Vilniaus gimtadienio festivalyje – nuo šokio performansų iki netikėtų duetų: ant scenos kartu lips ir Monika Liu su Egidijumi Sipavičiumi

Jau pirmadienį, minint Šv. Kristoforo dieną, Vilniuje nuskambės festivalis „Jaunas kaip Vilnius“, skirtas artėjančiam sostinės 700 metų jubiliejui. Gausioje ir spalvingoje festivalio programoje žiūrovus stebins netikėti gerai žinomų šalies atlikėjų duetai.

 Egidijus Sipavičius ir Monika Liu.
 Egidijus Sipavičius ir Monika Liu.
 Vilniaus gimtadienio festivalis.
 Vilniaus gimtadienio festivalis.
 Egidijus Sipavičius.
 Egidijus Sipavičius.
 Monika Liu.
 Monika Liu.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 23, 2022, 11:21 AM

Vienas iš jų – dainininkai Monika Liu ir Egidijus Sipavičius, kurie atliks visiems puikiai pažįstamą kūrinį apie Vilnių. Vingio parke vyksiantis koncertas dovanos ir daugiau įstabių reginių – pasirodymą susirinkusiems žada Vilniaus miesto šokio teatras „Low Air“, o vakaro kulminacija taps škotų muzikos žvaigždės Lewis Capaldi pasirodymas.

Dainuojant duetu nelieka egoizmo

Kartu su Monika Liu liepos 25 d. festivalyje „Jaunas kaip Vilnius“ pasirodysiančiam E. Sipavičiui šalies sostinė jaukius prisiminimus kelia nuo jaunystės. Čia studentavimo laikais jis su bičiuliais atvykdavo pasilinksminti, su miestu jį siejo ir darbas. „Kai pradėjau dirbti filharmonijoje, vyko intensyvios prieškoncertinės, programos ruošimo repeticijos – tai buvo pirmoji mano artimesnė pažintis su Vilniumi. Viskas sukosi apie darbą ir pramogas“, – prisimena dainininkas.

E. Sipavičius sako nepraleisiantis progos festivalio metu atsidėkoti Vilniui, o artėjant miesto 700 metų jubiliejui rengia ypatingą pasirodymą su šių metų Lietuvos atstove „Eurovizijoje“ Monika Liu. Anot atlikėjo, dainuoti duetu solistams yra sudėtingiau, nes nebelieka vietos egoizmui.

„Dainuojant duetu būtina vienam prie kito prisitaikyti: sekti partnerio dainavimo manieras, energetiką ir judesius. Visi solistai esame šiek tiek egoistai, veržiamės į priekį, norime būti dėmesio centre. Tuo tarpu duetas – visai kitoks žanras, kuomet turi save apriboti, o pasiseka ne visada, ypač, jei tai gyvas koncertas“, – sako dainininkas.

Kartu su naująja scenos partnere Monika Liu jis atliks visiems puikiai pažįstamą dainą „Vilniaus stogai“. Tiek scenoje, tiek gyvenime E. Sipavičius pasakoja nebijantis eksperimentų ir iššūkių, su malonumu išbando naujoves.

Šokio pamokos su profesionalais ir specialus pasirodymas

Pirmadienio vakarą Vingio parke skambės ne tik muzika – festivalio dalyvių laukia ir specialus urbanistinio Vilniaus miesto šokio teatro „Low Air“ pasirodymas bei jų organizuojamos edukacinės šokio dirbtuvės, kurias ves teatro trupės įkūrėjai, profesionalūs šokėjai, choreografai Airida Gudaitė ir Laurynas Žakevičius bei jaunoji teatro šokėja Greta Snitkutė.

„Šokis yra kiekvienam. Visiškai nesvarbu ar turite truputį patirties, ar šokiu užsiimate profesionaliai, o galbūt tiesiog norite išmokti savo pirmąjį šokio žingsnelį. Mes padėsime prisijaukinti judesį, suprasti ir valdyti kūną, pajausti muziką bei šokio malonumą.

Esame gatvės šokio kultūros puoselėtojai ir matydami kūrybiškumo ir šokio poveikio žmogui potencialą atveriame visas duris, sienas ir langus, kad šokis pasiektų miestą ir jo žmones. Šios šokio dirbtuvės bus skirtos tiek vaikams ir jaunimui, tiek jų tėvams ar senjorams, todėl kviečiame ateiti į edukacinę erdvę ir prie jų prisijungti“, – sako teatro „Low Air“ bendraįkūrėjas, choreografas ir šokėjas Laurynas Žakevičius.

Tuo tarpu vakare teatro trupė ruošia ir specialų šokio pasirodymą – „Kartu“. Vienoje scenoje susitiks net trys šokėjų kartos: profesionalūs choreografai Airida Gudaitė ir Laurynas Žakevičius, jaunieji teatro šokėjai ir dienos centro „Atgaiva“ senjorai.

Pasirodymas atlieps bendravimą tarp skirtingų kartų, palies tapatybės bei vienišumo temas. Šokio teatro „Low Air“ pasirodymas truks apie 20 minučių. Jo metu skambės kompozitorės Agnės Matulevičiūtės muzikinės kompozicijos, o gyvai muziką atliks kompozitorius Adas Gecevičius.

„Vilnius – mūsų kūrybai svarbus miestas, esame jo dalis. Jis suteikia mums laisvę ir veržlumą. Nemažai savo pasirodymų rodome svetur ir džiaugiamės, kad tokiu būdu prisidedame prie Vilniaus vardo garsinimo. Su nekantrumu laukiame artėjančio pasirodymo Vingio parke, negailėsime savęs ir stengsimės, kad 700-ojo sostinės gimtadienio laukimas būtų visiems įsimintinas“, – sako L. Žakevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.