Atlikėja Agnė pristato Zakopanės kalnuose nufilmuotą klipą iš būsimo debiutinio albumo

Nurimus ​„Eurovizijos“ šurmuliui, atlikėja Agnė Buškevičiūtė nesėdėjo rankų sudėjusi ir aktyviai tęsė kūrybinę veiklą. Pirmasis Agnės muzikinis kūrinys „New Start“ tapo slenksčiu, kuris, pasak jos, atvėrė naują asmeninės kūrybos skrynią. Atlikėja visiems dabar pristato ir naujos dainos klipą, kuris buvo nufilmuotas Lenkijos slidinėjimo kurorte Zakopanėje.

 Kadras iš klipo.
 Kadras iš klipo.
 Kadras iš klipo.
 Kadras iš klipo.
 Kadras iš klipo.
 Kadras iš klipo.
 Kadras iš klipo.
 Kadras iš klipo.
 Kadras iš klipo.
 Kadras iš klipo.
 Klipo filmavimo komanda.
 Klipo filmavimo komanda.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Mar 15, 2023, 3:27 PM

„Timeless Place“ (liet. „Belaikė erdvė“) – taip vadinasi antrasis šių metų ​„Eurovizijos“ atrankų dalyvės singlas iš vasarą pasirodysiančio debiutinio albumo.

Dainą įkvėpė Roma, filmas ir kalnai

2021 m. pirmą kartą aplankyta Roma, miesto grožis ir ten tvyranti antikinė dvasia labai pakylėjo Agnę. Anot dainininkės, prie to prisidėjo ir filmas „Gladiatorius“ kurį nuo mažens labai mėgo ir dažnai klausydavo jo muzikos takelio, kurį sukūrė mėgstamas filmų muzikos kompozitorius Hansas Zimmeris.

„Būnant Romoje atgimė „Gladiatoriaus“ filmo sukeltos emocijos ir įkvėpė mane melodijoms, iš kurių radosi „Timeless Place“ daina. Vieną vakarą įsirašiau jas į diktofoną ir pamiršau metams. O kitą vasarą apsilankius Austrijos ir Juodkalnijos kalnuose, gamtos vaizdai mane įkvėpė kurti.

Pasikapsčiusi po senus audiofailus, atradau „Timeless Place“ melodiją, parodžiau ją vyrui, ir jis iš karto sugalvojo jai harmoniją. Grįžę į Lietuvą parodėme darbo apmatus muzikos prodiuseriui, kuris dar kitaip pažvelgė į dainą ir padėjo ją išplėtoti.“, – pasakojo Agnė.

Filmavimosi kalnuose iššūkiai

„Kai pirmą kartą išgirdau dainos aranžuotę, iš karto pajutau, kad dainos klipas turi būti nufilmuotas kalnuose. Džiaugiuosi, kad komanda taip pat entuziastingai pritarė tokiai idėjai.“, – prisiminė Agnė.

Tačiau iššūkių filmavimo dieną nepavyko išvengti. Pasak dainininkės, kelionė automobiliu buvo ilga ir varginanti, o atvykus reikėjo iš karto pradėti filmuoti, kad geru oru pavyktų suspėti į visas numatytas filmavimo vietas.

„Buvo graži, saulėta diena, todėl reikėjo labai pasistengti rasti atokesnę vietą filmavimui kalnuose. Teko ir pašalti, ir pėstute pakeliauti, ir į labai statų kalną kopti su suknele ir visa įranga. Fiziškai nebuvo lengva, bet tikrai vertėjo dėl tokio rezultato! Zakopanės kalnai yra nuostabūs! Lankiausi ten pirmą kartą, bet tikrai ne paskutinį“, – džiaugėsi atlikėja.

Dainos žinutė ir ateities planai

„„Timeless Place“ – tai meilės istorija. Toji belaikė erdvė yra lyg pabėgimas iš slogios realybės, bandymas įveikti netekties skausmą ir kartu nusiraminimas tikint, kad mylimas liko šalia kitu – ne fiziniu pavidalu. Rašydama įsivaizdavau tai kaip savotišką maldą ieškančiam nusiraminimo. Ši daina yra apie šviesą“, – aiškino Agnė.

Dainininkė taip pat pasidžiaugė po „Eurovizijos“ konkurso jaučianti išaugusį susidomėjimą jos kūryba, sulaukianti paskatinimų nesustoti kurti. „Vasarą išleisiu debiutinį albumą. Jau sukurta nemažai dainų. Dabar daug dirbame su įrašais ir aranžuotėmis. Viliuosi, kad pavyks surengti ir albumo pristatymo koncertų.

Mano kūryba įkvėpta filmų muzikos, Šiaurės ir Skandinavijos šalių, keltų, „epic“, „fantasy“, „world“ muzikos motyvų.Smagu, kad klausytojai būtent tai joje ir išgirsta, skatina kurti toliau, nes pasigenda tokio skambesio Lietuvoje. Man dėl to labai smagu, pažadu – tikrai nesustosiu kurti“, – tvirtino Agnė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.