Grupė „Garbanotas“ pristato naują dainą, gimusią Libane

Psichodelinio roko grupė „Garbanotas“ šiandien pristatė naują dainą pavadinimu „Tave visą“. Kūrinys, gimęs kelionės Libane metu, yra iš artėjančio, jau šeštojo grupės albumo.

 Grupė „Garbanotas“ pristato naują dainą, gimusią Libane.
 Grupė „Garbanotas“ pristato naują dainą, gimusią Libane.
 Grupė „Garbanotas“ pristato naują dainą, gimusią Libane.
 Grupė „Garbanotas“ pristato naują dainą, gimusią Libane.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 12, 2022, 9:39 AM

Grupės vokalistas Šarukas Joneikis pripažįsta, kad artėjančio albumo dainos ilgai pragulėjo stalčiuje, ne išimtis ir šiandien pristatytas grupės kūrinys „Tave visą“ – dienos šviesą daina išvydo po beveik ketverių metų.

„Šis kūrinys gimė keliaujant po Libaną su draugu Mariumi, kurio eiles ir sudėjome į šią dainą. Per kelis metus daina šiek tiek pakito – eilėse pridėjau kelis žodžius, bet dainos esmė, nuotaika ir melodija liko tokia, kaip sugrojus ją pirmąjį kartą“ – apie jį aplankiusia Libano mūzą pasakoja Šarukas Joneikis.

Šiurpuliukus grupės vokalistui keliantis eilėraštis, nugulęs dainoje – apie savęs ir kito paieškas per santykį, kuriame daug kartų turi numirti ir prisikelti, prisėsti ant ežero kranto ir vėl viską apmąstyti, nuryti įvairius gyvenimo skaudulius ir keliauti tolyn į kito žmogaus pažinimą.

Pati dainos melodija, Šaruko teigimu, gimė neįtikėtinai greitai vieną lietingą dieną užsidarius kambaryje: „Keista, kai pagalvoji, kad taip staiga atsiranda kažkoks niekur kitur pasaulyje negirdėtas kūrinys – daina. Tikrų tikriausias ateivis! Stebuklinga.“ – apmąstymais dalinasi muzikantas.

Paskutiniame grupės „Garbanotas“ albume „Heart in a plastic bag“ (liet. širdis plastikiniame maiše) visi kūriniai buvo anglų kalba, o artėjančiame naujame jų albume, kaip išduoda patys grupės nariai – atėjo laikas sudainuoti lietuviškas eiles. Pasak jų, gimtoji kalba turi „daugiau svorio“: „Žodžiai, kurie įgauna patirtį gyvenant gyvenimą sveria ir paliečia kitaip – giliau, skvarbiau“.

Netrukus „Garbanotas“ klausytojai turės galimybę naują dainą išgirsti ir gyvai, „Sodas 2123“ teatro salėje. Grupės nariai nekantrauja susitikti su klausytojais gyvai bei atvirauja, jog jaudulys prieš atliekant naujas dainas gyvai yra.

„Norime pamatyti daug skirtingų veidų, akių ir bendrai išgyventi šventę – dar vieną dieną drauge šiame pasaulyje. Koncerto vieta talpina visai nedaug žmonių, tad viskas bus dar intymiau – būsim arti vieni kitų. Laukiam!“ – į koncertą kviečia grupė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.