Režisierius Tadas Vidmantas nėrė į netikėtus vandenis

Neseniai į kino teatrus paleidęs trilerio elementų turinčią komediją „Naktinė žvejyba“, kurioje pagrindinius vaidmenis suvaidino Marius Repšys ir Leonardas Pabedonoscevas, režisierius Tadas Vidmantas nesiliauja stebinti. Šį kartą jis nusitaikė į muzikos mylėtojus, kuriems pristatė debiutinį muzikinį albumą „Sentimenthol“.

 Tadas Vidmantas.<br> G.Kropio nuotr.
 Tadas Vidmantas.<br> G.Kropio nuotr.
Tadas nusitaikė į muzikos mylėtojus, kuriems pristatė debiutinį muzikinį albumą „Sentimenthol“.
Tadas nusitaikė į muzikos mylėtojus, kuriems pristatė debiutinį muzikinį albumą „Sentimenthol“.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 31, 2021, 11:34 AM

Nors daugeliui ši žinia buvo netikėta, T. Vidmantas teigia, kad muziką jis kuria jau apie dvidešimt metų.

„Čia dar vienas iš mano hobių šalia kolekcionavimo, plaukimo, šaudymo ir lėktuvo pilotavimo. Prieš keletą metų esu tą daręs profesionaliai – kūriau ją videožaidimams“. Kartu Tadas priduria, kad nors ir nekuria muzikos kiekvieną dieną, jį reguliariai aplanko įkvėpimas. „Kažkodėl kas kelis metus užeina didelis noras sėsti prie muzikos. Dažniausia rudenį arba žiemą, kai nieko nefilmuoju.

Taip nutiko ir dabar. Visi šiame albume esantys kūriniai sukurti nuo 2020 lapkričio iki šios liepos. Koncertų rengti dar neplanuoju, nors žmona kalba, kad kai kurie kūriniai puikiai skambėtų grojami orkestro. Gal kažkada taip ir nutiks.“

Nustebinti gali ir kuriamos muzikos turinys. Kino filmuose mėgstantis ironiją ir aštrų humorą, muzikoje atlikėjas renkasi švelnesnį priėjimą prie klausytojo.

„Mano amžiaus žmogui ši muzika turėtų kelti sentimentus, nostalgiją. Tikslas buvo ištransliuoti kuo daugiau šviesos, erdvės, lengvumo ir tą padaryti maišant praeitį su dabartim. Žodžiu, suteikti gerą emociją, klausytoją bent trumpam pakelti virš realybės. Kaip tą darau ir savo filmais,“ savo muziką pristato Tadas Vidmantas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.