Karas nesustabdys: Ukraina paskelbė vis tiek dalyvausianti šių metų „Eurovizijoje“, jai prognozuojama pergalė

Nepaisant Vladimiro Putino pradėto karo Ukrainoje, Kijevas vis tiek dalyvaus „Eurovizijoje 2022“.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2022, 12:20 PM, atnaujinta May 4, 2022, 12:27 PM

Apie tai buvo pranešta konkurso Ukrainoje puslapyje feisbuke.

„Mūsų stipri ir neįtikėtina valstybė vis tiek dalyvaus „Eurovizijoje 2022“! – sakoma žinutėje.

Nepaisant kovų, „Kalush Orchestra“ savo pasirodymą įrašys saugioje vietoje, kuris bus išsiųstas dainų konkurso organizatoriams.

„O mūsų pergalės prieš okupantus atveju mūsų delegacija iki gegužės išvyks į Italiją ir dainuos gyvai visai Europai!“ – rašoma įraše.

Primename, kad Ukrainai tarptautiniame dainų konkurse atstovaus „Kalush Orchestra“ su daina „Stefania“.

Tiesa, pastaruoju metu grupei galvoje tikrai ne repeticijos.

Vakarų Ukrainoje esantis vokalistas Olehas Psiukas iškeitė sceną į 20 žmonių savanorių grupę, tiekiančią vaistus ir padedančią žmonėms bėgti nuo karo. Vienas iš jo grupės narių tarnauja teritorinės gynybos padalinyje.

Pirmadienį lažybų svetainė „Oddschecker“ paskelbė, kad grupė yra tvirta favoritė laimėti šių metų „Eurovizijos“ dainų konkursą, tačiau O.Psiukas nėra pasiruošęs švęsti.

„Negaliu tuo mėgautis, kol nerimauju dėl savo artimųjų. Karas atskyrė mane ir mano merginą. Ji nuo manęs nutolusi 300 kilometrų. Mes negalime susitikti, nes tai labai pavojinga, – sakė jis „Reuters“ agentūrai. – Ji sėdi bunkeryje, kol aš čia, o oro antskrydžio sirenos nuolat įjungiamos“.

Jis sakė, kad jo draugė gamino Molotovo kokteilius gynybai.

Grupės nariai repetuoja atskirai, tačiau netrukus planuoja susitikti Lvove, kad parepetuotų savo įrašą „Stefania“, kuris, O.Psiuko teigimu, karo metais tapo ukrainiečių himnu.

„Nesvarbu, kokiomis aplinkybėmis eisime į „Euroviziją“, aš stengsiuosi būti naudingas Ukrainai. Net jei karas artimiausiu metu baigsis, vis tiek nebus lengva, nes mums reikės daug laiko atsistatyti. Šalis – griuvėsiai“, – sakė jis.

„Eurovizijos“ finalas, vienas didžiausių pasaulyje televizijos renginių, įvyks Turine, Italijoje, gegužės 14 d.

Jei „Kalush Orchestra“ laimės, Ukraina gaus teisę rengti 2023 m. konkursą. Šalis „Euroviziją“ laimėjo 2016-aisiais, kai Ukrainos Krymo totorė Susana Jamaladinova, žinoma kaip Džamala, triumfavo su daina apie buvusio Sovietų Sąjungos lyderio Josifo Stalino įvykdytą šimtų tūkstančių žmonių deportaciją iš savo tėvynės Juodojoje jūroje, praėjus dvejiems metams po to, kai Rusija aneksavo šią teritoriją.

Kitais metais šeimininkė Ukraina uždraudė Rusijai dalyvauti konkurse. Rusijai taip pat buvo uždrausta dalyvauti 2022 m. konkurse po to, kai Ukraina ir Europos visuomeniniai transliuotojai paragino rusus pašalinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.