Atlikėjas Lukas Norkūnas pristato antrąjį savo solinį albumą „Antras“

Plačiai visuomenei Luko Norkūno vardas, tiesiog, dar lieka nežinomu, tačiau dalis muzikantų Luką ir jo muziką žino puikiai, o renginių organizatoriai noriai kviečia dainininką į mažesnius koncertus ir festivalius.

 L.Norkūnas.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
 L.Norkūnas.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 14, 2021, 7:31 PM, atnaujinta Jul 14, 2021, 7:32 PM

Pats atlikėjas, Vilniaus universitete, baigė filosofijos studijas, kas sufleruoja, jog banalių tekstų šio vaikino kūryboje – nesutiksime. Nuotaikinga, gyvenimiška, linksma vaikino muzika, atrodytų, jo pačio neatspindi. Gyvenime, atlikėjas – labai ramus, neišsišokantis, o scenoje gali pasirodyti net kuklus.

Naujo albumo žodžius ir muziką Lukas Norkūnas parašė pats. Antrąjį albumą praminti antru, beje, irgi originalu. Be viso solinio kūrybinio kelio atlikėjas koncertuoja ir su išskirtine grupe „Midnight Special“, kurios didžiąją dalį repertuaro sudaro amerikietiškos dainos, parašytos dar 1930 – 1960 metais. Šioje grupėje muzikantas groja mandolina bei dainuoja. 2018 metų pabaigoje pirmąjį savo albumą išleidęs Lukas pavadino jį – „(demo)“, tad, pasitreniravo leidyboje ir į klausytojų širdis, jau dabar, beldžiasi drąsiau ir plačiau:

„Su antruoju albumu norėjau atnešti tai, ko pasigendu lietuviškoje muzikoje. Tiek iš muzikinės pusės, tiek iš žodžių, temų. Man, kaip baigusiam filosofijos studijas, norėjosi perteikti tikrą savo istoriją.

Įvykius, kuriuos patyriau savo kailiu, kartais – apie meilę, kuri įgauna skirtingus pavidalus. Klausytojas šiame albume nusikels ir į Vilniaus senamiestį, apie kurį yra atskiras kūrinys. O albumo pabaigoje nusikels dar toliau. Tas pats žmogus šio albumo negali perklausyti du kartus, nes jau po pirmojo bus kitoks“.

Vaikino socialiniame tinkle taip pat daugybė perdainuotų dainų vaizdo įrašų, tarp kurių ir keletas autorinės kūrybos. Nuo karantino pradžios iki antrojo albumo pasirodymo dainininkas įkėlė net 150 perdainuotų koverių. Lukas Norkūnas keletą kartų dalyvavo ir Eurovizijos atrankose, tačiau buvo įvertintas dviprasmiškai. Beje, Eurovizijos atrankose pristatytas atlikėjo kūrinys „Tegu“ buvo įvertintas palankiai ir auditorijos peržiūromis.

Ir nors daugelis lietuvių vaikiną su gitara pramintų tiesiog gatvės muzikantu ar bardu, Lukas, apie savo atliekamą muziką galvoja kitaip:

„Pradėjęs ties popsu ir punk muzika ėjau prie kieto ir sunkaus, kol perėjau prie įvairiausio mišinio, eksperimentų, fusion, aišku, o tada pačių šaknų – ėjau prie bliuzo, gospelio, folko, džiazo, klasikos ir world muzikos, ir visko, kas man galėjo teikti malonumą – vesti už ausų. Nagrinėjau dainas, kūrinius – harmoniškai, ritmiškai ir lyriškai.

Susipažinau su daug muzikos, kad sukurčiau unikalias dainas, kurios būtų muzikaliai išradingos. Manau, kad šis albumas yra įdomus visapusiškai ir yra verta jo paklausyti.“,- apie kelią link savo atliekamos muzikos naujame albume „Antras“, pasakoja Lukas Norkūnas.

Naujausiame albume atlikėjas visas dainas įrašė pats grodamas visais instrumentais. Tai – akustinė, klasikinė, elektrinė, bosinė gitaros. Mandolina, klavišiniai, perkusija, mušamieji ir gamtoje ar mieste įrašyti garsai, bei žinoma, vokalas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.