Atgimė garsiausia Baltarusijos grupė „Lyapis Trubetskoy“: Vilniuje surengs Ukrainos palaikymo koncertą

Garsiausia Baltarusijos grupė „Lyapis Trubetskoy“ Vilniuje surengs Ukrainos palaikymo koncertą. Sostinės „Compensa“ koncertų salėje vienos populiariausių grupių Rytų Europoje koncertas vyks jau balandžio 11-ąją. Po aštuonerių metų pertraukos veiklą atnaujinusios grupės „Lyapis Trubetskoy“ koncerte surinktos lėšos bus skirtos nuo karo nukentėjusiems Ukrainos žmonėms.

Grupė surengs koncertą Vilniuje.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Grupė surengs koncertą Vilniuje.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2022, 3:17 PM

„Lyapis Trubetskoy“ karjera prasidėjo 1998-aisiais, tačiau ypatingo dėmesio sulaukė po to, kai pradėjo kurti aštrias dainas, skirti dėmesį politinėms temoms ir kritikuoti diktatūrą. Už tai grupė ne tik sulaukė cenzūros, bet ir buvo išvaryta iš Baltarusijos.

Nuo 2010-ųjų „Lyapis Trubetskoy“ yra įtraukta į uždraustų grupių sąrašą Baltarusijoje, o nuo 2015-ųjų – Rusijoje. Tas pačiais metais grupės lyderiui Serhiy Mikhalok buvo iškeltos baudžiamos bylos už prezidento įžeidimą Baltarusijoje ir etninės neapykantos kurstymą Rusijoje.

2014-aisiais, po 24-erių metų muzikavimo, grupės „Lyapis Trubetskoy“ paskelbė išsiskirstanti. Po anšlaginių koncertų Kýjive ir Sankt Peterburge buvo paskelbta, kad grupė dalinasi į du projektus „Trubetskoy“ ir „Brutto“. Šiandien daugybė grupės gerbėjų džiūgauja, nes po aštuonerių metų pertraukos „Lyapis Trubetskoy“ atnaujino koncertinę veiklą.

Jau balandžio 11-ąją Vilniuje vyksiančiame grupės „Lyapis Trubetskoy“ Ukrainos palaikymo koncerte skambės visi didžiausi hitai ir baltarusių bei ukrainiečių kovos už laisvę himnais tapusios dainos: „Belarus Freedom“, „Ne Bytsʹ Skotam“, „Hray“, „Voyny Sveta“ ir daugelis kitų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.