Grupės „Bix“ nariai: „Privalome garsiai paminėti mūsų laisvę ir nepriklausomybę!“

Rokeriai „Bix“ surengs dar trankesnį pasirodymą kovo 11 dieną Palangoje, skirtą Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai. Anot jau ketvirtą dešimtmetį skaičiuojančios grupės, šiandien yra dar svarbiau nei bet kada stipriai paminėti Lietuvos nepriklausomybę: „Privalome garsiai išrėkti laisvę ir toliau visomis išgalėmis remti ir palaikyti Ukrainą jos kovoje už savo ateitį!“.

Grupė „Bix“.<br>M.Repečkos nuotr.
Grupė „Bix“.<br>M.Repečkos nuotr.
Grupė „Bix“.<br>M.Repečkos nuotr.
Grupė „Bix“.<br>M.Repečkos nuotr.
Grupė „Bix“.<br>M.Repečkos nuotr.
Grupė „Bix“.<br>M.Repečkos nuotr.
Grupė „Bix“.<br>M.Repečkos nuotr.
Grupė „Bix“.<br>M.Repečkos nuotr.
Grupė „Bix“.<br>M.Repečkos nuotr.
Grupė „Bix“.<br>M.Repečkos nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 9, 2022, 11:22 AM

„Kokia bebūtų sudėtinga situacija, mes turime pažymėti mūsų svarbiausią šventę. Kiekvienas privalom dirbti savo darbą ir kaip galime prisidėti prie paramos žmonėms“, – sako grupės vokalistas Saulius Urbonavičius-Samas. „Muzika visada – net pačiais sunkiausiais laikais – gelbėjo ir kėlė kovinę dvasią. Nepamirškime, kad mes išsikovojome savo nepriklausomybę dainomis. Tai buvo dainuojanti revoliucija!“

Šį penktadienį Palangoje koncertuosiantys „biksai“ pasakoja, kad Ukrainoje prasidėjęs karas dar kartą parodė, jog laisvė yra didžiausia vertybė, o Kovo 11-oji – didžiausia Lietuvos ir jos žmonių pergalė.

„Kaip lietuviai niekaip negalime būti abejingi mūsų kaimynų likimui, kurių drąsa ir kova už šalies laisvę šiandien įkvepia visą pasaulį ir kurią remiame visa širdimi.“

Todėl, anot grupės, būsimame koncerte svarbiausios bus mūsų laisvę pranašavusios dainos, skambėjusios lemtingu laikotarpiu prieš 32 metus, ir palaikymas šiandien kovojančiai Ukrainai.

Kovo 11-osios pasirodymui grupė ruošia autentišką „Bix“ skambesį. Todėl prie originalių „Bix“ narių Sauliaus Urbonavičiaus-Samo, Gintauto Gascevičiaus ir Aurimo Povilaičio taip pat prisijungs ir dūdų sąstatas.

Vakaro programoje bus tiek pačios garsiausios „Bix“ dainos iš visos kūrybos, tiek ir daug senųjų grupės kūrinių, tarp jų – „Bijom“, „Akli kariai“, „Gimę čia“, „Tarp Europos ir Honkongo“, „Vynas ir laikas“, „Vagis“, „Kas iš to“, „Kiaulė“ ir kt.

Praėjusiais metais „Bix“ nustebino lietuvišką muzikos pasaulį išleidę netikėtai atrastą koncertinį albumą „Berlin ’89“, kuriame skamba kūriniai įrašyti grupės koncerte Vakarų Berlyne 1989 metais, likus vos kelioms dienoms iki Berlyno sienos griūties.

Kultine Lietuvos roko muzikos grupe laikomi „Bix“ sausį už nuopelnus lietuviškai muzikai buvo įvertinti M.A.M.A. apdovanojimu. 1987 metais susikūrusi grupė „Bix“ labai greitai tapo viena populiariausių Lietuvoje. 1988 metais jau koncertavo „Roko marše“ ir muzikos festivalyje „Lituanika“.

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai skirtas „Bix“ koncertas įvyks šį penktadienį, kovo 11 dieną, Palangos koncertų salėje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.