Tarptautinis V. Noreikos dainininkų konkursas sulaukė neeilinio susidomėjimo: po atrankos liko mažiau nei pusė dalyvių

Trečiasis tarptautinis maestro V.Noreikos solistų konkursas, kurio finalas vyks balandžio mėnesį, sulaukė neįtikėtino viso pasaulio dainininkų susidomėjimo. Savo talentą jame siekė išbandyti beveik 200 dalyvių iš 40 pasaulio šalių.

 Konkurso akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Konkurso akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Konkurso akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
 Konkurso akimirka.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 23, 2023, 2:39 PM

Nuo Jungtinių Valstijų iki Australijos, nuo Trinidado ir Tobago iki Pietų Korėjos, – tokių šalių solistai susidomėjo galimybe sudalyvauti jau trečiajame tarptautiniame Virgilijaus Noreikos dainininkų konkurse. Tarp jų savo sėkmę išbandyti pasiryžo ir 18 dainininkų iš Lietuvos.

Nors į konkursą veržėsi beveik 200 solistų, po atrankinio turo žiuri sprendimu liko kiek mažiau nei pusė geriausių. Jau kovo 28–30 dienomis jie varžysis pirmuosiuose konkurso turuose Nacionalinėje M.K. Čiurlionio menų mokykloje, o septyni geriausi jėgas išbandys konkurso finale balandžio 2 d. Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre diriguojant Modestui Pitrėnui.

Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, konkurso žiuri narys Edgaras Montvidas prisimena:

„Mums, savo mokiniams, maestro Virgilijus Noreika pasididžiuodamas primindavo savo vokalinės mokyklos genealoginį medį, siekusį 19 a. didžiuosius Italijos belcanto meistrus. Pabrėždamas, jog būtent šiai, itališkojo belcanto mokyklai jis atstovauja ir ją perduoda mums. Man nepaprastai džiugu, jog šis konkursas yra ne tik gyvas Virgilijaus Noreikos atminimo įamžinimas, bet ir jo dainavimo mokyklos, kartu ir lietuviškosios vokalo mokyklos aidas visame pasaulyje. Būti šio konkurso žiuri nariu – neeilinė patirtis, atsakomybė ir garbė. Visiems šio konkurso dalyviams bei klausytojams linkiu nepaprastų potyrių mėgaujantis vienu gražiausiu muzikinių instrumentų – žmogaus balsu.“

Dalyvius vertins žiuri pirmininkas Peter Dvorský (Slovakija) ir žiuri nariai Ludwig Baumann (Vokietija), David Gowland (Jungtinė Karalystė), Riikka Hakola (Suomija), Asta Krikščiūnaitė (Lietuva), Edgaras Montvidas (Lietuva/Didžioji Britanija), Ernesto Palacio(Italija).

„Džiugu matyti, kad jau trečiąjį kartą organizuojamas tarptautinis Virgilijaus Noreikos dainininkų konkursas sulaukia vis didesnio dalyvių susidomėjimo. Šiemet konkurso prizinis fondas papildytas koncertiniais ir specialiaisiais prizais, vienas jų – „Vilniaus klubo“ įsteigta piniginė premija. Stebėti konkurso pasirodymų atvyks operos teatrų agentai iš Jungtinės Karalystės, Italijos ir Danijos. Tai leidžia kartu su visu organizaciniu komitetu realizuoti naujas idėjas, padedant jauniems atlikėjams pradėti tarptautinę karjerą“ , – pasakoja konkurso direktorius, tarptautinių kultūros projektų centro vadovas Eugenijus Butvydas.

Trečiojo tarptautinio Virgilijaus Noreikos dainininkų konkurso pirmasis turas vyks kovo 28–29 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.