Grupę „Pikaso“ palikęs V. Kabutavičius: parašyti dainą įkvėpė Th. Vinterbergo filmas „Dar po vieną“

Valdas Kabutavičius nėra iš tų atlikėjų, kurie populiarumo siekia šokiruodami, tačiau tik ne šį kartą – naujausios jo solinės dainos pavadinimas sako: „Išgerk“.

 Valdas Kabutavičius.
 Valdas Kabutavičius.
 Valdas Kabutavičius.
 Valdas Kabutavičius.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-07-30 09:39

Sutikite, frazė kelia įvairių asociacijų, tačiau Valdas prašo neapsigauti:

„Nors daina iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti apie šventimą ir vakarėlius – toli gražu taip nėra. Kūrinyje skambantys žodžiai „išgerk“, „pakelk taurę už mus visus“ – tėra simbolika. Tai daina apie draugus, gyvenimą ir gerus laikus kartu. Laikus, kuomet praleista daug puikių ir nebūtinai puikių akimirkų, svarbiausia, kad tikrų akimirkų, kurias teko pamatyti ir patirti“, – dainos prasmę aiškina Valdas.

„Juk iš tiesų, gyvenime daugelį progų mes „paminim“ vyno ar šampano taure: Šv. Kalėdos, Naujieji metai, net bažnyčioje vynas Šv. Mišių metu yra vienas akcentų, tad tai be jokios abejonės simbolika, kuri, dar kartą pasikartosiu, neturi nieko bendra su besaikiu alkoholio vartojimu“, – pasakoja Valdas.

Mintis sukurti būtent tokią dainą Valdui kilo net prieš dešimt metų improvizuojant gitara su geru bičiuliu. „Deja, kaip ir pačioje dainoje dainuojama, apie tai, kad visi kažkur išsibarstėme (tas pats bičiulis Mantas jau kuris laikas gyvena Australijoje) – nuoširdžiai sakau, išties būtų smagu ir realybėje susitikti po šitiek metų…“, – atvirauja Valdas.

Pasak kūrėjo, laikas šiai stalčiuje gulėjusiai dainai išaušo po… filmo peržiūros. „Turėjau progos pasižiūrėti režisieriaus Thomo Vinterbergo filmą „Dar po vieną“. Šis filmas buvo pagrindinis įkvėpimas užbaigti kadaise gimusią dainą.

Beje, pats kinas ir aktorių vaidyba tiesiog nuostabi – rekomenduoju“, – pastebėjimais dalijasi V. Kabutavičius, šiuo metu solinei karjerai bei dainų kūrimui skiriantis didžiąją dalį laiko: mat jis neseniai paliko grupę „Pikaso“, kurios nariu buvo penkerius metus.

„Mano sprendimas pasitraukti iš grupės nebuvo spontaniškas. Kuris laikas nebemačiau savęs kaip grupės „Pikaso“ narys, vis daugiau dėmesio skyriau solo muzikinei veiklai bei kūrybai. Viską, ką darau gyvenime, stengiuosi daryti pilna koja, tiesiog netikiu, kad kažką pasiekti galima darant ne visu šimtu procentu. Todėl ir grupės atžvilgiu nenorėjau būti neteisingas ir toliau ten dalyvauti būnant tik iš dalies.

„Su broliais Bendžiais turėjome ilgą ir prasmingą pokalbį. Prodiuseriai mano motyvus pasitraukti iš grupės suprato“, – pasakoja atlikėjas. „Kone legenda tapusiems vadybininkams Lietuvoje esu už viską dėkingas ir, manau, kad dirbant mano, kaip muzikos prodiuserio darbą, keliai dar gali ir susitikti – juk gyvenimas pilnas netikėtumų“, – įsitikinęs Valdas, kviečiantis pasiklausyti ir įvertinti naujausią jo solinį kūrinį „Išgerk“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.