Skelbiamos „Eurovizijos“ atrankos: žadama ir finansinė parama

Pretendentai atstovauti Lietuvai 2023 m. „Eurovizijoje“ jau gali teikti paraiškas dalyvauti LRT rengiamoje nacionalinėje atrankoje „Pabandom iš naujo“. Dainų autoriai ar atlikėjai paraiškas LRT gali pateikti iki 2022 m. gruodžio 12 d. Visuomeninis transliuotojas ir šiais metais prisidės prie muzikinio kūrinio ir įvaizdžio įgyvendinimo.

 Praėjusiais metais laimėjo Monika Liu.<br> LRT nuotr.
 Praėjusiais metais laimėjo Monika Liu.<br> LRT nuotr.
  Praėjusiais metais laimėjo Monika Liu.<br>  LRT nuotr.
  Praėjusiais metais laimėjo Monika Liu.<br>  LRT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 11, 2022, 12:27 PM

Atrankai pateiktas kūrinys turi būti iki 2022 m. rugsėjo 1 d. niekur neskambėjęs ir ne ilgesnis kaip 3 min. Šių metų atrankoje kiekvienam dalyviui LRT skirs finansinę paramą, kurią jie turės galimybę panaudoti fonogramai gaminti ir sceniniam įvaizdžiui kurti.

„Kasmet „Eurovizijos“ konkursas vienija ir prie televizijos ekranų suburia žmones visoje Lietuvoje, Europoje ir net pasaulyje. Tai ne tik svarbi tradicija, bet ir išskirtinė proga parodyti šiai didžiulei auditorijai Lietuvos muzikos atlikėjų, kuriais dažniau didžiuojamės šalies viduje, kūrybą.

Pastaraisiais metais siekdami dar labiau kelti „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos kokybės kartelę, skyrėme paramą atrankos dalyviams. Tai tęsime, nes tikimės, jog atrankose išvysime ir išgirsime tiek pilnas arenas klausytojų pritraukiančių, tiek talentingų, bet Lietuvos auditorijai dar mažiau girdėtų atlikėjų“, – teigia LRT vyriausiasis prodiuseris Audrius Giržadas.

2023 m. atranka nebus ilgesnė nei penkios laidos: dvi atrankos laidos, du pusfinaliai ir finalas. Priklausomai nuo atrinktų dalyvių skaičiaus, laidų gali būti ir mažiau. Visus etapus stebės audito bendrovė. Atlikėjai ar grupės galės pasirodyti tik su vienu kūriniu. Pirmoji nacionalinės atrankos laida planuojama kitų metų sausio pradžioje.

Žiūrovų balsavimo rezultatai rodomi tik kiekvieno atrankos koncerto pabaigoje. Per atranką už žiūrovų balsavimą LRT gauti pinigai kartu su kita visuomeninio transliuotojo finansine parama bus skiriami atrankos nugalėtojo pasirodymui gerinti.

Atranką prižiūrės G. Oganausko vadovaujama darbo grupė, kurią sudaro: LRT televizijos programų departamento vyriausiasis prodiuseris Audrius Giržadas, LRT populiariosios muzikos vyriausiasis redaktorius Ramūnas Zilnys, LRT Muzikos redakcijos vyresnysis redaktorius Darius Užkuraitis, LRT Skaitmeninių aktyvų skyriaus vadovė Lina Patskočimaitė, LRT Komunikacijos ir rinkodaros departamento vadovė Rūta Putnikienė, LRT atstovė ryšiams su visuomene Miglė Savickaitė, televizijos režisierius Povilas Varvuolis ir kompozitorius, muzikos prodiuseris Vytautas Bikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.