Nenorime įvardyti. Tai yra mūsų žmogiškoji pusė. Jeigu jaučiame, kad norime atiduoti energiją, mes ją atiduodame. Čia sėdėdami mes jaučiame, kad norime sėdėti, o ne šokti ir rodyti pirštų šokius“, – pastebėjo Vaidotas.

Grupės lyderis pabrėžė, kad nepaisant to, kurią vietą finale užims, darbai laukia tie patys: naujos dainos, trijų vaizdo klipų filmavimai vasarą, suplanuoti ir koncertai.

Paskutinį interviu prieš pasirodymą finale davusi grupė perdavė linkėjimus tiems, kurie dainų konkursą stebės priešais televizijos ekranus.

„Noriu nuo mūsų grupės palinkėti visiems. Ne jūs mums, o mes: ramybės. Ramybės prie ekranų, džiaugsmo. Džiaukitės šia diena, šita geltonąja banga, kuri nerealiai suvienijo visus. Aš manau, kad ši vienybė rodo mūsų – Lietuvos – stiprybę. Būkime stiprūs bet kokioje situacijoje. Nesvarbu, kiek suklupsim, ar ką laimėsim: visą laiką būkime kartu“, – dėkojo grupės „The Roop“ nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.