Dėl kilusio skandalo Alina Pash atsisako atstovauti Ukrainai „Eurovizijoje“: „Esu menininkė, ne politikė“

Ukraina sekmadienį išsirinko, kas atstovaus šaliai „Eurovizijoje“. Tačiau viskas per kelias dienas apsivertė aukštyn kojom – nacionalinėje atrankoje išrinkta atlikėja Alina Pash apkaltinta dokumentų klastojimų, o pati dainininkė nusprendė nebedalyvauti Europos dainų konkurse.

 Alina Pash.<br> Stopkadras.
 Alina Pash.<br> Stopkadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 16, 2022, 4:23 PM, atnaujinta May 4, 2022, 12:28 PM

Apie tai Alina pranešė instagrame.

„Esu Ukrainos pilietė, laikausi Ukrainos įstatymų, stengiuosi puoselėti vertybes.

Aš esu menininkė, o ne politikė. Neturiu armijos viešųjų ryšių atstovų, vadybininkų, teisininkų, kurie galėtų pasipriešinti šiam puolimui ir grasinimams. 

Nenoriu virtualaus karo ir neapykantos. Noriu atsiriboti nuo šios beprotiškos istorijos. Su skaudančia širdimi atsiimu savo kandidatūrą dalyvauti „Eurovizijoje“. Deja. Aš labai apgailestauju“, – rašė ji.

Iš pradžių nacionalinis „Eurovizijos“ transliuotojas „Suspilne“ pranešė, jog 2015-aisiais apsilankiusi Kryme atlikėja nepažeidė jokių taisyklių, tačiau pirmadienį paskelbta, jog atlikėja įtariama konkurso rengėjams pateikusi suklastotus kelionės dokumentus.

Kaip rašoma Wiwibloggs“, pirmadienio popietę vienoje iš spaudos konferencijų transliuotojas pranešė, jog vyksta tyrimas, ar Alinos Pash pateikti dokumentai yra autentiški.

Jie teigė nepasirašysiantys sutarties, užtikrinančios Alinai Pash galimybę atstovauti Ukrainai „Eurovizijoje“, kol nebus baigtas tyrimas.

„Iš piliečių gavus informacijos, jog Alinos Pash valstybinės sienos su Krymu kirtimo sertifikatas gali būti suklastotas, visuomeninis transliuotojas kreipiasi į VSAT (Ukrainos valstybės sienos apsaugos tarnybą) ir prašo patvirtinti arba paneigti šio dokumento suklastojimo faktą.

Visuomeninis transliuotojas nepasirašys sutarties dėl Alinos Pash dalyvavimo tarptautiniame „Eurovizijos“ dainų konkurse, kol nebus baigtas šis tyrimas ir nustatyti visi faktai.

Primename, kad transliuotojas jau kreipėsi į Ukrainos Valstybės sienos apsaugos tarnybą, tačiau jai nebuvo suteikta informacija, ar ši dainų konkurso dalyvė kirto sieną, nes šie duomenys yra konfidencialūs.

Dalyvės komanda pateikė neva jos pačios gautą sertifikatą, kuris leido Alinai Pash toliau dalyvauti nacionalinėje atrankoje.

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finalas Ukrainoje įvyko vasario 12 dieną.

Remiantis balsavimo rezultatais, nugalėjo dainininkė Alina Pash su daina „Shadows of Forgotten Ancesstors“, o antrąją vietą užėmė „Kalush Orchestra“, gavęs vienu tašku mažiau. Paskelbus nugalėtoją, „Kalush Orchestra“ nariai pažėrė kaltinimus dėl dokumentų klastojimo ir ketina ginčyti konkurso rezultatus teisme“, – rašoma naujai paskelbtame pranešime spaudai.

Kaip praneša „Wiwibloggs“, atlikėja jau kurį laiką nepaliauja kurstyti ginčų dėl savo apsilankymo Kryme.

Likus kelioms savaitėms iki nacionalonės atrankos finalo, socialiniuose tinkluose ėmė plisti komentarai, kuriuose teigiama, kad dainininkė prieš keletą metų iš Maskvos lėktuvu skrido į Krymą. Tai reiškia, kad ji yra pažeidusi vieną iš nacionalinės atrankos taisyklių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.