Muzikos festivalis „Granatos Live“ skelbia hiphopo scenos vardus

Vasarai įsibėgėjant, festivaliui artėjant, „Granatos Live“ skelbia hiphopui skirtos ZIP FM scenos vardus.

Furytto.
Furytto.
„3 aukštas“.
„3 aukštas“.
Alekna.
Alekna.
ERKE.
ERKE.
„Freestarz“.
„Freestarz“.
OG Version.
OG Version.
Lore.
Lore.
Micro One.
Micro One.
Kamuza.
Kamuza.
„Soft Scrts“.
„Soft Scrts“.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

2022-06-28 13:28, atnaujinta 2022-07-12 13:25

Jau tapo tradicija, jog rugpjūčio 5–7 d. Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse vyksiančiame festivalyje hiphopo kultūros atstovai turi atskirą sceną, o jų vardų paskelbimas – itin laukiamas festivalio dalyvių.

Bene ryškiausias jų šiais metais – OG Version pseudonimu žinomas lietuviško trepo muzikantas ir dainų kūrėjas Dominykas Ježeris, į muzikos pasaulį įsiveržęs 2019-aisiais su kūriniu „Kevinas Durantas“.

Sėkminga OG Version solinė karjera ir jo populiarumas puikiai atsispindi ir muzikos klausymosi platformose, kur jo dainos sulaukia milijoninių perklausų, o bendras jų skaičius vos per porą metų perkopė 70 mln.

Hiphopo muzikos gerbėjams puikiai pažįstamas ir Alekna – prieš keletą metų po ilgos muzikinės pauzės į sceną Andrius Aleknavičius grįžo su trenksmu ir didžiulio populiarumo sulaukusiais naujais kūriniais.

Dainų autorius ir atlikėjas festivalio „Granatos Live“ dalyvius žada nustebinti pasirodymu su gyvo garso grupe.

„Ruošiamės rimtai, bet su šypsenomis veiduose. Noriu su publika ne tik pasidalinti savo kūryba, bet ir parodyti kaip užaugo šis projektas,“ – sako kūrybinių ambicijų neslepiantis Alekna.

Daug netikėtumų „Granatos Live“ hiphopo scenoje bus galima tikėtis grupės „Freestarz“ pasirodymo metu: nors dauguma repo atlikėjų gyvuose pasirodymuose „freestyle‘o“ vengia, šis kolektyvas žengia priešingu keliu.

Atvirkščiai – „freestyle‘as“ ir neišvengiamai su improvizacija susijusi rizika yra „Freestarz“ pasirodymų ašis: vieniems geriausių Lietuvos DJ – Mamaniai ir Swix – spontaniškai parenkant hiphopo instrumentalus, Banginis ir Jama savo mintis dėsto be jokio pasiruošimo.

Prieš kelerius metus savo talentus apjungę atlikėjai scenoje išgyvenamu nesuvaidintu adrenalinu apkrečia tiek repo gurmanus, tiek ir su hiphopu nieko bendro neturinčius klausytojus.

Grynakraujis repas be pasaulinių įmantrybių, stilių ir nuotaikų įvairovė – būtent tuo išsiskiria Erkės kūryba. Nereiklus MC, savo technika publiką statantis piestu, scenoje jau – virš 10-ies metų.

Kasmetinio „Freestyle MC Battle“ konkurso nugalėtojas, M.A.M.A. nominantas ir 4 muzikinių albumų autorius šiuo metu gali būti laikomas vienu produktyviausiu pogrindinio repo kūrėjų – Erkės grojaraštį nuolat papildo nauji kūriniai, o jo „YouTube“ kanale atsiranda vis naujų vaizdo klipų.

Dar vienas Lietuvos hiphopo pogrindžio veidas, kurį bus galima išvysti Rumšiškėse – Micro One.

Grojantis tik nakčia ir tik su pritemdytomis šviesomis atlikėjas, per savo muzikinę karjerą išleidęs ne vieną muzikos albumą, žada tradiciškai kelti festivalio „Granatos Live“ publiką ant kojų su mistiniu kodu „Trys du šeši“.

Be jau išvardintų vardų, į „Granatos Live“ hiphopo sceną lips ir tokie repo atlikėjai kaip Furytto, Kamuza, „3 aukštas“, „Soft Scrts“, Lore.

Iš viso rugpjūčio 5–7 d. Lietuvos liaudies buities muziejuje vyksiančiame festivalyje „Granatos Live“ pasirodys 6-ios dešimtys muzikos grupių bei atlikėjų, tarp kurių – britų dainininkė Anne-Marie, švedų popžvaigždė Zara Larsson, britų didžėjus Jonas Blue, šokių muzikos atlikėja Becky Hill, Donatas Montvydas, Justinas Jarutis, Jessica Shy, Vaidas Baumila ir kiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.