Mantas Žmuidinavičius-Wizard į sceną žengia su pasaulinėmis magijos žvaigždėmis

Vienas žinomiausių Lietuvos iliuzionistų Mantas Wizard ką tik grįžo iš Rygos, kur dalyvavo net dviejuose su magija susijusiuose renginiuose. Lietuvis neslepia džiugesio, jog galėjo vienoje scenoje pasirodyti kartu su tarptautine magijos žvaigždė ir legenda iš Las Vegaso Jeffu McBride.

Konkursų akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Konkursų akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Konkursų akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Konkursų akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Konkursų akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Konkursų akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Konkursų akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Konkursų akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Konkursų akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Konkursų akimirkos.<br>Pranešimo siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 12, 2022, 10:42 AM

Kaip pasakojo Mantas Wizard, praėjusį savaitgalį Latvijos sostinėje vyko išties neeiliniai du renginiai. Abu renginius organizavo Manto ilgamečiai bičiuliai, iliuzionistai ir prodiuseriai Enrico ir Dace Pecolli.

Pirmasis renginys – tarptautinis iliuzionistų konkursas „MagicMania“. Renginys sulaukė didelio spaudos ir vietinių įžymybių dėmesio. Tai – bene didžiausias ir reikšmingiausias magijos srities renginys-konkursas Baltijos šalyse. „Man teko didžiulė garbė būti pakviestam į tarptautinę žiuri komisiją. Buvo daug nuostabių ir kvapą gniaužiančių pasirodymų“, – apie konkursą, kuriame pasirodė talentai iš Argentinos, Latvijos, Šveicarijos, Italijos, Belgijos ir kitų šalių, pasakojo lietuvis.

Pasak Manto, būti vertinimo komisijos nariu yra ypatinga atsakomybė būtent šioje meno srityje. „Mes turime pastebėti ne tik, ką žiūrovai mato, bet ir ko... nemato. Tai – didelė atsakomybė ir prestižas, už kurį jaučiuosi dėkingas. Man tai nuostabi patirtis tobulėjant ir augant kaip profesionalui. Jaučiuosi įžengęs į naują etapą“, – džiugesio neslėpė M.Wizard.

Antrasis renginys „Magijos šou“ vyko Mystero teatre, kuriame pasirodė magijos žvaigždė ir legenda iš Las Vegaso Jeff McBride. Jis – ne tik pasaulinio lygio iliuzionistas, bet ir didelis autoritetas visiems šio žanro profesionalams. Jo patarimų ir konsultacijų siekia net garsiausi pasaulio magai. Jis dirba su Davidu Copperfieldu, Penn & Teller, Chris Angel ir kitais. Ne kartą ir lietuviui teko lankytis jo privačiose konsultacijose, jo magiškame teatre, įkurtame Las Vegase. Prestižinė Holivudo „Magic Castle“ benduomenė jį pripažino metų iliuzinostu, jis savo rankomis yra pasiekęs net tris pasaulio rekordus.

„Tikrai labai nuoširdžiai labai laukiau jo atvykimo ir pasirodymo. Bet dar labiau nudžiugau gavęs kvietimą pasirodyti drauge su Jeffu vienoje scenoje! Mudviem jau yra tekę kartu pasirodyti Italijoje, tad buvo didelis įvertinimas vėl kurti magišką šou kartu. Taip pat džiaugiuosi, kad renginys sulaukė didelio susidomėjimo, tad darėme net tris seansus ir kaskart salė buvo pilnutėlė“, – dar karštais įspūdžiais dalinosi M.Wizard.

Kaip pasakojo artistas, pasirodymas teatre skiriasi nuo kitokio tipo renginių ir vakarėlių. Tad jis pasirinko intelektualesnius triukus, sujungdamas meną, istorijas ir iliuzijas. Na, kaip ir visuomet, Mantas negalėjo apsieiti be interaktyvaus bendravimo, nes jam visad norisi ir žiūrovus pagarbiu būdu padaryti vakaro žvaigždėmis.

„Bene pagrindinis, iššūkis buvo kalbos barjeras. Tad specialiai šiam pasirodymui pramokau truputį latvių kalbos, kad būtų lengviau bendrauti su žiūrovais. Kai žengiau į sceną ir ėmiau su jais kalbėtis latviškai, iškart sulaukiau daug plojimų, tikrai ne mažesnių, nei atliekant kurį iš mano triukų“, – juokėsi žinomas vyras, neslepiantis, kad Rygoje jau turi nemažą būrį jo talentų gerbėjų. Kadangi gauna nemažai kvietimų pasirodyti Rygoje, per keletą metų itin pamilo šį miestą ir jo žmones. „Per keletą metų pastebėjau, kad žmonės jau prisimena mane: sulaukiu klausimų, kada surengsiu viešą savo autorinį pasirodymą Rygoje. Tai mane labai įkvėpia, ir jau darbuojuosi ties šia nauja savo svajone“, – svajingai kalba Mantas.

Įdomu, kuo Mantui magiška yra pati Ryga? „Rygoje prieš keletą metų gimė mano vieno numerio idėja, šiame mieste net įvyko jo premjera. O po daugelio metų su tuo pačiu numeriu netgi laimėjau Italijos čempionatą ir prizines vietas Kanuose bei Olandijoje. Vis juokauju, kad Latvijoje greičiau gimsta visos kūrybinės idėjos“, – šypsosi pašnekovas.

M.Wizard įsitikinęs, jog ir Lietuvos, ir Latvijos žiūrovai yra puikūs. Daug kartų jis tą atsakingai yra pareiškęs ir vis kartoja, kad dirbti Lietuvoje jam yra didžiulis džiaugsmas: „Kita vertus, per daugelį metų susiklostė tokia situacija, kad Ryga tapo Baltijos šalių magiškuoju miestu. Vis su kolegomis pajuokaujame gal todėl, kad šis miestas yra Baltijos šaliu centre ir lietuviams bei estams patogu čia atvykti, o ir oro uostas didesnis.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.