Grupės „Bon Jeans“ dainos vaizdo klipe – istorinis dvaras ir dešimtmečius menantys instrumentai

Roko ir kantri muzikos gerbėjams grupė „Bon Jeans“ pristato naujausią savo kūrinį „Nakties svajos“, kuriam vaizdo klipas susuktas istoriniame Žemosios Panemunės dvare.

„Bon Jeans“.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
„Bon Jeans“.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
„Bon Jeans“.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
„Bon Jeans“.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 14, 2022, 9:40 AM

„Tarp šimtų obelų, geriant iš jų derliaus išspaustas šviežias sultis kalbėjome, jog geresnės vietos tam, ką sumanėme, nė įsivaizduoti negalėjome“, – sakė kolektyvo lyderis, muzikos bei teksto autorius Ramūnas Grybauskas.

Anot jo, „Bon Jeans“ „kūną“ savo kūrybai suteikia retai – tai vienas iš nedaugelio dainai skirtų vaizdo klipų.

„Pastaruoju metu naujam gyvenimui prikėlėme ne vieną hitą, visur skambėdavusį prieš kelis dešimtmečius. Tad, simboliška, jog „Nakties svajas“ įamžinome savitą naują etapą išgyvenančiame, gyvybe pradedančiame pulsuoti dvare“, – kalba R. Grybauskas.

Į vaizdo kameros objektyvą, anot jo, pateko ir dar keli įdomūs akcentai – instrumentai, kuriuos jau irgi galima vadinti istoriniais.

Būgnininko Roberto Dusevičiaus „archyve“ yra mušamieji, kokiais grojo ir legendinė, iki 1980 – ųjų aktyviai koncertavusi grupė „Led Zeppelin“. Būtent jais „Bon Jeans“ narys ir atliko savo partiją „Nakties svajose“.

Tuo tarpu filmuojant klipą Dalius Mintaučkis skambino klavišiniais, draugų dėka gautais iš vienos garbingo amžiaus ponios.

„Kai apžiūrėjome išmesti norėtą instrumentą, supratome, jog jis, mums, muzikantams, turi kitokią vertę. Ne pinigais, o emocijomis, savo ilgaamžiškumu“, – sako R. Grybauskas.

Jis sako besidžiaugiąs galimybę muziką ir istoriją sujungti į vieną dermę.

„Daina yra apie naktį, bet paskutiniai jos žodžiai kalba apie pirmuosius saulės spindulius. Jie ir tapo vienu iš vaizdo klipo įkvėpimo šaltinių“, – patikina R. Grybauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.