Į „Devilstone“ atvyksta norvegai „Mayhem“

Muzikos, meno ir ekstremalaus rokenrolo festivalis „Devilstone“ po dviejų metų pandeminės tylos, kaip jau skelbta, vėl įvyks šią vasarą įprastu laiku įprastoje vietoje – liepos 14–17 d. Anykščių Dainuvos slėnyje. Sugrįžtančio festivalio centre – norvegų juodojo metalo grupė „Mayhem“, jau sykį pasirodžiusi „Devilstone“ 2010 m. ir po savęs Lietuvoje palikusi porą metų užtrukusį skandalą.

Į „Devilstone“ atvyksta norvegai „Mayhem“.
Į „Devilstone“ atvyksta norvegai „Mayhem“.
Į „Devilstone“ atvyksta norvegai „Mayhem“.
Į „Devilstone“ atvyksta norvegai „Mayhem“.
Į „Devilstone“ atvyksta norvegai „Mayhem“.
Į „Devilstone“ atvyksta norvegai „Mayhem“.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 15, 2022, 9:59 AM

Sunkiosios muzikos ir ypač ekstremalaus metalo gerbėjams „Mayhem“ vardas yra puikiai pažįstamas ir neatsiejamas nuo juodojo metalo scenos, o dar tiksliau – Norvegijos „black metal“ antrosios bangos. Beveik 40 metų gyvuojanti kultinė grupė turi išskirtinę ir mistifikuotą istoriją. Ją iliustruoja ne tik geniali kūryba, bet ir grupės narių mirtys, degančių bažnyčių ugnis ir kruvina „Black Inner Circle“ ideologija. Šių dramatiškų istorinių antspaudų, ko gero, Mayhem vardas neatsikratys iki gyvavimo pabaigos.

Grupės sceninis įvaizdis ir pasirodymai iki šiol yra gana šokiruojantys bei agresyvūs – už liturgiją imituojantį radikalų šou ant „Devilstone“ scenos 2010 m. „Mayhem“ buvo sulaukę ir Lietuvos religinės bendruomenės pasipiktinimo. Ir nors grupės muzika šiandien tebėra ekstremaliai tamsi, išgyvenusi progresyvaus ir avantgardinio metalo įtaką ir vėl grįžusi prie klasikinio juodojo metalo skambesio, naujosios eros „Mayhem“ muzikantai yra viešai pasisakę, jog atsiriboja nuo ankstyvojo laikotarpio juodai radikalių pažiūrų.

„Mayhem“ per savo muzikos karjerą yra sugroję beveik visuose žymiausiuose sunkiosios muzikos festivaliuose visame pasaulyje, laimėję Norvegijos „Grammy“ apdovanojimą už geriausią sunkiosios muzikos leidinį, išleidę iš viso 6 pilnametražius albumus, o 2021 m. pabaigoje įtraukti į Norvegijos Rokheimo šlovės muziejų, kuriame kol kas yra vieninteliai metalo muzikos atstovai.

Po pirmojo norvegų pasirodymo Anykščiuose praėjus 12-ai metų, ateinančią vasarą bus galimybė išgirsti ir „pasibaisėti“ Mayhemais „Devilstone“ festivalyje liepos 14–17 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.