Grupė „Wolfsome“ pristato naują dainą: „Į Lietuvą sugrąžinsime rokenrolą“

Rokenrolo muzikos grupė „Wolfsome“ po ilgos pertraukos nudžiugino savo gerbėjus – pristatė pirmąjį singlą iš būsimo albumo.

„Wolfsome“.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
„Wolfsome“.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
„Wolfsome“.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
„Wolfsome“.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 16, 2022, 12:01 PM

Pasak kauniečių ketverto, vakar pristatyta naujoji jų daina „Royal Wasteland“ yra apie dvi realybes, su kuriomis visi susiduriame – tikrąją ir virtualiąją.

„Dainoje yra šiek tiek sarkazmo, pašiepiame tai, kas jau tapo norma socialiniuose tinkluose: pagražintą kasdienybę, retušuotas nuotraukas, netikras naujienas. Kūriniu kviečiame gyventi savo tikrus gyvenimus ir nelyginti jų su išgalvotais“, – sakė muzikantai.

Apie muziką Lietuvoje: „Roko netrūksta, tik rokenrolo per mažai“

Nors „Wolfsome“ nemėgsta etikečių, savo atliekamą muziką labiausiai priskiria rokenrolo ir klasikinio roko kategorijoms.

„Kiekvienas prisidedame prie kūrybos – tiek muzikos, tiek tekstų, o mūsų keturių skoniai labai skiriasi. Atskirai klausomės nuo kantri, bliuzo iki trash‘o ir death‘o, taigi, bendrai kuriama muzika patiria itin daug įtakų“, – teigė grupės lyderis Martynas Krasnovas.

Muzikantai kartu groja jau beveik dešimtmetį. Per šį laiką „Wolfsome“ pasirodė įvairių muzikos apdovanojimų ir festivalių scenose, laimėjo prestižiškiausius šalies jaunųjų grupių konkursus, surengė turą Baltijos šalyse, Lenkijoje, Švedijoje. Be to, jų dainos „Electrified“ instrumentinė versija net buvo pasirinkta žymiosios laidos „Top Gear“ vaizdo klipo garso takeliu.

Visgi, pastaraisiais metais grupė buvo pritilusi ir didžiausiose šalies muzikos festivalių scenose kaip anksčiau negrojo.

„Mums svarbiausia – patikti patiems sau. Kol nebūname visiškai patenkinti savo dainomis ar pasirodymu, nelipame ant scenos“, – užtikrintai sakė M.Krasnovas.

Pasak gitaristo Gyčio Čapkausko, nors šalies muzikos scenoje yra nemažai kokybiško roko, trūksta rokenrolo.

„Kol kas mūsų braižas yra išskirtinis. Nežinau kodėl, tačiau Lietuvoje šiuo metu daugiau niekas tokios muzikos nekuria. Smagu, kad atsiranda vis daugiau kokybiško roko, gitarinės muzikos, bet nėra rokenrolo. Galima sakyti, jog su šiuo albumu jis pagaliau grįžta į Lietuvą“, – teigė G.Čapkauskas.

Užsidarė namelyje miške

Nuo debiutinio grupės albumo „Origin.412“ išleidimo praėjo 6 metai, taigi muzikantai apie antrąjį svarstė jau senokai.

„Vis kalbėjomės, kad mums reikia naujų kūrinių, svajojome apie antrąjį albumą. Tačiau dienomis dirbdami, turėdami šeimas, sunkiai rasdavome laisvo laiko, o tarpusavyje susiderinti visiems nariams tinkamą repeticijų grafiką būdavo iššūkis“, – dalijosi G.Čapkauskas.

Pasak grupės narių, toks nenuoseklumas galiausiai įgriso jiems paties – vieną dieną muzikantai nusprendė susikrauti instrumentus, kartu užsidaryti sodyboje miške ir iš ten neišvykti tol, kol nesukurs ko nors nauja.

„Buvo gilios ir tamsios žiemos vidurys– sausis, lauke buvo -20 laipsnių, o mes trobelėje, toli už bet kurio miesto ribų. Taigi, visą laiką tiesiog grojome ir rašėme tekstus šalia krosnelės. Nustebinome patys save – per 4 paras mums pavyko sukurti didžiąją dalį albumo“, – pasakojo M.Krasnovas.

Tiesa, nors proveržis sodo namelyje buvo neįtikėtinas, tačiau naujųjų kūrinių įrašai užtruko.

„Vos tik pradėjome planuoti albumo įrašus, visą pasaulį užklupo pandemija. Karantino ribojimai darbus kaip reikiant pristabdė“, – prisimena G.Čapkauskas.

Naujajame albume – išgrynintas grupės skambesys

Anot „Wolfsome“, antrojo jų albumo kūriniai yra asmeniškesni nei debiutinio, sukurti remiantis tikrais išgyvenimais. Be to, naujasis albumas yra vientisesnis ir bus išleistas plokštelės forma.

„Pirmasis albumas, mūsų šiandieniniu vertinimu, yra šiek tiek chaotiškas, nenušlifuotas, tuo laikotarpiu dar ieškojome savęs. Tuo tarpu, naujasis skambės taip, kaip iš tikrųjų skamba „Wolfsome“ – mūsų klausytojai gali tikėtis įvairesnio ir brandesnio skambesio“, – sakė M.Krasnovas.

Tiesa, kada tiksliai pasirodys naujasis albumas ir kaip jis vadinsis – muzikantai kol kas laiko paslaptyje. Tačiau greitu metu žada pristatyti daugiau jo dainų, planuoja ir albumo pristatymo koncertus. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.