Naują dainą pristatantys Alanas Chošnau ir Bäsello: „Laikas – tai dovana“

Elektroninės muzikos kūrėjai, kuriantys Berlyne ir Osle, Alanas Chošnau ir Bäsello pristato antrą bendrą lietuvišką kūrinį „Sekundės“ ir užsimena apie įrašinėjamą albumą. Šiandien vyksta premjera visose skaitmeninėse platformose, o netrukus skambės ir lietuviškose radijo stotyse. Atviras pokalbis apie tai, kaip kūrėjai skaičiuoja sekundes ir vertina gyvenimą.

 Alanas Chošnau ir Bäsello.<br> N.Šepučio nuotr.
 Alanas Chošnau ir Bäsello.<br> N.Šepučio nuotr.
 Alanas Chošnau ir Bäsello.<br> N.Šepučio nuotr.
 Alanas Chošnau ir Bäsello.<br> N.Šepučio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 1, 2022, 12:22 PM

„Gyvendami mes labai daug laiko neišnaudojame teisingai, prasmingai, užsklendžiame savo jausmus, pamirštame parodyti dėmesį mylimiems žmonėms. Tik prabėgus laikui kažkaip susivokiame, kad svarbios gyvenimo sekundės, minutės ar net ilgos dienos prabėgo tuščiai, be sielos artumo ir tikrumo“ – sako kūrėjai Bäsello ir Alanas Chošnau.

Kokybė yra svarbiau nei kiekybė – tai kūrėjų žinutė. „Paprastas prisiminimas – vaikystėje fizinio lavinimo pamokose norėjau būti geriausias ir greičiausias, norėjau tik pirmas atbėgti ir laimėti. Dabar suprantu, kad geriau yra bėgti atsakingai, derinant kvėpavimą ir teisingus kūno judesius, ritmiką. Taip ir su laiku – svarbu galvoti, ką su juo darai, su kuo jį leidi ir kaip kuri gyvenimą, nes galimybės iš tiesų beribės, tik susimąstyk...“ – mintimis dalijasi Tomas Paulauskas (Bäsello).

„Laikas – tai dovana. Mes visi tai žinome, bet galbūt neįsisąmoniname? Branda turi savo paskirtį – aš vis labiau imu vertinti ir įprasminti laiką, skirtą man šioje Žemėje. Pastebiu, kad ženkliai daugiau dėmesio skiriu jausmams ir emocijoms, kuriomis gyvenu. Stebiu žmonių jausmines būsenas, kuomet su jais bendrauju. Man itin svarbu išlaikyti kuo švaresnę energetiką, emocinę būklę ir nepasiduoti negatyvui, kurio apsčiai netrūksta mūsų pasaulyje. Tai oras kūrybai ir itin jautriam kūrybiniam procesui. Sekundžių matematika – taip įvardinčiau šįkart žmogaus būtį... apie ją ir mūsų naujausia daina.“ – sako kūrėjas Alanas Chošnau.

Bäsello taip pat atviras: „Laikas man yra vienas iš svarbiausių gyvenimo pojūčių. Kai tai realiai suprati, tiesiog privalai džiaugtis kiekviena gyvenimo akimirka, tau skirtu laiku, turėti pomėgius, nuoširdžiai dirbti ir, žinoma, skirti daug laiko meilei ir kūrybai. Tiesą pasakius, paniręs į muziką aš nebeskaičiuoju nei valandų, nei minučių, nei dienų, kiek praleidžiu kurdamas. Man iki šiol atrodo, kad muzika yra lyg fantazija, miražas, užburta garsų oazė, kur laikas tiesiog išnyksta!“.

Ar jų gyvenimo tempai siejasi?

„Mus sieja, o galbūt netgi suriša, du pagrindiniai dalykai – mes abu esame tokie žmonės, kurie labai stipriai myli tai, ką daro. Skamba įprastai, bet taip nėra. Mes viską atiduodame ir dovanojame savo klausytojams – viską įdedame į kiekvieną kūrinį, ką tik turime savo sielų ir protų gelmėse tuo metu. Mūsų kūriniuose daug širdies energijos, o ypatingai daug gyvenimiško džiaugsmo, kurio taip trūksta pasaulyje. Kurdami mes laiko neskaičiuojam – skriejam savoje muzikos oazėje, kol atrandame nuostabiausią harmoniją mums ir jums, mūsų klausytojai,“ – užtikrintai sako kūrėjai.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.