Edas Sheeranas ir Taylor Swift paruošė Valentino dienos dovaną savo gerbėjams: pristato bendrą dainą

Vieni populiariausių šių dienų atlikėjų Edas Sheeranas ir Taylor Swift mini draugystės dešimtmetį ir pristato naują, sentimentų pripildytą bendrą dainą „The Joker And The Queen“.

 Edas Sheeranas ir Taylor Swift paruošė Valentino dienos dovaną savo gerbėjams: pristato bendrą dainą<br> LR koliažas.
 Edas Sheeranas ir Taylor Swift paruošė Valentino dienos dovaną savo gerbėjams: pristato bendrą dainą<br> LR koliažas.
 Edas Sheeranas.<br>Zakary Walter nuotr.
 Edas Sheeranas.<br>Zakary Walter nuotr.
 Edas Sheranas.<br> Scanpix/IM nuotr.
 Edas Sheranas.<br> Scanpix/IM nuotr.
 Edas Sheranas.<br> Scanpix/IM nuotr.
 Edas Sheranas.<br> Scanpix/IM nuotr.
 Taylor Swift.<br>Beth Garrabrant nuotr.
 Taylor Swift.<br>Beth Garrabrant nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 11, 2022, 2:25 PM

Daugiau kaip dešimtmetį trunkanti atlikėjų draugystė šiandien žymi jau ketvirtą bendrą darbą: „Everything Has Changed“ (2012), „End Game“ (2017) ir „Run“ (2021).

Dar kurdamas originaliąją „The Joker and the Queen“ versiją kultiniam savo albumui „=", Edas jau žinojo kieno balsas puikiai tiktų naujai kūriniai versijai.

Kiek vėliau jis pakvietė Taylor įrašyti vokalą. Naują versiją parašė E. Sheeranas, Taylor Swift, Johnny McDaidas, Fredas Gibsonas ir Samas Romanas, prodiusavo Edas Sheeranas, FRED, Johnny McDaidas ir ROMANS. Kūrinyje išskirtinai dera prislopinti vokalai, subtilios fortepijono natos ir nuostabios styginių kompozicijos, kurias įrašė Edo brolis Matthew.

Ed Sheeran – „The Joker And The Queen“ (feat. Taylor Swift)

Kūrinys pasirodė su Emilio Navos režisuotu nostalgišku vaizdo klipu, kuriame susitinka tie patys aktoriai, kurie kadaise filmavosi jau klasika tapusiame „Everything Has Changed“ vaizdo klipe – lygiai prieš dešimt metų pasirodžiusiame Edo ir Taylor bendrame darbe. Vaizdo klipe dabar jau 18-mečiai Ava ir Jackas pasakoja savo šių dienų istoriją.

Nuo pat naujo albumo „=" išleidimo praėjusių metų spalį, E. Sheeranas dominavo visuose pasaulio muzikos topuose, gimtojoje Didžiojoje Britanijoje jis pelnė net keturis #1: su „Bad Habits“, „Shivers“, „Merry Christmas“ su Eltonu Johnu bei „Sausage Rolls for Everyone“. Neseniai atlikėjas kartu su Fireboy DML pristatė hito „Peru“ bendrą versiją, taip pat surengė net du pasirodymus Britų muzikos apdovanojimuose. Ten jis taip pat apdovanotas „Metų dainų kūrėjo“ statulėle.

Apie Edą Sheeraną:

Edo Sheerano vardas didžiojoje muzikos scenoje garsiai skamba jau beveik dešimt metų. Per tą laiką 28-erių muzikantas iš Safolko savo paprastumu, lyrika, jautriomis dainomis ir šou sugebėjimais pavergė viso pasaulio melomanų širdis. Edas išleido albumus: „+“, (2011) „x“, (2014) „÷“, (2017) „No.6 Collaborations Project“ (2019) – visi jie Didžiojoje Britanijoje tapo Nr.1.

Dainininkas pardavė daugiau kaip 45 mln. albumų ir 150 mln. singlų visame pasaulyje – tai įrodo koks kūrybingas ir sėkmingas šis atlikėjas yra. 2017-ųjų Edo albumas „÷“ vos tik pasirodęs sumušė pardavimų rekordus ir Didžiojoje Britanijoje tapo sparčiausiai parduodamu albumu, kurį išleido vyras solistas. Kartu su albumu dienos šviesą išvydo tokie hitais tapę singlai kaip „Castle on the Hill“, „Perfect“ ir „Shape of You“ – šis kūrinys kiek vėliau sumušė dar vieną rekordą – tapo pirmąją daina „Spotify“, perklausyta daugiau kaip du milijardus kartų (klausomiausia praėjusio dešimtmečio „Spotify“ daina).

Dar prieš išleisdamas naują albumą „=" Edas savo kišenėje jau turėjo du Didžiosios Britanijos #1 singlus: „Bad Habits“ (perkamiausias šių metų kūrinys Didžiojoje Britanijoje) ir „Shivers“– šie bau kūriniai iškopė į Didžiosios Britanijos „Official Singles Chart“ topo vietą ir išbuvo ten net 15 savaičių.

Vos per mėnesį jau parduota 1.5 mln. naujo albumo kopijų, Edas laimėjo dvi EMA nominacijas „Geriausias atlikėjas“ ir „Geriausia daina“, taip pat Amerikos muzikos apdovanojimą „Mėgstamiausias popmuzikos atlikėjas“, britų žurnalo „GQ“ apdovanojimą „Metų solinis atlikėjas“, 4 x „Los40“ apdovanojimus ir yra nominuotas 2022 metų „Grammy“ apdovanojimui už „Geriausią metų dainą“.

Už savo pasiekimus muzikoje ir labdaros veiklą 2017-aisiais E.Sheeranas buvo apdovanotas Didžiosios Britanijos imperijos ordinu. Tais pačiais metais Tarptautinė fonogramų industrijos federacija (International Federation of the Phonographic Industry arba IFPI) Edą paskelbė daugiausiai įrašų pasaulyje parduodančiu atlikėju. Per savo karjerą Edas Sheeranas pelnė visą eilę muzikos apdovanojimų, tarp jų 4 „Grammy“, 4 „Ivor Novello“ (Britanijos kompozitorių premija), 7 „BRIT“, 7 „Billboard“ ir daugelį kitų.

2019-ųjų pabaigoje britų „Official Chart“ atlikėją paskelbė populiariausiu ir daugiausia pirmų vietų pelniusiu britų pastorojo dešimtmečio muzikantu.

Šių metų pavasario pabaigoje E. Sheeranas pradės pasaulinį koncertinį turą „+ – = ÷ x“ („The Mathematics Tour“). Tarp turo koncertų ir pasirodymai Suomijos sostinėje Helsinkyje bei Lenkijos sostinėje Varšuvoje. Vasarą atlikėjas net penkiems vakarams sugrįš į Londono Vemblio stadioną. Beveik dvejus metus trukęs ankstesnis E. Sheerano turas „Divide“ tapo populiariausiu ir daugiausia žmonių surinkusiu koncertiniu turu pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?