Svarbiausi spalio mėnesio renginiai: džiaugsis ir muzikos, ir meno gerbėjai

Ruduo įsibėgėja, kaip įsibėgėjo ir mokslo metai, tapo įprastais darbo ritmas ir automobilių spūstys didmiesčiuose. Nors jau imame ilgėtis vasaros dienų, antrasis rudens mėnuo spalis nudžiugins daugybe pačių įvairiausių renginių bei pramogų.

Tarptautinė šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius“.
Tarptautinė šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius“.
Grupė „69 Danguje“.
Grupė „69 Danguje“.
Spektaklis „Gal nedarom tragedijos“.<br>Lauryno Trimonio nuotr.
Spektaklis „Gal nedarom tragedijos“.<br>Lauryno Trimonio nuotr.
Bonnie Tyler.
Bonnie Tyler.
Grupė „Kings Of Convenience“.
Grupė „Kings Of Convenience“.
Jenny Berggren iš grupės „Ace Of Base“.
Jenny Berggren iš grupės „Ace Of Base“.
„Londonbeat“.
„Londonbeat“.
Dr. Alban.
Dr. Alban.
„The Cure“.
„The Cure“.
Lara Fabian.
Lara Fabian.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

2022-09-30 15:36, atnaujinta 2022-09-30 15:40

Pirmasis ryškus įvykis – didžiausia Rytų ir Šiaurės Europoje tarptautinė šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius“. Jau 13-ąjį kartą lankytojus kviečianti mugė „ArtVilnius“ vyks palio 7, 8 ir 9 dienomis parodų ir kongresų centre „Litexpo“.

Tarptautinė šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius“

Spalio 7, 8, ir 9 dienomis Vilniuje

Šiemet tarptautinės šiuolaikiniomeno mugės „ArtVilnius“ tema – ekologija, ypatingas dėmesį skiriamas instaliacijoms ir skulptūros žanrams. Mugės viešnia – Ukraina, kurios menininkų kūrybai bus skiriamas išskirtinis dėmesys. Meno mugės „ArtVilnius“ programoje dalyvaus 70 meno galerijų ir institucijų, 320 menininkų iš 18 pasaulio šalių. Kasmet renginį aplanko apie 23 tūkst. lankytojų.

Grupės „69 Danguje“ koncertai: „18 metų scenoje“

Spalio 7 – 22 dienomis jūsų mieste

Populiariausia Lietuvos merginų grupė „69 Danguje“, skaičiuojanti jau 18-tus metus scenoje, kviečia į pirmą koncertinį turą su gyvo garso grupe.

„9 danguje“, „Velniškas greitis“, „Skrisim“, „Gyvenu“ – tai tik dalis hitų kuriuos koncertų lankytojai pirmą kartą išgirs naujai.  Jūsų ir Mūsų laukia nepamirštami koncertai ir šaunus laikas drauge! Grupė „69 Danguje“ koncertus surengs Alytuje, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Vilniuje ir Kaune.

Premjera: spektaklis „Gal nedarom tragedijos“

Spalio 18 – gruodžio 17 dienomis jūsų mieste

„Gal nedarom tragedijos“ – komedija, kurioje vaidina Giedrius Savickas, Mantas Stonkus, Gelminė Glemžaitė ir Milda Noreikaitė. Spektaklio režisierius – Simonas Aškelavičius. Scenografė ir kostiumų dailininkė – Kotryna Daujotaitė.

Spektaklio pjesės autorė – garsi šiuolaikinė prancūzų dramaturgė Yasmina Reza. Jos parašyta ir premijomis apipilta drama (originalus pavadinimas „Le Dieu du carnage“) žavi puikiu personažų psichologijos išmanymu ir talentingai išvystyta veiksmo dinamika. „Gal nedarom tragedijos“ – nenuspėjamas spektaklis, kad ir ką prognozuosit, vis tiek nustebins. Būtina priminti, kad spektaklis nerekomenduojamas nepilnamečiams žiūrovams.

Bonnie Tyler ir F.R. David koncertai

Spalio 27 d. Klaipėdoje ir spalio 29 d. Kaune

Bonnie Tyler – „Total Eclipse Of The Heart“: 

Išskirtinio ir užkimusio balso savininkė Bonnie Tyler savo pažadą grįžti į Kauno „Žalgirio“ areną ištesės su kaupu!

Šiemet ji surengs net du koncertus: koncertuos Klaipėdos „Švyrurio“ arenoje ir Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Legendinės roko bei popmuzikos karalienės koncertus pradės garsus prancūzų dainininkas iš Tuniso – F.R. David.

„Kings Of Convenience“ koncertas

Spalio 24 d. Vilniuje

„Kings Of Convenience“ – „Boat Behind“: 

„Kings Of Convenience“ yra indie folk ir popmuzikos duetas iš Bergeno, Norvegijos, kurį sudaro Erlend Øye ir Eirik Glambek Bøe. Øye ir Bøe kuria ir dainuoja savo kūrybos dainas. Grupė garsėja subtiliomis melodijomis, raminančiais balsais, sudėtingomis ir subtiliomis gitaros melodijomis.

Asmik Grigorian ir Karlo-Magnuso Fredrikssono koncertas

Spalio 21 d. Kaune

„Gyvenimas mums duotas, kad jį tikrai gyventume“, – savo gimtadienio interviu metu yra pasakiusi Asmik Grigorian. Vadovaudamasi tokia mintimi, Kauno „Žalgirio“ arena parengė gražią dovaną klasikinės muzikos gerbėjams.

Kauniečiai ir miesto svečiai į savo lankytinų renginių sąrašą jau gali įsirašyti gardų desertą – „Žalgirio“ arenoje koncertuos vienas žinomiausių pasaulio sopranų, Tarptautiniuose operos apdovanojimuose geriausia pasaulyje pripažinta solistė Asmik Grigorian ir švedų baritonas Karlas-Magnusas Fredrikssonas.

Džiazo muzikos festivalis „Vilnius Jazz 2022“

Spalio 13 – 16 dienomis Vilniuje

Spalio 13-ąją į sostinę grįžta vienintelis Lietuvoje šiuolaikinio džiazo ir improvizacinės muzikos festivalis „Vilnius Jazz“. Keturias dienas Vilniaus senajame teatre (buvęs Lietuvos rusų dramos teatras) savo naujausiomis kūrybos idėjomis su publika dalysis originaliausi šių dienų improvizuotojai iš Jungtinės Karalystės, JAV, Prancūzijos, Šveicarijos, Ukrainos ir Lietuvos.

ATP Challenger serijos turnyras „Vilnius Open by kevin.“

Spalio 16 – 23 dienomis Vilniuje

Šių metų spalio 16–23 dienomis „SEB arenoje“ Vilniuje vyks Teniso profesionalų asociacijos (ATP) Challenger serijos turnyras „Vilnius Open by kevin.“, kuriame varžysis ir pirmojo pasaulio šimtuko žaidėjai.

Ričardas Berankis pirmą kartą Lietuvos ir Baltijos šalių teniso istorijoje rengiamame tokio lygio turnyre stengsis iškovoti bilietą į kitų metų Australijos atvirąsias pirmenybes, o perspektyviausi Lietuvos tenisininkai Vilius Gaubas, Edas Butvilas, Ainius Sabaliauskas sieks pagerinti savo pozicijas stipriausių pasaulio tenisininkų reitinge.

Turnyro prizų fondą sudaro 45 tūkst. eurų, o varžybų nugalėtojui atiteks net 80 ATP reitingo taškų.

90-ųjų legendos: „Ace Of Base“, Dr. Alban ir „Londonbeat“ koncertas

Spalio 30 d. Vilniuje

Dr. Alban – It's My Life: 

Vilniuje laukiamas grandiozinis šou „90-ųjų legendos“. Dainininko Dr. Alban ir grupių „Ace Of Base“ ir „Londonbeat“ auksiniai hitai, pagal kuriuos šoko visa Europa! Pasinerkite į neįtikėtiną jaunystės ir linksmybių nostalgiją!

Vengrijos valstybinio teatro „Szeged Contemporary Dance Company“ baleto spektaklis „Karmina Burana“

Spalio 21 d. Vilniuje ir spalio 22 d. Kaune

Pirmą kartą Vilniuje ir Kaune Vengrijos valstybinis teatras „Szeged Contemporary Dance Company“ pristatys pasaulyje žinomą baleto spektaklį „Karmina Burana“.

Vengrijos valstybinis teatras yra pripažįntas ne tik viso pasaulio publikos, bet ir profesionalų. Tamas Yuroniks – daugiau nei 50 darbų sukūręs choreografas ir nusipelnęs Vengrijos artistas, turintis aukščiausių valstybės apdovanojimų kultūros srityje, atliko ženklų vaidmenį teatro unikalios meninės savasties formavime.

The Cure“ koncertas

Spalio 6 d. Rygoje (Latvija)

„The Cure“ – „Friday I'm In Love“: 

Pirmas ir vienintelis Baltijos šalyse „The Cure“ koncertas įvyks Rygoje. Spalio 6 d. kultinė grupė „The Cure“ Rygoje surengs savo pirmąjį ir kol kas vienintelį koncertą Baltijos šalyse.

Ne mažiau kaip dvi valandas truksiančiame pasirodyme „Arena Riga“ scenoje skambės visų laikų geriausi „The Cure“ kūriniai, o taip pat dainos iš žadėto naujojo grupės albumo. Specialus koncerto svečias – škotų grupė „The Twilight Sad“.

Lara Fabian koncertas

Spalio 24 d. Taline (Estija)

Lara Fabian – „Papillon“: 

Apdovanojimus pelniusi Belgijos popmuzikos žvaigždė Lara Fabian sugrįžta su savo „50 World Tour“ gastrolėmis, skirtomis artėjančiai 50-ojo gimtadienio progai.

Spalio 24 d. Lara Fabian žengs į „Alexela“ koncertų salės sceną Taline su specialiu šou, kuriame taip pat bus švenčiamas jos karjeros 30-metis.

Koncerte skambės dainos ir didžiausi hitai iš visų daininikės 14-os studijinių albumų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.