„Piano & A Microphone“ koncertų seriją Lukiškių kalėjime pratęs Migloko

Vilniaus mieste atsivėrė dar viena unikali koncertinė erdvė. Daugiau nei šimtą metų skaičiuojanti Šv. Mikalojaus Stebukladario cerkvė Lukiškių kalėjime kiekvieną ketvirtadienį siūlo išskirtinius Lietuvos atlikėjų pasirodymus. Vasario 24 d. naujame „Piano & A Microphone“ formate pasirodys eklektiškoji Migloko.

 Migloko.
 Migloko.
 Migloko.
 Migloko.
 Migloko.
 Migloko.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 24, 2022, 12:02 PM

Lukiškių kalėjimo konversijos autoriai „8 Days A Week“ praėjusią savaitę pristatė legendinio Prince‘o albumo „Piano & A Microphone 1983“ įkvėptą koncertų seriją. Ją patikėta pradėti „M.A.M.A“ Metų proveržiui Gabrielei Vilkickytei. Pirmasis koncertas pranoko visų lūkesčius – Gabrielė sugrojo ilgiausią koncertą karjeroje, o į pasirodymą buvo išparduoti visi bilietai.

„Piano & A Microphone“ serija – prabangi ir limituota. Į ją telpa kiek mažiau 300 klausytojų, kurie liudys artisto vokalo ir juodo fortepijono pasimatymą. Tai intymų ryšį ir emociją padiktuojantis formatas. Vasario 24 d. save ir klavišus išbandys Miglė Vilčiauskaitė arba tiesiog Migloko. Dar viena eklektiška ir marga siela, kuri vasarą improvizacijomis žavėjo Lukiškių kalėjimo didžiosios scenos kiemą.

Migloko jėgos ir energijos užtenka bet kokiai salei užpildyti. Į pasaulį neseniai ji paleido trečiąjį savo albumą „Atgimimas“. Jame Migloko gražiai žaidžia šviesos ir tamsos temomis, pop, džiazo, folkloro ir 90-tųjų įtakomis. Tačiau „Atgimimą“ trumpam palikime į šalį – Migloko gros širdį labiausiai išjudinančius džiazo standartus, kuriuos sukaupė savo kūrybos metais. Tam geriausiai tinka juodas fortepijonas ir galingas Migloko balsas, aidintis tarp šimtamečių sienų.

„Senieji klasiški džiazo standartai suskambės ypatingai šildančiai žiemos gale, taip kviesdami pavasario saulę“, – sako Užupio menininkė Migloko. Toks formatas, kai žiūrovai apsupa atlikėją 360 laipsnių kampu, Miglei pažįstamas ir artimas: „Man labai patinka žiūrovų artumas, pati esu surengusi ne vieną koncertą, kur dainuodavau tarp klausytojų. Cerkvės erdvė labai sakrali ir mistiška, visas pasirodymas ir atmosfera turėtų atrodyti it savotiškas ritualas.“

Organizatoriai primena, jog Šv. Mikalojaus Stebukladario cerkvėje šį sezoną įvyks 13 „Piano & A Microphone“ pasirodymų. Alina Orlova, Giedrė, „Golden Parazyth“, Evgenya Redko, „Kabloonak“, Domantas Starkauskas iš grupės „Abudu“ – tik dalis tų, kurie tokiame vaidmenyje bus pirmą ir gal paskutinį kartą savo karjeroje.

Nauja „Piano & A Microphone“ koncertų serija Lukiškių kalėjime nuo šiol vyks kiekvieną ketvirtadienio vakarą iki pat gegužės 5 d. Bilietais organizatoriai ragina pasirūpinti iš anksto. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.