Viename koncerte – simfoninio metalo sunkiasvoriai „Apocalyptica“ ir „Epica“

2023 m. sausio 18 d. visi geros roko muzikos gerbėjai galės mėgautis tikru mini festivaliu, nes Vilniaus salėje „Compensa“ koncertuos žinomiausia suomių violončelininkų komanda „Apocalyptica“ ir olandų simfoninio metalo dievai „Epica“, susijungę bendram projektui „The Epic Apocalypse Tour“.

„Epica“.<br>Tim Tronckoe nuotr.
„Epica“.<br>Tim Tronckoe nuotr.
„Apocalyptica“.
„Apocalyptica“.
„Wheel“.<br>Ville Juurikkala nuotr.
„Wheel“.<br>Ville Juurikkala nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 8, 2022, 9:45 AM

O tam, kad renginys būtų dar spalvingesnis, svečių teisėmis prie jų prisijungė suomių progresyvaus metalo grupė „Wheel“, tad gerbėjų laukia daugiau kaip 3 valandos aukščiausios kokybės roko muzikos! Vilniui pasisekė patekti tarp beveik 40 Europos miestų, kuriuos šios grupės aplankys savo unikalaus koncertinio turo metu.

Suomijos violončelininkų grupės „Apocalyptica“ pavadinimas tikrai pažįstamas kiekvienam roko muzikos klausytojui ir ne tik.

​Sibelijaus akademijos studentai, turintys klasikinį išsilavinimą, 1993 m. subūrė violončelininkų kvartetą, kuriam pirmąjį pripažinimą pelnė puikiai atliktos grupės „Metallica“ ir kitų sunkiojo metalo grandų populiariausių kūrinių perdainuotos versijos.

„Apocalyptica“ – „I Don't Care“:

Tačiau pamažu kvartetas pradėjo kurti ir savo autorines kompozicijas, skambėjimą praturtindamas mušamaisiais (tarp būgnininkų – Dave‘as Lombardo iš „Slayer“) ir solistais (Tillas Lindemannas iš „Rammstein“, Ville Valo iš „HIM“, Sandra Nasič iš „Guano Apes“, Corey Tayloras iš „Slipknot“, Adamas Gontieras iš „Three Days Grace“ ir kt.), tokiu būdu ženkliai praplėsdami violončelinio roko sampratą.

Iki šiol yra išleisti devyni „Apocalyptica“ albumai (2022 m. balandį grupės lyderis Eicca Toppinenas žiniasklaidai atskleidė, kad pamažu gimsta ir dešimtasis), o bendras parduotų įrašų skaičius viršija 4 mln.

Grupė yra koncertavusi ir su savo jaunystės dievais – „Metallica“ (2011 m. gruodį „Apocalyptica“ buvo pakviesta į specialų koncertą, skirtą sunkiojo metalo gigantų 30-mečiui) ir per savo karjerą yra surengusi maždaug tūkstantį pasirodymų – solo ir festivaliuose.

„Apocalyptica“ – „Nothing Else Matters“:

Grupės „Epica“ istorija prasidėjo 2002 m., kai gitaristas ir kompozitorius Markas Jansenas paliko kolektyvą „After Forever“ tam, kad sukurti naują grupę, orientuotą labiau į klasikinę, net simfoninę, muziką.

Po keletos transformacijų grupės branduoliu tapo dviejų labai skirtingų solistų tandemas – tai Simone Simons ir Markas Jansenas.

Žavingoji mecosoprano savininkė S. Simons ir griausmingai riaumojančios M. Janseno ritmo gitaros skambėjimas dabar yra grupės „Epica“ vizitinė kortelė.

Gabaus Marko Janseno vedama grupė greitai praplėte savo žanro ribas ir išėjo iš supaprastintos simfoninio metalo klasifikacijos.

Skirtinguose kolektyvo kūrybos etapuose galima išgirsti pačių įvairiausių žanrų sintezių – nuo gotikinio, power, black bei kitų metalo muzikos stilių iki rytietiškų ir keltiškų motyvų.

Per 20 savo karjeros metų „Epica“ išleido 8 studijinius albumus ir surengė šimtus pasirodymų.

„Epica““ – „The Phantom Agony“:

Progresyvaus metalo grupė „Wheel“ buvo įkurta 2015 m. Helsinkyje. 2019 m. jie išleido savo debiutinį albumą „Moving Backwards“, o 2021 m. – albumą „Resident Human“.

Savo albumuose „Wheel“ daugiausia dėmesio skiria žmogiškosios prigimties analizei: „ką visgi reiškia būti žmogumi ta siaurąja prasme – visame mūsų spindesyje ir bjaurume“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.