Dainininkė A. Sabulytė pristato trečią autorinį kūrinį: „Tai daina Lietuvos rugpjūčiui“

Dainininkė Agnė Sabulytė rugpjūtį gyvena su nauja daina „Mėnulio šviesoje“ (LADUTO). „Tai daina Lietuvos rugpjūčiui ir ne tik, – apie subrandintą laukuose derlių, kvepiančias pievas, ritualus, tradicijas ir mūsų istorijas, vienas jų paliekamas augti, kitas užšaldomas bei naujas gimstančias su pagarba ir dėkingumu“, – pasakoja Agnė Sabulytė.

 Agnė Sabulytė.<br> Soc. tinklo nuotr.
 Agnė Sabulytė.<br> Soc. tinklo nuotr.
 Agnė Sabulytė.<br> Soc. tinklo nuotr.
 Agnė Sabulytė.<br> Soc. tinklo nuotr.
 Agnė Sabulytė.<br> Soc. tinklo nuotr.
 Agnė Sabulytė.<br> Soc. tinklo nuotr.
 Agnė Sabulytė.<br> Soc. tinklo nuotr.
 Agnė Sabulytė.<br> Soc. tinklo nuotr.
 Agnė Sabulytė.<br> Soc. tinklo nuotr.
 Agnė Sabulytė.<br> Soc. tinklo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Aug 13, 2021, 9:58 AM, atnaujinta Aug 13, 2021, 10:16 AM

„Mėnulio šviesoje“ (LADUTO) apie vasaros ritmo įkvėptą moterį

Lietuvių liaudies dainų leitmotyvas vis labiau pagauna atlikėją Agnę Sabulytę kūryboje. Dainininkė pristato trečiąją autorinę dainą „Mėnulio šviesoje“ (LADUTO), kurioje tampriai susipina lietuvių liaudies dainoms būdingi motyvai ir tuo pačiu vystoma savita, atpažįstama ir magiška menininkės dainos stilistika.

„Vaikystės vasaras praleidau kaime klausydama močiutės dainuojamų lietuvių liaudies dainų. Jas girdėdavau grėbiant šieną, raunant runkelius, genant gyvulius, per vakarones ar kitoje kaimo veikloje. Dainos ir kasdieninių darbų harmoningas persipynimas pasiliko atminty ir šiandien vis labiau įsilieja į mano kūrybą bei gyvenimo tėkmę“, – pasakoja dainininkė.

Moteris pati išgyvenusi sudėtingą gyvenimo etapą, šiuo metu teigia kūryboje ir gamtoje, palydint augančių vaikų ritmui, atranda vidinės ramybės tėkmę ir harmoniją.

„Mano gyvenimas šiandien vedamas širdies ir muzikos. Tai užkuria ir hipnotizuoja. Per dainą anksčiau moterys atrasdavo stiprybę, bendrystę, paguodą.

Džiaugiuosi, kad vis daugiau moterų atranda dainavimą kaip jų moteriškumo jėgą, kuri mums suteikia galios, gydo, o aš laiminga, kad galiu tuo dalintis“, – kalba atlikėja.

Dainininkė mielai dalinasi dainavimo žiniomis su savo mokiniais atrandant dainavimą kaip mums kiekvienam duotą išraiškos priemonę ir teigia, jog dainavimas ir kūryba – tai mūsų kiekvieno jėga, su kuria gimstame, kad galėtume išdainuoti savo gyvenimą, džiaugsmą ir liūdesį, kad galėtume įkvėpti ir paguosti.

 

Lietuvių liaudies dainos teka mūsų kraujyje

Šiais metais dainininkė jau pristatė dvi lietuvių liaudies dainų elektronines interpretacijas „Jorja“ ir „Saulala sadina lylia“. Atlikėja džiaugiasi, kad mūsų tautos muzikinis paveldas: instrumentai, dainos, šokiai, tautinis kostiumas vis labiau tampa populiarūs tarp menininkų, o ji pati originalią kūrybą jungdama kartu su lietuvių liaudies tradicine muzika, ieško vis naujų skambesių ir sintezių.

Nemažai solistės repertuare yra kitų tautų liaudies dainų. Jos atliekamos japonų tradicinės ir populiarios dainos ne vieną priverčia suklusti dėl ypatingo tos kalbos pojūčio ir išraiškos, tačiau pati dainininkė teigia, kad ir kokios būtų įdomios ir egzotiškos muzikinės kelionės po kitas šalis, širdis pasijunta namuose, nurimsta ir pajunta pilnatvę tik dainuojant lietuvių dainas. „Lietuvių liaudies dainos teka mūsų kraujyje“, – teigia Agnė Sabulytė

Naujoje originalioje dainoje „Mėnulio šviesoje“ (LADUTO) atlikėja kartu su prodiuseriu Pavelu Rodevičiumi kuria romantišką, su magijos prieskoniu vasaros ritmą ir jo įkvėptą moterį, pulsuojančią meile, lietuviškumu.

„Mėnulio šviesoje“ (LADUTO) – gamtos ir moters šokis

Dainos „Mėnulio šviesoje“ (LADUTO) vizualinis išpildymas buvo kuriamas kartu su fotografe Rūta Andrė ir video menininku Semionu Tylingo.

„Ieškojome artimo, paprasto, bet tuo pačiu užburiančio rugpjūčio sąskambio gamtoje. Pasikeitęs ir vis dar besikeičiantis pasaulis mus labai stipriai pastūmėjo link gamtos, tarsi į naujai atrastą seną – vaistažolių rinkimas, protėvių dainos“, – pasakoja fotografė Rūta Andrė.

Viena dainos klipo dalis filmuota „Žolynų namuose“, kuriuose vyksta edukaciniai mokymai, kuo augalai gali būti mums naudingi.

„Anksčiau moterys mokėjo atpažinti gydomuosius augalus, šiandien mes tarsi to mokomės iš naujo, nes miesto gerbūvis šiek tiek į antrą planą buvo nustūmęs domėjimąsi, kuo gali būti naudinga gamta, augalai šalia mūsų“, – kalba dainininkė, pati natūraliam gydymui skirianti pirmenybę.

Klipe neatsitiktinai fiksuojami medetkų, ramunėlių kadrai, avižų laukai, moters jausmai ir iš jų gimstantis gamtos ir žmogaus grožio dialogas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.