Paaiškėjo, kas apšildys grupės „OneRepublic“ koncertą Kaune

Likus šiek tiek daugiau nei dvejoms savaitėms iki ilgai laukto „OneRepublic“ koncerto Lietuvoje, paaiškėjo, kas apšildys vieną geriausių JAV roko grupių jų viešnagės Baltijos šalyse metu. Tai bus estų grupė „Around The Sun“ ir kanadiečių dainininkė Jessia. Šie atlikėjai pradės visus tris „OneRepublic“ koncertus Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

„OneRepublic“ jau netrukus surengs koncertą Lietuvoje.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
„OneRepublic“ jau netrukus surengs koncertą Lietuvoje.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Jessia.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Jessia.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
 „Around The Sun“.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
 „Around The Sun“.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 2, 2022, 3:18 PM

Estijos komanda „Around The Sun“ laimėjo šią galimybę konkurso, kurį organizavo muzikos portalas bobe.me, metu. Savo sėkmę konkurse bandė 32 Baltijos grupės ir atlikėjai, iš kurių 4 geriausieji pateko į finalą. Iš šio ketverto jau patys „OneRepublic“ išsirinko būtent „Around The Sun“.

„Around The Sun“ – tai indie rock grupė iš Talino. Pagrindiniai jų kuriamos muzikos elementai – platus ir sodrus gitaros skambesys, kinematografiniai elektronikos garsai ir lengvas šokių muzikos akcentas. Grupė nuolat bendradarbiauja su skirtingais vokalistais, tad šį kartą kartu su jais scenoje pasirodys estų dainininkė Inga Tislar.

Jessia, kanadietė iš Britų Kolumbijos, atkreipė į save dėmesį pernai „TikTok“ platformoje patalpinusi savo dainą „I‘m Not Pretty“. Šiuo metu hitas turi beveik 9 mln. peržiūrų „YouTube“. Balandžio mėnesį Amerikos garso įrašų asociacija (RIAA) jam oficialiai patvirtino auksinį singlo statusą.

Jessia pradėjo dainuoti dar nemokėdama kalbėti ir jau būdama dvejų žavėjo visus aplinkinius klausytojus. Kadangi jos mama yra muzikos mokytoja, Jessia anksti išmoko groti gitara, o sulaukusi vienuolikos metų, jau pradėjo kurti dainas. Baigusi mokyklą, įstojo į universitetą, kur pasirinko muzikos programą. Paskui ji pradėjo kurti kompozicijas elektroninės muzikos atstovams.

Tačiau visai netrukus Jessia suprato, kad jai labiau patinka kurti ir atlikti savo autorines dainas. Debutiniu singlu tapo „Tell Me“, kuris buvo įtrauktas į keletą muzikos platformų.

Vis dėlto, tikra sėkmė lydėjo kūrinį „I'm Not Pretty“. Netrukus leidybos kompanija „Republic Records“ pasirašė su Jessia sutartį. Šiemet atlikėja dalyvaus kanadietiškų „Grammy“ analoge – „Juno Awards“. Ji yra nominuota net keturiose kategorijose.

„Noriu, kad visose mano dainose jaustųsi, kad jūs sėdite šalia ir kartu su manimi geriate arbatą“, – šypsosi Jessia. – Tai labai minimalistiška. Man mažiau yra daugiau ir visa tai slypi dainų tekstuose. Pasakoju apie gyvenimą ir mano draugų istorijas. Galiu su kuo nors kalbėtis telefonu ir staiga nutraukt pokalbį: „Palauk. Aš turiu apie tai parašyti dainą!“. Štai kaip tai vyksta.“

Primename, kad „OneRepublic“ koncertas vyks gegužės 18 dieną, Kauno „Žalgirio“ arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.