Eksperimentinės muzikos grupės „Plié“ debiutinis albumas, kurio nebuvo, nėra ir nebus

Gruodžio 3-iąją pasirodys eksperimentinės muzikos grupės „Plié“debiutinis albumas „Never Took Place“ (liet. „Niekada neįvyko“). Įvardinta kaip viena originaliausių jaunų grupių Lietuvos alternatyvios muzikos scenoje „Plié „ klausytojams žada avangardinius kūrinius, liudijančius grupės stiprius pirmuosius žingsnius iš pogrindžio.

 Eksperimentinės muzikos grupė „Plié“.<br> Grupės archyvo nuotr.
 Eksperimentinės muzikos grupė „Plié“.<br> Grupės archyvo nuotr.
 Eksperimentinės muzikos grupė „Plié“.<br> Grupės archyvo nuotr.
 Eksperimentinės muzikos grupė „Plié“.<br> Grupės archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 21, 2021, 6:07 PM, atnaujinta Nov 22, 2021, 8:10 AM

Albumas buvo ruošiamas ilgiau nei metus. Nuo studijų įsirengimo iki kūrinių postprodukcijos – visus kūrybinius tikslus grupės nariai ir artimi jos bičiuliai įgyvendino savarankiškai. Pasak „Plié“ lyderio Mato Linkausko, komandą įkvėpė tikėjimas projekto meniniu potencialu.

Paprašytas pakomentuoti albumo pavadinimą, bosininkas Kasparas Kaminskas teigė, jog tai – grupės vizijos dalis. „Klausytojams siūlome sekti simbolius, užkoduotus tiek dainų tekstuose, tiek socialiniuose tinklų įrašuose.“

Skirdama „Plié“ originaliausios grupės titulą ir pirmojo leidinio finansavimą (prizą įsteigė „Kalnapilis nealkoholinis“) konkurse „Garažas‘20“, komisija įvardijo grupę kaip potencialią šalies alternatyviosios scenos varomąją jėgą, nestokojančią sveikos arogancijos ir teatrališkumo savo gyvuose pasirodymuose.

„Plié“ sceninė drąsa pasireiškė ir festivalyje „Popskull“ bei koncertuose su kitomis jaunomis, triukšmingomis grupėmis. Grupė jau planuoja albumo pristatymo koncertus, apie kuriuos praneš netrukus savo soc. paskyrose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.