Rūta Ščiogolevaitė koncertuos ypatingoje vietoje

Rugpjūčio 12 d. Telšių amfiteatre koncertą surengs Lietuvos estrados deivė Rūta Ščiogolevaitė. Ir kaip tikra Deivė solistė pasirodys unikalioje scenoje. Tai pagal romėniško atviro teatro principus, kurį dar anksčiau sukūrė graikai, pastatytas teatras priešais Masčio ežerą Telšiuose.

Rūta Ščiogolevaitė.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Rūta Ščiogolevaitė.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
 Koncerto vieta Telšiuose.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
 Koncerto vieta Telšiuose.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Taormina teatro.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Taormina teatro.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 10, 2022, 11:05 AM, atnaujinta Aug 10, 2022, 11:07 AM

Unikali ši scena tuo, kad kaip senoviniai Sicilijos amfiteatrai savo „scenografijoje“ turi jūrą, šis – ežerą. Tokio pat stiliaus teatrai Sirakūzuose ir Taorminoje buvo pastatyti apie 3 a. prieš Kristų. Jie yra aktyvūs ir šiandien, čia vyksta įspūdingi operos spektaklių pasirodymai, klasikinės muzikos koncertai.

Rūta pristatys programą iš naujų, šiais metais išleistų, kūrinių ir pasaulinių hitų. Artistei akompanuos pianistas Paulius Zdanavičius.

„Nepaprasta vieta ir proga. Laukia puikus oras bei griausmingas koncertas. Orą mums padovanojo Dievas, tad gamtos motyvai taps mūsų renginio scenografija. Žiūrovams bus tikras malonumas klausytis dainų ir žvelgti į ežerą.

Džiugu, kad publika vasarą pagaliau nebijo ištrūkti iš namų ir nukeliauti į naujas vietas, galbūt atrasti naujus nedidelius Lietuvos miestus. Koncerte laukiame ir klaipėdiečių, ir aplinkinių miestų gyventojų, ir atostogaujančių Palangoje,“ – kviečia Rūta Ščiogolevaitė.

Koncertas yra Žemaitijos dvarų muzikos festivalio programos dalis. Šių metų festivalis skirtas laisvės jausmui. Jis vyksta Plungės Oginskių rūmuose, Renavo dvaro sodyboje, Palangos gintaro muziejuje ir Telšių amfiteatre. Festivalis supažindina su praeities palikimu Žemaitijoje – rūmais, dvarais ir parkais, juose pristato klasikinę bei populiariąją muziką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.