Atšaukiami Lietuvoje turėję vykti dainininkės Svitlanos Lobodos koncertai

Atšaukiami visi Lietuvoje turėję vykti dainininkės Svitlanos Lobodos koncertai.

 S.Loboda.<br> Scanpix/AP nuotr.
 S.Loboda.<br> Scanpix/AP nuotr.
 S.Loboda.<br> Scanpix/AP nuotr.
 S.Loboda.<br> Scanpix/AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 1, 2022, 9:12 AM, atnaujinta Dec 1, 2022, 10:17 AM

Ukrainos pilietybę turinčios ir Rusijoje garsios atlikėjos pirmasis koncertas turėjo vykti trečiadienį Šiauliuose, vėliau Panevėžyje ir Klaipėdoje, tačiau ir šiuose miestuose koncertai atšaukti., praneša lrt.lt

Prieš pat S.Lobodos koncertinį turą Lietuvoje, Užsienio reikalų ministerija (URM) svarstė įtraukti ją į nepageidaujamų asmenų sąrašą, tačiau vėliau teigė neradusi teisinio pagrindo.

Viceministras Mantas Adomėnas, procedūra dėl atlikėjos galimo įtraukimo į minėtą sąrašą pradėta „trečiadienį Lietuvos visuomenėje kilus klausimams dėl nevienareikšmiškai vertinamos Ukrainos dainininkės S. Lobodos būsimų koncertų Lietuvoje“.

„Užsienio reikalų ministerija kreipėsi į partnerius Ukrainoje, prašydama įvertinti dainininkės viešus pareiškimus, laikyseną Rusijos agresijos akivaizdoje. Pirminiai duomenys, kurie buvo gauti, indikavo, kad gali būti pagrindo ją įtraukti į nepageidaujamų asmenų sąrašą, – sakė viceministras Mantas Adomėnas. – Ištyrus juridinius faktus paaiškėjo, kad objektyvaus pagrindo ar objektyvių duomenų, įrodančių, kad pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus ji gali būti įtraukta į tą persona non grata sąrašą, nėra (...). Kadangi esame teisinė valstybė, klausimas tebesvarstomas, medžiaga renkama, gavus naujos informacijos, gali būti priimtas ir kitoks sprendimas, tačiau šiuo metu nėra pagrindo kitokiam sprendimui“.

Pasak M. Adomėno, sprendimui įtakos turėjo ir tai, kad buvo išsiaškinta, jog šiemet kovą atlikėja buvo išbraukta iš Ukrainos nepageidaujamų asmenų sąrašo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.