Vilniuje koncertuos sėkmingiausias pianistas pasaulyje Richardas Claydermanas

„Guinness“ pasaulio rekordų knygoje sėkmingiausiu pianistu pasaulyje tituluojamas Richardas Claydermanas pavasarį koncertuos Lietuvoje. Milijonus gerbėjų turintis garsusis atlikėjas vienintelį pasirodymą mūsų šalyje surengs kovo 11-ąją dieną „Compensa“ koncertų salėje Vilniuje.

R.Claydermanas. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
R.Claydermanas. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
R.Claydermanas. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
R.Claydermanas. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
R.Claydermanas. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
R.Claydermanas. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
R.Claydermanas. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
R.Claydermanas. <br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 16, 2022, 2:29 PM

Richardas Claydermanas pristatys naujausią dvigubą albumą „Forever Love“. Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną sostinėje koncertuosiantis Richardas Claydermanas ne tik atliks garsiausius savo kūrinius „Ballade Pour Adeline“, „Mariage D‘Amour“ ar „Love Story“ – koncerte girdėsime ir naujai suskambusius grupės „Coldplay“ „Viva La Vida“, Edo Sheerano „Perfect Symphony“ hitus bei daugelį kitų naujų kūrinių.

Richardas Claydermanas skambinti pianinu pradėjo būdamas vos trejų metų amžiaus.

Sulaukęs 12-os jau mokėsi Paryžiaus muzikos konservatorijoje, kur dar paauglystėje sulaukė pripažinimo. Pasaulinę šlovę Philippe'as Pagèsas, toks yra tikrasis pianisto vardas, sulaukė 1976 m., kada įrašė vieną garsiausių savo kūrinių „Ballade Pour Adeline“ ir persivadino Richardu Claydermanu.

Daugiau nei 45-erius metus melomanus visame pasaulyje pianino melodijomis užburiantis Richardas Claydermanas yra vienas produktyviausių pianistų muzikos istorijoje. Muzikanto repertuare skamba instrumentiniai populiariosios muzikos kūriniai, naujai suskambusi muzika iš kino filmų ir populiariausių klasikų kūryba. Be garsiosios kompozicijos „Ballade Pour Adeline“ savo koncertuose prancūzų pianistas atlieka garsiausius „ABBA“, „The Beatles“ ir kitų grupių hitus. Skamba ir auksine klasika tapę kūriniai „Don't Cry For Me Argentina“, „Nostalgia“, „Time To Say Goodbye“ ir daugelis kitų.

Daugybę muzikos apdovanojimų pelnęs Richardas Claydermanas yra mylimas ne tik europiečių – jis yra ypač populiarus Azijoje. Prancūzų pianisto koncertai sutraukia įspūdingas minias gerbėjų visame pasaulyje: viename pasirodymų Japonijoje pianisto klausėsi net 40 tūkstančiai žmonių, o vieno koncerto transliacija per televiziją sutraukė daugiau nei 800 mln. žiūrovų.

Per ilgiau nei 45-erius metus trunkančią muzikinę karjerą Richardas Claydermanas įrašė daugiau nei 1400 kūrinių, o melomanai išpirko daugiau nei 100 mln. pianisto įrašų.

Savo sąskaitoje turintis 267 auksiniais ir 70 platininiais tiražais išpirktus įrašus, prancūzų pianistas yra surengęs per 2800 koncertų. Kasmet Richardas Claydermanas surengia apie 200 koncertų.

Vienintelis pasaulinę šlovę pelniusio prancūzų pianisto Richardo Claydermano koncertas Lietuvoje įvyks kovo 11-ąją dieną „Compensa“ koncertų salėje Vilniuje, kur atlikėjas pristatys naujausią albumą „Forever Love“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.