Leono Somovo kūrybinė vasara: prieš gimtadienio koncertą – nauji muzikiniai atradimai

Pastarosios savaitės į duetą prieš pusantrų metų susibūrusiam Leon Somov & Dileta tapo tikru kūrybiniu maratonu. Lygiai prieš metus pasirodžius pirmajam grupės albumui „Find You“, muzikos prodiuseris Leon Somov nestovi vietoje ir įrašinėja naujas dainas.

 Leonas Somovas ir Dileta Meškaitė.<br> lrytas.lt koliažas.
 Leonas Somovas ir Dileta Meškaitė.<br> lrytas.lt koliažas.
 Leonas Somovas ir Dileta Meškaitė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Leonas Somovas ir Dileta Meškaitė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Leonas Somovas ir Dileta Meškaitė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Leonas Somovas ir Dileta Meškaitė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Leonas Somovas.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Leonas Somovas.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Leonas Somovas.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Leonas Somovas.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 27, 2022, 1:34 PM, atnaujinta Jun 27, 2022, 2:11 PM

Paskutines dvi savaites muzikantas leidžia tarp menininkų, kūrybinėje stovykloje Klaipėdoje, kur semiasi naujų idėjų jau antrajam savo albumui.

Prieš pat kūrybinę stovyklą Leonas Somovas su Dileta taip pat spėjo nuvykti koncertuoti į Taliną, kur radijo stotyse pristatė naujausią singlą „Gypsy Sunday“ ir surengė pasirodymą Estijos publikai. Tačiau netgi viešbučio kambaryje muzikantai buvo įsirengę mini studiją, kur dirbo prie naujo albumo kūrinių demo versijų.

Viena iš tokio aktyvaus kūrybinio laikotarpio priežasčių – artėjantis dueto koncertas Vilniuje.

Jau šį trečiadienį, birželio 29 dieną, sostinės „Vasaros terasoje“ muzikantai surengs savo pirmojo albumo vienerių metų gimtadienio koncertą, kuriame klausytojams pristatys ir kelias naujausias dainas iš būsimo albumo.

Pasak Leono Somovo, jis šiuo metu visą savo laiką skiria kūrybai. Muzikantas reziduoja kūrybos stovykloje Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre, kur semiasi įkvėpimo bendraudamas su kitais menininkais ir dirba prie naujų muzikos kūrinių. Anot Leono, ši stovykla tapo tikru šviežio oro gūsiu. Muzikantas taip pat turi galimybę atsidėti ir kitai savo aistrai – fotografavimui.

Leonas prisiėmė ir muzikinio dienoraščio iššūkį – pasiryžo kiekvieną dieną įrašyti po naują muzikinį eskizą. Šiais įrašais, ilgesne ar trumpesne kompozicija, Leonas kiekvieną dieną dalinasi su sekėjais savo socialiniuose tinkluose.

Prodiuseris džiaugiasi kūrybos stovykloje suaktyvintu įkvėpimu ir neabejoja, kad dalis čia sukurtų ir įrašytų motyvų taps būsimo jo ir Diletos albumo kūriniais.

„Buvau maloniai nustebęs ta kūrybine motyvacija, kuri atsirado reziduojant tarp kitų menininkų, – pasakoja Leonas Somovas. - Aplinka čia ypač palanki, tiesiog gera būti dar tiek daug meniškos sielos žmonių, o susitikimai, diskusijos, parodos ir pačiam suteikia naujų minčių kūrybai.“

Prieš prasidedant Leono stovyklai Klaipėdoje, prodiuseris spėjo su Dileta nuvykti į Taliną, kur muzikantai ne tik turėjo galimybę pasirodyti Estijos publikai, bet keliose radijo stotyse pristatė ir savo naujausią singlą „Gypsy Sunday“. Dileta pasakoja, kad iš ši kelionė neapsiėjo be siurprizų.

„Atvykę į vieną iš interviu sužinojome, kad bus ne klausimai ir atsakymai, o mums tiesiog skirta valanda eterio laiko... Per kelias minutes apsitarėm ką ir kaip darom, susidėliojom programą ir užkūrėm vakarėlį ryte“, – juokiasi Dileta. „Aišku, galvojom, kad širdis išlėks prieš pirmus kūrinius, bet netrukus mėgavomės pačiu procesu su šypsena iki ausų.“

Leonas ir Dileta ne tik surengė 40 minučių gyvo atlikimo programą Talino radijo klausytojams, bet vėliau ir pasirodė koncerte kartu su Estijos grupe „I Wear* Experiment“. Muzikantai džiaugiasi vizitu Taline ir čia įvykusiais svarbiais žingsniais dirbant prie naujo albumo įrašų.

Anot Leono ir Diletos, jie grįžo pasisėmę naujų idėjų būsimam albumui. Atlikėjai net buvo įsirengę mini studiją viešbučio kambaryje ir kelis naujus kūrinius tikisi pristatyti klausytojams jau šį trečiadienį „Vasaros terasoje“.

Leon Somov & Dileta albumo „Find You“ gimtadienio koncertai įvyks šią vasarą, artimiausias – jau birželio 29 dieną sostinės „Vasaros terasoje“. Vėliau muzikantai su grupe pasirodys ir kituose miestuose – liepos 7 dieną Palangoje ir rugpjūčio 6 dieną Druskininkuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.