Muzikos festivalis „Granatos Live“ skelbia DJ scenos vardus

Iki muzikos festivalio „Granatos Live“ likus 4-ioms savaitėms, renginio organizatoriai nenustoja skelbti gerų naujienų. Šįsyk tai – 12 garsių DJ vardų, kurie nuo vidurnakčio iki aušros suks plokšteles „Red Bull Summer Vibes“ scenoje. Iš viso Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse rugpjūčio 5–7 d. vyksiančiame festivalyje pasirodys daugiau nei 60 atlikėjų ir grupių, tarp kurių – Anne-Marie, Zara Larsson, Jonas Blue, Becky Hill, Sam Feldt, Donatas Montvydas, Justinas Jarutis, Jessica Shy, Vaidas Baumila ir kiti.

DJ Mix.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
DJ Mix.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Justicious.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Justicious.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Kinder Straik.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Kinder Straik.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Paipce.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Paipce.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
DJ Swix.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
DJ Swix.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
DJ Quest.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
DJ Quest.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
DJ Dubra.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
DJ Dubra.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
DJ Aspirins.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
DJ Aspirins.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
DJ Ride.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
DJ Ride.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
DJ Delta.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
DJ Delta.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
DJ Flip.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
DJ Flip.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

Lrytas.lt

Jul 8, 2022, 11:56 AM, atnaujinta Jul 27, 2022, 5:32 PM

Nors oficialiai festivalis „Granatos Live“ prasidės rugpjūčio 5 d., nekantriausieji galės atvykti iš vakaro, t. y. rugpjūčio 4 d. Festivalio vartai jiems atsivers 18 val., o netrukus veiklą pradės ir kelios festivalio scenos, tarp kurių ir „Red Bull Summer Vibes“ erdvė, kurioje šokti bus galima iki pat ryto.

Nuo Lietuvos iki Portugalijos – šiemet atlikėjų geografija ne mažiau spalvinga nei jų grojama muzika. Tarp DJ vardų – ir ilgai laukti sugrįžimai, ir nekantriai laukiami debiutai. Neabejotinai, vienas labiausiai festivalio „Granatos Live“ publikos laukiamų – DJ FLIP sugrįžimas. Jei tarp visų DJ reiktų išrinkti labiausiai į roko žvaigždę panašų atlikėją, šis ekspresyvus airis garantuotai būtų sąrašo viršuje. Airiškas kraujas ir per kraštus besiliejanti energija – DJ Flip, kuriam patinka būti išvien su visa šokių aikštele, pasirodymų vizitinė kortelė.

Dar vienas puikiai pažįstamas vardas – PM2THEAM. Šis latvis, įkopęs į antrą savo sėkmingos DJ karjeros dešimtmetį, – „Turntablism Latvia“ judėjimo įkūrėjas, dedantis dideles pastangas į DJ kultūros, o ypač – „scratch“ amato populiarinimą. Jau triskart savo pasirodymais sublizgėjęs „Granatos Live“ festivaliuose, PM2THEAM neabejotinai žino, ko reikia festivalio publikai.

Latvijos DJ kultūrą scenoje atstovaus ir dar 2 atlikėjai – Dubra ir Aspirins. DJ DUBRA – vienas iš tų retai pasitaikančių DJ, kurie didžiają pasirodymo dalį groja būtent savo kūrybos muziką. Dubros kūriniai ir pasaulinių hitų remiksai jau ne kartą skambėjo „Granatos Live“ šokdindami tūkstančius žmonių – šįkart jis žada dar daugiau naujienų ir energijos. Nemažai gerbėjų Lietuvoje turi ir DJ ASPIRINS – įgijęs patirties „Red Bull 3Style“ varžybose Tokijuje, šis jaunas latvis nesiliauja tobulėti ir tikrai maloniai nustebins „Granatos Live“ dalyvius.

Nustebinti turėtų ir DJ RIDE pasirodymas – šis hiphopo ir bass muzikos prodiuseris bei dukart pasaulio „scratch“ čempionas iš Lisabonos groja visame pasaulyje, nuo klubų iki daugiatūkstantinių muzikos festivalių. Portugalo kūrybą ir remiksus yra pamėgę bei savo pasirodymuose groja Noisa, Dj Shadow, Baauer, Diplo ir daugelis kitų garsių DJ, o šį rugpjūtį juos pirmą kartą bus galima išgirsti ir Lietuvos festivalyje.

Italijos „Red Bull 3Style“ čempionas DJ DELTA, puikiai prisijaukinęs „atviro formato“ grojimo subtilybes, savo pasirodymų metu yra labai techniškas ir tuo pat metu – itin kūrybingas. Įsitikinęs, kad DJ yra muzikantas visais įmanomais aspektais, Delta savo pasirodymuose išradingai keičia žanrus – nuo klasikinių hiphopo ir regio garsų iki modernaus trepo ar mumbatono, vis sukurdamas naują skambesį, kurio praleisti tiesiog negalima.

DJ QUEST arba Janno Sooaar Lietuvoje pirmą kartą pasirodė dar 2003-iaisiais. Po to sekė pavydėtina šio esto, atsisakiusio choro dirigento ir klasikinio pianisto kelio, DJ karjera ir muzikinė kelionė – nuo „Red Bull“ muzikos akademijos Sietle, JAV iki Singapūro ir „Sonar“ muzikos festivalio Barselonoje. Kita DJ Quest stotelė – Lietuva.

Netrūks čia ir lietuviškų vardų – į „Granatos Live“ atlikėjų sąrašą grįžta tokie gerai žinomi DJ kaip DJ Mix ir DJ Swix, scenoje bus galima išvysti jaunosios kartos DJ‘us – Justicious, Kinder Straik ir Paipcę. DJ MIX – Lietuvos DJ pasaulio veteranas, savo laiku Kaune užauginęs visą hiphopo ir R&B muzikos kartą. Jau keliskart išjudinęs festivalį „Granatos Live“ savo muzikiniais atradimais, Dj MIX ruošiasi nenusileisti ir šiemet.

DJ SWIX – vienas geriausių Lietuvos hiphopo muzikos DJ, kuris įkvėptas „Red Bull 3Style“ varžybų nebijo keistis ir savo pasirodymuose eksperimentuoti.

Kinder Straik – ypač mėgsta muzikos stilių įvairovę ir puikiai ją valdo. Naujų muzikinių vėjų festivalio publika galės laukti iš Justicious. Šis jaunas lietuvių DJ – atviras atradimams ir neapsiroboja vien grojimu. Naujas muzikines tendencijas Justicious testuoja savo kūryboje ir vakarėliuose bei transliuoja radijo bangomis ir internetu. Paipcei tai bus debiutinis pasirodymas festivalyje „Granatos Live“ – rožinę spalvą ir piktus gabalus mėgstanti mergina po pandemijos itin išpopuliarėjo ir tapo dažna viešnia prie DJ pulto daugelyje vakarėlių ir renginių.

Jau aštuntą kartą pirmąjį rugpjūčio savaitgalį Lietuvos liaudies buities muziejuje vyksiančiame festivalyje „Granatos Live“ iš viso bus 6 scenos: didžioji „CBET“ scena, indie muzikai skirta „Nescafé“ scena, „ZIP FM“ scena, kurioje pasirodys hiphopo kultūros atstovai, „Red Bull Summber Vibes“ DJ scena, „Lizdo“ elektroninės muzikos scena ir paplūdimio scena.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.