Lietuvos sporto apdovanojimuose – „Eurovizijos“ žvaigždės ir M.A.M.A lyderis

Jau šį trečiadienį geriausi šalies atletai ir jų treneriai bus pagerbti kasmetinėje Lietuvos sporto apdovanojimų ceremonijoje. Parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyks iškilmingas, apie 800 garbingų svečių subursiantis renginys, kurio metu Metų geriausiems bus įteiktos proginės statulėlės, šventę kurs muzikiniai žinomų atlikėjų pasirodymai.

 Lietuvos sporto apdovanojimuose – „Eurovizijos“ žvaigždės ir M.A.M.A lyderis.
 Lietuvos sporto apdovanojimuose – „Eurovizijos“ žvaigždės ir M.A.M.A lyderis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2022, 1:40 PM

Scenoje pasirodys klaipėdiečių violončelininkų ir būgnininko trio „Voiceless“, dainininkė, kompozitorė ir dainų autorė Giedrė Kilčiauskienė, 2020-ųjų „Eurovizijos“ nugalėtojai, charizmatiškieji „The Roop“, su nauja energija sceną užkariaujanti, drauge su prodiuseriu Leonu Somovu ne vieną hitą pastaruoju metu išleidusi Monika Linkytė ir į daugiausia – net 6! – M.A.M.A apdovanojimus šiemet pretenduojantis Vaidas Baumila.

„Lietuvos sporto apdovanojimai – didžiausia ir svarbiausia metų šventė, kurios kasmet laukia ir sporto bendruomenė, ir žiūrovai prie televizijos ekranų. Tai proga padėkoti sportininkams, jų treneriams bei visai kartu kelyje į pergales dirbančiai komandai, – džiaugiamės drauge su jais“, – sako renginį organizuojančio Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė, olimpinė čempionė Daina Gudzinevičiūtė.

Pasak jos, pirmąją Kalėdų dieną TV3 televizijos transliuojamas renginys žiūrovus pasitiks įdomia ir intriguojančia vakaro programa – 2022-ieji buvo derlingi pergalių, visi nominantai pastaraisiais metais rodė puikius rezultatus, iškovojo medalius pasaulio ir Europos čempionatuose.

Prestižinės, geriausius Lietuvos olimpiečius ir paralimpiečius jungiančios šventės vairą šiemet patikėta vesti patyrusiems televizijos grandams – žodžio kišenėje neieškančiam Mindaugui Stasiuliui ir žavingajai aktorei Jurgitai Jurkutei.

„Nors esame nedidelė šalis, mūsų pasiekimai sporto srityje yra įspūdingi – ne veltui sporto varžybos televizijos ekranuose pritraukia rekordinius skaičius žiūrovų. O šventinis laikotarpis – puikus metas sustoti ir įvertinti, kaip mums sekėsi visus metus. Lietuvos sporto apdovanojimų transliacija Šv. Kalėdų dieną bus tarsi dar viena dovana po eglute, kuria džiaugtis galėsime kartu su artimaisiais. Jau ne vienerius metus bendradarbiaudami su Lietuvos tautiniu ir Lietuvos paralimpiniu komitetu didžiuojamės kiekviena sportininkų pergale, o TV3 žiūrovams antrosios Kalėdų dienos proga dovanosime geriausių šalies sportininkų ir atlikėjų kupiną šventę“, – sako TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė.

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK), Lietuvos paralimpinio komiteto (LPK) ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) organizuojamame renginyje 2022 metais bus įteikta 11 apdovanojimų, iš kurių 5 skirti olimpinio, 5 – paralimpinio sporto laureatams, taip pat išskirtinis apdovanojimas „Už viso gyvenimo nuopelnus“. Tiek olimpinio, tiek paralimpinio sporto laureatai bus vertinami „Metų sportininkas“, „Metų sportininkė“, „Metų komanda“, „Metų treneris(-ė)“, „Metų proveržis“ kategorijose.

Lietuvos sporto apdovanojimų nugalėtojus renka Lietuvos sporto organizacijų deleguoti asmenys ir visuomenė. Olimpinio sporto laureatus renka Lietuvos sporto apdovanojimų Taryba, sudaryta iš ŠMSM, LTOK, LPK, Lietuvos sporto žurnalistų federacijos, Lietuvos sporto federacijų sąjungos, Lietuvos savivaldybių sporto padalinių vadovų asociacijos, Lietuvos olimpinio fondo, LTOK sportininkų komisijos atstovų. Tarybos balsas sudarys 80 proc. balsavimo rezultato.

Prie balsavimo išrenkant geriausius galėjo prisidėti ir visuomenė iki gruodžio 12 d. atiduodama savo balsą LTOK svetainėje, šie balsai sudarys 20 proc. galutinio rezultato.

Nuo 1994-ųjų kasmet organizuojama Lietuvos sporto apdovanojimų ceremonija vyks gruodžio 21 d., joje tradiciškai dalyvaus keli šimtai kviestinių svečių, tarp kurių – ne tik ryškiausi šalies sportininkai, jų komandos nariai, sporto, kultūros ir švietimo pasaulio atstovai, politikai, diplomatai ir daugelis kitų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.