Lažybos dėl „Eurovizijos 2022“ nugalėtojo: prieš finalą lyderio pozicijos sustiprėjo

Po dainų konkurso „Eurovizija 2022“ abiejų pusfinalių lažybų kontorose dar didesni šansai laimėti prognozuojami Ukrainos atstovams, o Lietuva matoma 25-ių finalo dalyvių sąrašo pabaigoje. Tačiau lažybų specialistas primena, kad Monikai Liu iki jos pirmojo pasirodymo didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje nebuvo prognozuojama vieta finale, nors ji čia dainuos.

„Kalush Orchestra“.<br>TT NEWS AGENCY/Scanpix nuotr.
„Kalush Orchestra“.<br>TT NEWS AGENCY/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2022, 4:37 PM

Lietuvoje veikiančios tarptautinės lažybų bendrovės lažybų ekspertas Vytautas Smilga primena, kad ir prieš pusfinalius lažybose didele persvara buvo statoma už Ukrainos atstovus „Kalush Orchestra“ su daina „Stefania“. Tačiau jei prieš pirmą pusfinalį apie 63 proc. besilažinančių jiems prognozavo pergalę, tai po abiejų pusfinalių tokių jau net 74 proc.

„Primenu, kad per paskutiniuosius įvykusius 23-is „Eurovizijos“ konkursus lažybininkai 9 kartus statė tiksliai – už nugalėtojus“, – atkreipia dėmesį lažybų ekspertas V.Smilga.

Lažybininkų nuomone, palyginti su šios savaitės pradžios statymais, didesni šansai užimti antrą vietą yra Jungtinės Karalystės dainininkui Sam Ryder su daina „Space Man“ – statymai už jo pergalę nuo 12,5 proc. pakilo iki 15,4 proc.

Atitinkamai lažybose mažesni šansai laimėti šeštadienį prognozuojami kitiems favoritams.

Prieš pusfinalius antroje vietoje buvusiems šeimininkams italams atlikėjams Mahmood & BLANCO su daina „Brividi“ – 20 proc. lažybų statymų prognozavo pergalę, o prieš finalą tokių liko tik 8 proc., tad italai nukrito į ketvirtą vietą.

Kiek padidėjo Švedijos šansai – dabar 12,5 proc. lažybininkų pergalę prognozuoja dainininkei Corneliai Jakobs su daina „Hold Me Closer“ (buvo apie 9 proc.)

V.Smilga atkreipia dėmesį, kad į finalą patekusiems dviem Baltijos šalių atstovams – Estijos ir Lietuvos – lažybų dalyviai ir toliau aukštų vietų neprognozuoja.

Kaip ir prieš abu pusfinalius, geriau vertinami Estijos dainininko Uku Suviste šansai su daina „The Lucky One“. Jam finalo išvakarėse, penktadienio statymuose, prognozuojama 16 vieta. Jei tikėti lažybininkais, Lietuvos atlikėja Monika Liu su daina „Sentimentai“ turėtų tenkintis 22 vieta tarp 25 finale dalyvausiančių atlikėjų.

„Tačiau prisiminkime lažybininkų statymus prieš abu pusfinalius. Tuomet statymuose Monikos Liu daina „Sentimentai“ ilgą laiką buvo paskutinėse vietose, o likus savaitei iki pusfinalio pakilo beveik per 10 pozicijų – į trečiojo dešimtuko pabaigą. Tokios prognozės rodė, kad jai patekti į finalą šansų nėra. Tačiau Lietuvos atstovė sužavėjo ir publiką, ir žiuri – ją matysime finale. Tad akivaizdu, kad statymai lažybose ne visuomet atspindi „Eurovizijos“ specialistų ir žiūrovų įvairiose šalyse nuomonę. Tikėkimės, kad ir finale Monika Liu žiūrovams patiks labiau nei lažybininkams“, – sako Lietuvoje veikiančios tarptautinės lažybų bendrovės lažybų ekspertas V.Smilga.

66-asis dainų konkursas „Eurovizija 2022“ vyksta Italijos mieste Turine, jame dalyvauja 40-ies šalių atlikėjai.

Finalas, kuriame varžosi 25 dalyviai, gegužės 14 d., šeštadienį, tiesiogiai transliuojamas nuo 22 val.

Pirmą kartą „Eurovizija“ surengta 1956 m., o Italijoje, šalyje, kurios atlikėjai nugalėjo, vyksta trečią kartą. Lietuvos atstovai konkurse dalyvauja nuo 1994 m.

Geriausiai jame sekėsi 2006 m. grupei „LT United“ su daina „We Are The Winners“, kai buvo užimta 6-a vieta, o atlikėjams „The Roop“ su daina „Discoteque“ pernai atiteko 8-a vieta. Beje, lažybininkai ją ir prognozavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.