Dar vienas kirtis Egidijui Dragūnui-Selui: iš radijo stočių šalinamos jo dainos

Atlikėjui Egidijui Dragūnui-Selui – neramios dienos. Po skandalingo pasisakymo apie karą Ukrainoje, Egidijaus grupę paliko visi muzikantai, nuteisė didelė visuomenės dalis, o dabar paaiškėjo, kad jo dainos šalinamos ir regioninių radijo stočių.

Selas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Selas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Selas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Selas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

LRRSA vadovas Liudas Ramanauskas

Mar 2, 2022, 1:03 PM, atnaujinta Mar 2, 2022, 4:49 PM

„Šį sprendimą Lietuvos regioninių radijo stočių asociacija priėmė po skandalingo Selo pasisakymo apie įvykius Ukrainoje.

Yra gyvenime situacijų, kai negalima apsimetinėti ir kiekvienas kūrėjas, išreikšdamas savo poziciją vienu ar kitu klausimu, turi prisiimti atsakomybę, – įsitikinęs asociacijos prezidentas Liudas Ramanauskas. – Jau ne kartą Egidijus Dragūnas savo elgesį ar savo prieštaringą poziciją mėgino pridengti įvairiais pasiteisinimais, kad vėliau klausytojai vėl rinktųsi į jo koncertus. Reikia padėti tam tašką.

Nors dažnai galima išgirsti, kad kultūrą nuo politikos reikia atskirti, tačiau būna atvejų, kai to padaryti neįmanoma. Pastarųjų dienų įvykiai Ukrainoje būtent tokie. Mūsų pozicija aiški – Selo kūrybos mūsų radijo stočių eteryje nebus.

Šiandieniniai įvykiai Ukrainoje įpareigoja ir kelia itin didelius reikalavimus viso likusio pasaulio žmonių atsakomybei: įsivertinti savo poelgius, pasverti kiekvieną ištartą žodį, – savo poziciją deklaruoja Kauno regioninės radijo stoties TAU direktorius Audrius Kepežinskas. – Radijas TAU, įvertinęs atlikėjo SEL viešus pasisakymus, nemato galimybių palikti šio kūrėjo dainas savo eteryje ir nuo šiandien nebegros SEL muzikos. Nekaltų žmonių žūtys niekada negali būti pateisintos. Palaikome Ukrainos tautą ir jos didvyrius: „SLAVA UKRAINI!“

Lietuvos regionių radijo stočių asociacija vienija dvylika radijo stočių Kaune, Alytuje, Panevėžyje, Šiauliuose, Klaipėdoje, Marijampolėje, Utenoje, Tauragėje, Druskininkuose, Biržuose, Plungėje ir Mažeikuose“, – rašė LRRSA vadovas Liudas Ramanauskas.

Primename, kad skandalas kilo po to, kai sekmadienio vakarą, bendraudamas su gerbėjais, Selas pareiškė:

„Daugelis manęs klausia, ką aš manau apie viską ir kodėl aš tyliu... Mano nuomonė yra tokia, kad yra žmonės, kurie sukuria ginklą, yra žmonės, kurie paliečia ginklą, yra žmonės, kurie gali šauti į žvėrį, yra žmonės, kurie gali šauti į žmogų.

Tai vat tie, ten, kur sėdi ir šaudosi... Tai vyksta natūralus planetos išvalymas. Tegul jie ten b*** šaudosi, tegul jie ten... Aš už taiką geriu alų“, – kalbėjo Selas.

Vėliau savo vaizdo įrašą Selas pašalino. Netrukus jį pakeitė kitas, kuriame atlikėjas teigė jam paskambinęs prodiuseris Martynas Tyla ir paraginęs nekalbėti šiomis temomis.

Netrukus Selas bandė švelninti situaciją, sakydamas, kad jis tiek Rusijoje, tiek Ukrainoje turi labai gerų draugų, be to, anot jo, Ukrainai paaukojo 50 tūkstančių eurų. Vis dėl to, įrodymų nepateikė, o, galiausiai, pašalino visus savo įrašus.

Pirmadienio rytą jis kardinaliai pakeitė savo nuomonę.

„Mieli tikri žmonės! Aš esu šoke nuo to kas vyksta jau eilę dienų! Aš myliu Ukrainą, mano daug draugų šią minutę ten. Aš toks pat kaip ir jūs. Dievas mato, kaip išgyvenu. Aš pergyvenu už Lietuvą, kaip ir jūs visi. Tai, kas vyksta, yra tragedija“, – rašė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.