„Pink Floyd“ susibūrė tam, kad įrašytų solidarumo su Ukraina dainą

Britų roko grupė „Pink Floyd“ po dešimtmečių išleidžia naują dainą. Tai solidarumo su Ukraina kūrinys „Hey Hey Rise Up“. Gautos lėšos atiteks žmonėms Ukrainoje.

 „Pink Floyd“ susibūrė tam, kad įrašytų solidarumo su Ukraina dainą<br> Scanpix/RS nuotr.
 „Pink Floyd“ susibūrė tam, kad įrašytų solidarumo su Ukraina dainą<br> Scanpix/RS nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2022, 10:34 AM

Grupės duomenimis, tai pirmas kartas per beveik 30 metų, kai atlikėjai susibūrė, kad įrašytų naują dainą. Ji turėtų pasirodyti artimiausiu metu.

Dainoje girdimas ukrainiečių atlikėjas Andrijus Chlyvniukas iš grupės „Boombox“, kuris šiuo metu Kyjive gydosi granatų skeveldrų paliktus sužalojimus.

Jo eilutės paimtos iš daug kartų instagrame vasario pabaigoje peržiūrėto įrašo, kuriame Andrijus vienoje Kyjivo aikščių dainuoja ukrainietišką protesto dainą.

Pastarąjį kartą „Pink Floyd“ kartu įrašinėjo muziką 1994 metais pasirodžiusiam albumui „The Division Bell“. Naujos dainos įrašyme praėjusį trečiadienį dalyvavo solistas ir gitaristas Davidas Gilmouras, taip pat bosistas Guy Prattas ir klavišininkas Nitinas Sawhney‘is.

D. Gilmouras, kuris turi ukrainiečių giminaičių, kurdamas dainą palaikė kontaktą su A. Chlyvniuku. Jis sakė: „Aš jam telefonu pagrojau dainos fragmentus, ir jis man davė savo sutikimą. Mes abu tikimės, kad kada nors ateityje gyvai ką nors nuveiksime“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.