Lukiškių kalėjime – paskutinis Gabrielės Vilkickytės šių metų pasirodymas

Nors vasara jau baigėsi, koncertų sezonas dar tęsiasi. Lukiškių kalėjime trečiadienio vakarą vyks magiškas ir švelnumo pripildytas Gabrielės Vilkickytės koncertas atvirame ore. Paskutinis toks šios atlikėjos pasirodymas šiais metais. Po jo Gabrielė sės prie antrojo albumo užbaigimo darbų. Vakarą apšildys dar viena dėmesio verta atlikėja Godo Yorke.

 Gabrielė Vilkickytė<br> A.Jakučio nuotr.
 Gabrielė Vilkickytė<br> A.Jakučio nuotr.
 Gabrielė Vilkickytė<br> A.Jakučio nuotr.
 Gabrielė Vilkickytė<br> A.Jakučio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 7, 2022, 5:45 PM

Praėjusiais metais jautriai kalėjimo sienas didžiojoje scenoje drebinusi Lukiškių kalėjimo rezidentė šiemet sugrįžta su dar didesne jėga ir užtikrintumu. Tapusi nepriklausoma atlikėja, Gabrielė į sceną žengia su „Vilko švelnumo“ melodijomis ir drąsa.

Gabrielė Vilkickytė po šio vakaro nusprendė padaryti pertrauką nuo gyvų pasirodymų, nes, kaip pati sako, išdalino visus savo širdies vaisius ir nespėjo pasiimti naujų: „Kad scenoje žydėčiau, man reikia sustoti ir apčiuopti viską, ką per darbymetį pastaruosius mėnesius užkonservavau. Noriu pabūti miške arba džiunglėse, noriu užbaigti antrąjį albumą.“ Atlikėja taip pat intensyviai ruošis savo kol kas didžiausiam karjeros koncertui, kuris vyks vasario 14 dieną. Kur jis bus, atskleisti dar per anksti.

Šiandien Lukiškių kalėjimo scenoje Gabrielė Vilkickytė žada daug kontrastų. Šalta, pilka kalėjimo erdvė bus aprengta šiltu rūbu, scenoje kabės 7 metrų skersmens planeta, kuri lėtai besisukdama hipnotizuos klausytojus. Scenografija šiam pasirodymui rūpinasi šviesų menininkas Arvydas Buinauskas. „Grosiu kartu su savo gyvo garso grupe – per vasaros koncertus jau spėjome tapti vieniu“, – sako G. Vilkickytė.

Vakare gražiausios lietuviškos baladės lietuvių kalba skambės mūsų didžiajame kieme kartu su gyvo garso grupe ir Godo Yorke, kuri apšildys Gabrielės pasirodymą. Ji – viena įdomiausių atlikėjų šiandieninėje lietuviškos muzikos scenoje. Artistė, veikianti hipnotiškai, kurianti betarpišką ryšį, gebanti prajuokinti ir pravirkdyti vienu metu. Maišydama žanrus ir žaisdama sąskambiu, ji keri savo švelniu balsu ir tvirta laikysena.

„Širdy aš jau ant Lukiškių scenos. Yra daugybė dalykų, kuriuos būtų galima apmąstyti iš anksto. Tačiau akimirką, kai esu scenoje, man svarbiausia linksmintis su žmonėmis, kurie mane supa ir dalintis tuo gėriu. Noriu, kad visiems tai būtų nepamirštama patirtis“, – kalba Goda Sasnaukaitė-Godo Yorke.

Vasara jai neleido daug ilsėtis ar ramiai prisėsti prie kūrybos, kurios Godai labai trūksta, tačiau ruduo ir žiema visuomet buvo metas, kai dainos gimdavo prie židinio. „Dabar dažniausiai galvoje skamba mano paskutinis kūrinys „Pabėkim“.

Jį su grupe šiandien irgi atliksime ir kartu sudainuosime. Tai sukelia labai šiltus jausmus. Tarsi su gerais draugais dainuotumėte mylimą dainą. Man šis momentas vienas iš svarbiausių, jeigu ne pats svarbiausias, visoje programoje“, – pasakoja Goda ir kviečia į šio vakaro muzikinę šventę.

Organizatoriai taip pat primena, kad 1 EUR nuo kiekvieno parduoto bilieto į šį koncertą ir kitus renginius Lukiškių kalėjime virsta humanitarine pagalba Ukrainos žmonėms. Tai Lukiškių kalėjimo iniciatyva ir dar vienas būdas padėti Ukrainai. Pati Gabrielė Vilkickytė pasirinks, kurį paramos Ukrainai fondą paremti. Bilietais į šį renginį prekiauja „Bilietai LT“, taip pat bilietų kasa Lukiškių kalėjime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.