Jausmingą vaizdo klipą pristatantis Donatas Montvydas: „Santykiai nėra vien tik šilkas“

„Tai tikrai yra romantiškiausia mano sukurta daina“, – pripažįsta Donatas Montvydas, šiandien pristatantis dainą „Šoku ne vienas“ ir itin daug pasiruošimo pareikalavusį vaizdo klipą. Apleistuose rūmuose nufilmuotas siužetas papasakos istoriją, kuri atskleis ir galbūt retam matytą atlikėjo pusę.

Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Dec 13, 2021, 11:09 AM

Intensyviai besiruošiantis gruodžio 27 dieną Kauno „Žalgirio“ arenoje įvyksiančiam svarbiausiam karjeros koncertui, atlikėjas kartu su režisieriumi Imantu Boiko pastaruosius kelis mėnesius uoliai dirbo ir prie naujausio vaizdo klipo. Donatas Montvydas neslepia, kad daina „Šoku ne vienas“ jam – pats asmeniškiausias kūrinys iš rudenį visose skaitmeninėse platformose pasirodžiusio albumo „1987“.

O išvydę vaizdo klipą supras, kiek pasiruošimo reikalavo bendra komandos vizija ir išsikelti tikslai. Vien dėl šio vaizdo klipo Donatas Montvydas kartu su baletmeisterio Jurijaus Smorigino mokiniu Michailu Levinu tris mėnesius repetavo ir dirbo ties choreografiniais sprendimais, kurie patys pasakotų savą istoriją.

„Judesys man reiškia labai daug. Dar prieš pradedant dainuoti tai buvo pirmasis impulsas, skatinęs kurti. Man šokis labai svarbus iki šiol. Tai yra vienas iš rodiklių, kai kuriu – ar ritmas veža, ar verčia tave judėti“, – sako Donatas.

Tai, kaip perfekcionistiškai pavyko išpildyti tiek choreografiją, tiek klipo idėją, sulaukė ir žmonos, šokėjos Veronikos Montvydienės pagyrų. Donatas pripažįsta, kad žmona itin aukštų standartų siekiančiam atlikėjui niekada nenuolaidžiauja, tačiau tuo pačiu metu ir vertina, kokį indėlį kūrėjas skiria muzikai.

Ir nors Donatas neretai klausytojams neišduoda visų kūrinį įkvėpusių jausmų, šį kartą jis atviras – tai, kokią žinutę siunčia daina, ir jam pačiam yra labai artima.

„Kai kažką jauti, tačiau žinai, kad tas žmogus yra kitur. Kai vyliesi, kad galbūt viskas bus kitaip ir pavyks. Kai tavo kūnas toks įsiaudrinęs, kad nori bėgti, bet nežinai kur...Ta iliuzija, kad šoki ne vienas, nors galbūt yra ir kitaip, man puikiai pažįstama“, – neslepia kūrėjas.

Bet koks jausmas – pyktis, pavydas, apatija ar didžiulė aistra – visi jie inspiruoja atlikėją kurti ir neabejotinai nugula į naujų dainų eilutes. Šis kartas – ne išimtis. Būtent todėl vaizdo klipe moters personažas sukurtas itin subtiliai.

„Ši daina iš dalies atspindi mano požiūrį į moterį. O tai aš paveldėjau iš savo tėčio, kuris visada būdavo galantiškas, tikras džentelmenas, visuomet pasakysiantis komplimentą ar atidarysiantis moteriai duris. Jis tikriausiai mane ir išmokė, kad jos vertos būti išaukštintos“, – šypteli atlikėjas.

Paklaustas, ar tokią romantišką pusę pažįsta ir jo žmona, Donatas juokiasi: „Ji ją tikrai žino, tačiau kūryboje tai atsiskleidžia šimtu procentų. Nors tikriausiai dabar reikėtų pagalvoti, kada paskutinį kartą mes patys namie žvakę buvome užsidegę“.

Tai, kokį Donatą Montvydą išvys gerbėjai vaizdo klipe, dažną gali išties nustebinti čia alsuojančiu jausmingumu, aistra.

„Santykiai nėra vien tik šilkas. Ne viskas ir rožėmis nuklota, o to tikrai ir nereikia vien dėl to, kad niekada nemirštanti klasika, kaip degančios žvakės ar skambantis saksofonas apleistame kambaryje, vėl atneštų ugnies“, – šypteli Donatas Montvydas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.