Lietuvos muzikos padangėje – netikėtas scenos grandų duetas: pristato bendrą kūrinį

Dainininkę Raimondą Masiulytę-Ramchurn pastaruoju metu vis dažniau galime sutikti Lietuvoje: o to priežastis – sparčiai įsibėgėjantys albumo įrašai, kuri jausmingų dainų atlikėja ketina išleisti jau kitąmet. O šiandien dienos šviesą išvydo jos ilgai brandintas autorinis kūrinys, pirmasis būsimo albumo singlas – „Palieski mano sielą“, kurį mergina įrašė kartu su Lietuvos scenos legenda – Česlovu Gabaliu.

Raimonda Masiulyte-Ramchurn ir Česlovu Gabaliu.<br> lrytas.lt koliažas.
Raimonda Masiulyte-Ramchurn ir Česlovu Gabaliu.<br> lrytas.lt koliažas.
 Česlovas Gabalis.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Česlovas Gabalis.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Raimondą Masiulytę-Ramchurn.<br>G. Monstavičiūtės nuotr.
Raimondą Masiulytę-Ramchurn.<br>G. Monstavičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 13, 2022, 11:59 AM

– Kaip gimė idėja dainai, kurią galėtume pavadinti šių laikų himnu meilei?

– Šios dainos kelionė prasidėjo karantino metu. Kai visas pasaulis sustojo, kai atsirado daug laiko, ėmiausi rašyti tiek angliškas, tiek lietuviškas dainas. Daina „Palieski mano sielą“ pasirašė labai lengvai ir labai greitai: ir muzika, ir eilės liejosi laisvai. Galbūt laisvas laikas be skubėjimo sukūrė tokią aplinką, kad įkvėpimas atėjo savaime, dar prie viso to prisidėjo ir senovinis 1920–ųjų metų gamybos pianinas, kurį įsigijau Airijoje: būtent prie jo sėdėdama sukūriau keletą dainų, viena jų – „Palieski mano sielą“.

– Ką šia daina nori pasakyti klausytojams?

Rašydama šią dainą, tiesiog norėjau, kad būtų malonu žmonėms jos klausytis: labai dažnai rašau kūrinius, kurie patinka tik man: manau, kad taip kūrėjas nuvilia savo gerbėjus: rašo, nepagalvodamas, kad galbūt jiems visai tas neaktualu. Ir šį kartą aš norėjau atiduoti duoklę savo klausytojams: ši daina skirta tiems žmonėms, kurie yra laimingai įsimylėję. Mano gyvenimas dabar yra tokioje – laimingos meilės stotelėje – tad ir kuriu tokias dainas ir noriu jomis dalintis su aplinkiniais.

– Dainoje tavo partneris – Česlovas Gabalis. Kodėl būtent jis?

– Rašant dainą, iš karto supratau, kad tai bus duetas. Gražus meilės duetas. Mano balsas švelnus, turintis džiazinio atspalvio, pagalvojau, kad prie jo itin derėtų vyriškas, sodrus balsas. Iš karto kilo mintis pasikalbėti su Česlovu. Pirmiausia susisiekėme internetu, ir pasikalbėję nusprendėme, kad dirbsime kartu. Česlovas ne tik puikus atlikėjas, turintis vieną labiausiai išsiskiriančių balsų Lietuvos muzikos industrijoje, bet taip pat labai malonus žmogus – dirbti su juo labai lengva.

– Daina „Palieski mano sielą“ papuoš tavo būsimą albumą. Koks jis bus? Kam jį skirsi? Užsienio ar Lietuvos rinkai?

– Albumą skirsiu Lietuvos klausytojams. Vis dažniau pastebiu save praleidžiant daugiau laiko gimtinėje, nei Airijoje. Esu iš tų žmonių,kuriems sunku užsisėdėti vienoje vietoje: ar tai būtų Havajai, ar tai būtų Lietuva, ar tai būtų Anglija. Ir, nors turime namus Airijoje, aš vis dažniau pagalvoju apie grįžimą namo ilgesniam laikui. Ir džiugu, kad ir vyras tam pritaria – būti mano „didžiąja kompanija“. Na, o kada pats albumas išvys dienos šviesą – viskas priklausys nuo to, kaip seksis dainų įrašai – esu prikūrusi nemažai, tad reikia tik „užsidaryti“ studijoje, skirti laiko ir, manau, albumas visus gerbėjus pasieks jau po Naujųjų metų.

Kol naujasis Raimondos Masiulytės-Ramchurn albumas pakeliui, kviečiame pasiklausyti pirmojo jo singlo „Palieski mano sielą“, prie kurio gimimo prisidėjo ne tik išskirtinio balso savininkas Česlovas Gabalis, bet ir vienas geriausių gitaristų Lietuvoje – Tomas Varnagiris, o dainos aranžuotę kūrė, vokalus įrašinėjo ir galutinį masteringą padarė Arvydas Martinėnas – Vudis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.