Vilniuje ir Kaune pasirodymus surengs žinomi latviai „Carnival Youth“

„Carnival Youth“ – puikiai Lietuvos auditorijai pažįstama indie roko grupė iš Latvijos – po priverstinės pandemijos pertraukos grįžta su soliniais pasirodymais. Viena ryškiausių Latvijos grupių surengs koncertus lapkričio 18 dieną Kaune ir lapkričio 19 dieną Vilniuje.

 Vilniuje ir Kaune pasirodymus surengs žinomi latviai „Carnival Youth“.
 Vilniuje ir Kaune pasirodymus surengs žinomi latviai „Carnival Youth“.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 11, 2022, 1:20 PM

Pastaruoju metu „Carnival Youth“ išskirtinio latvių visuomenės dėmesio sulaukė ne tik dėl naujos muzikos, bet ir vieno iš grupės narių, brolių dvynių Edgaro ir Emilio Kaupersų, vestuvių. Vasarą Latvijos spaudoje buvo šmaikščiai nušviestos slaptos vieno iš muzikantų vestuvės – kadangi grupė neišsidavė, buvo spėliojama, kuris gi iš brolių susituokė.

Savo klausytojus „Carnival Youth“ taip pat nustebino išleidę savo naujausią, jau 6-ąjį albumą. Šiam netipiškam įrašui grupę įkvėpė klasikinis Latvijos kinas ir jo melodijos. Albume „Naivais ku-kū“ (liet. Naivusis ku-ku) skamba „Carnival Youth“ roko dvasia interpretuotos žinomos dainos iš Latvijos kino filmų.

Nors anksčiau muzikantai iš Latvijos buvo dažni svečiai Lietuvoje, ne kartą grojo festivaliuose, visgi kelis pastaruosius metus dėl karantino apribojimų kasmetinis „Carnival Youth“ tikslas pasimatyti su klausytojais iš Lietuvos nepavykdavo. „Paskutiniai dveji metai mums įrodė, kad net kelionė pas kaimynus yra didžiulis nuotykis!“, – šypsosi „Carnival Youth“ muzikantai. „Labai laukiam pasimatyti mūsų klausytojais iš Lietuvos dar kartą!“

Nors grupės solinių pasirodymų Lietuvoje nebuvo organizuoti jau kelis metus, šią vasarą „Carnival Youth“ buvo pakviesta koncertuoti Kaune ir surengė įsimintiną pasirodymą „Kaunas 2022“ scenoje, kur pasirodė su Algirdo Kaušpėdo ir Viktoro Diawaros grupe „KAnDIS“, o visai neseniai Vilniuje grupei teko apšildyti ir britų roko žvaigždes „Nothing But Thieves“.

Jau kitą savaitę „Carnival Youth“ du pasirodymus Lietuvoje, kuriuose atliks ne tik klausytojams gerai žinomas dainas, bet ir pristatys pas mus gyvai dar neskambėjusius kūrinius. Lapkričio 18 dieną muzikantai pirmą kartą koncertuos Kauno muzikos erdvėje „Sinagoga Studio“, o lapkričio 19 dieną sugrįš ant Vilniaus muzikos klubo „Tamsta“ scenos.

„Carnival Youth“ yra viena sėkmingiausių Latvijos naujausios kartos grupių, kasmet surengianti daug pasirodymų ne tik Latvijoje ir Baltijos valstybėse, bet ir kitų šalių muzikos festivaliuose. Muzikantai yra pelnę ir Europos klausytojų pripažinimą.

2016 metais grupė buvo įvertinta prestižiniu „The European Border Breakers“ apdovanojimu, teikiamu už pasisekimą už gimtosios šalies ribų išleidus pirmąjį tarptautinį albumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.