Paaiškėjo, kuriame „Eurovizijos“ pusfinalyje pasirodys Lietuva

Italijos mieste Turine įvyko pirmasis oficialus 66-ojo „Eurovizijos“ dainų konkurso renginys, kurio metu ištraukti burtai, lemiantys kokiame pusfinalyje, kuri šalis pasirodys. Paaiškėjo, kad Lietuva savo dainą pristatys pirmojo pusfinalio, kuris vyks gegužės 10 dieną, pirmojoje dalyje. Nors iki pagrindinio senojo žemyno dainų konkurso liko mažiau nei 4 mėnesiai, iki šiol nėra pradėta prekyba bilietais į koncertus. Teigiama, kad visus organizacinius procesus lėtina pandemija ir nežinia dėl būsimų apribojimų .

Lietuva pasirodys pirmame „Eurovizijos“ dainų konkurso pusfinalyje.<br>Ekrano nuotr.
Lietuva pasirodys pirmame „Eurovizijos“ dainų konkurso pusfinalyje.<br>Ekrano nuotr.
„Eurovizijos“ finalas įvyks gegužės 14-ąją.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
„Eurovizijos“ finalas įvyks gegužės 14-ąją.<br>ZUMAPRESS.com/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-01-25 14:56, atnaujinta 2022-01-25 15:33

Paaiškėjo Lietuvos pusfinalis

Istoriniuose „Madama“ rūmuose Pjemonto širdyje, Turine iškilmingos ceremonijos metu paaiškėjo, kokiuose pusfinaliuose pasirodys 36 šių metų „Eurovizijos“ konkurse dalyvausiančios šalys.

5 šalys, vadinamasis didysis penketukas, tarp jų ir laimėtoja Italija, tradiciškai keliaus tiesiai į finalą.

Kitos buvo padalintos į 6 grupes, siekiant didesnio objektyvumo, kad būtų galima išvengti situacijų kai kaimynai balsuoja už kaimynus.

Burtai Lietuvai lėmė pirmąjį pusfinalį, taip pat paaiškėjo, kad Lietuvos astovas pasirodys pirmojoje jo dalyje.

Kartu su Lietuva savo dainas gegužės 10 dieną Turine pristatys: Albanija, Latvija, Šveicarija, Slovėnija, Bulgarija, Moldova, Ukraina, Nyderlandai, Norvegija, Rusija, Portugalija, Danija, Armėnija, Austrija, Kroatija, Islandija ir Graikija.

Pirmame pusfinalyje taip pat galės balsuoti dvi didžiojo penketuko šalys – Prancūzija ir Italija.

Antrajame pusfinalyje gegužės 12 dieną dalyvaus: Australija, Sakartvelas, Kipras, Serbija, Suomija, Azerbaidžanas, San Marinas, Izraelis, Malta, Juodkalnija, Rumunija, Čekija, Lenkija, Belgija, Šiaurės Makedonija, Švedija, Estija ir Airija.

Balsuoti galės finalininkės Jungtinė Karalystė, Ispanija ir Vokietija. Konkurso finalas įvyks gegužės 14-ąją.

Koją kiša pandemija

Ceremonijoje, kurią vedė italai Carolina Di Domenico ir Mario Acampa, paskutinę minutę pakeitęs kitą koronavirusu užsikrėtusį burtų traukimo vedėją, dalyvavo Turino vadovas Stefano Lo Russo ir Roterdamo meras Ahmedas Aboutalebas.

Turinui, naujamam „Eurovizijos“ šeimininkui, jis perdavė simbolinį Roterdamo raktą ir pabrėžė, kad organizuoti šį konkursą pandemijos metu Roterdamui buvo nemenkas iššūkis.

Vėl kylant užsikrėtimų skaičiui ir vis dažniau pasirodant informacijai apie atšaukiamus koncertus, Italijai taip pat tenka sukti galvą kaip konkursą suorganizuoti saugiai ir sklandžiai, kad jis taptų tikra švente Europos muzikos gerbėjams.

Turino meras S. Lo Russo pabrėžė, kad modernus ir energingas kalnuotojo Pjemonto regiono miestas yra visiškai pasiruošęs priimti šalių delegacijų komandas ir žiūrovus, nustebindamas ne tik puikiu šou, bet ir architektūra, itališku maistu, gėrimais, parkais ir muziejais.

Eurovizija“ iš esmės neša vieningos ir stiprios Europos žinią, kuri šiuo sudėtingu pandemijos laikotarpiu gali būti stabilumo faktorius“, – pabrėžė Turino meras.

Nors iki konkurso liko mažiau nei 4 mėnesiai, „Eurovizijos“ gerbėjams tiek Italijoje, tiek kitose šalyse tenka apsišarvuoti kantrybe, nes bilietų prekyba kol kas nėra pradėta.

Manoma, kad ji galėtų startuoti po Sanremo dainų festivalio, o prekyboje greičiausiai pradžioje atsiras tik nedideli bilietų kiekiai, priklausomai nuo to, kaip vystysis epidemiologinė situacija.

Jeigu šiuo metu Italijoje taikomi ribojimai nepasikeis, koncertus gyvai Turino „PalaOlimpico“ stadione galės stebėti tik tie žiūrovai, kurie turi vadinamąjį super žaliąjį pasą, tai yra vakcinuoti arba persirgę.

Jau paskelbta, kad tokie reikalavimai bus taikomi garsiajame Sanremo muzikos festivalyje, kurio metu Italija išrinks savo šių metų „Eurovizijos“ dalyvį.

Aiškėja detalės

Šiek tiek daugiau detalių žinoma apie tai kaip vyks konkursas. Pagaliau paaiškėjo ir būsimi jo vedėjai. Tai – žinoma Italijos dainininkė Laura Pausini ir radijo bei televizijos laidų vedėjas Alessandro Cattelan.

Manoma, kad prie šio dvejetuko greičiausiai prisijungs ir trečias vedėjas – britų popmuzikos žvaigždė Mika. Atskleistas ir šių metų „Eurovizijos“ šūkis – „Sound of Beauty“ (liet. „Garso grožis“), kuris, anot konkurso organizartorių, reiškia Italijos norą parodyti savo grožį ir istoriją visomis prasmėmis.

Pjemonto sostinė bus trečiasis Italijos miestas, kuriame vyks po daugiau kaip 30-ies metų pertraukos į Italiją sugrįžtanti „Eurovizija“. Teisę ją rengti pernai Roterdame iškovojo maištingųjų Romos rokerių ketveriukė „Måneskin“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.