Festivalio „Bliuzo naktys“ atlikėjų sąrašas toliau pildosi: scenose melomanai išgirs ir bliuzą, ir repą

Tradiciškai liepos pirmąjį savaitgalį į Varnius kvies vienintelis tokio žanro muzikos festivalis Lietuvoje, kuris šiemet lankytojus pasitiks jau 29-ąjį kartą! Antradienį skelbiama, kad prie festivalio „Bliuzo naktys“ muzikos žvaigždės iš Australijos – Lachy Doley, legendinės Latvijos bliuzo grupės „Latvian Blues Band“ bei tokių festivalio gerbėjams puikiai pažįstamų vardų kaip „Garbanotas“ ar „Baltasis Kiras“ prisijungia dar daugiau įvairios stilistikos vardų, nes juk bliuzas ne tik muzika, bet visa gyvenimo filosofija!

„Bliuzo naktys“.<br>Festivalio rengėjų nuotr.
„Bliuzo naktys“.<br>Festivalio rengėjų nuotr.
Fash Voyage. <br>Asm. archyvo nuotr.
Fash Voyage. <br>Asm. archyvo nuotr.
Kamanių Šilelis.<br>Asm. archyvo nuotr.
Kamanių Šilelis.<br>Asm. archyvo nuotr.
Freestarz.<br>V.Dranginio nuotr.
Freestarz.<br>V.Dranginio nuotr.
Aleksandr Belkin ir The Road Band.<br>Asm. archyvo nuotr.
Aleksandr Belkin ir The Road Band.<br>Asm. archyvo nuotr.
Arina. <br>Asm. archyvo nuotr.
Arina. <br>Asm. archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

May 9, 2023, 9:30 AM

Šiemet festivalyje „Bliuzo naktys“ taip pat bus galima išgirsti: Ariną & Veto Bank, Kamanių Šilelį, Aleksandr Belkin & The Road Band, Flash Voyage bei Freestarz!

Legendomis ir savo išskirtinėmis tradicijomis apipintas festivalis tradicijų nelaužo ir šiemet, todėl kaip ir kasmet jo pagrindinėje scenoje atlikėjai be kurių šio festivalio įsivaizduoti nebegalima. Viena jų – Lietuvos bliuzo karaliene tituluojama, išskirtinio balso savininkė – Arina & Veto Bank.

Būtent Arina kasmet į festivalį atkeliauja, ne tik tam, kad surengtų savo pasirodymą didžiojoje festivalio scenoje, bet ir tam, kad visą savaitgalį ramiai ir be rūpesčių leistų laiką Lūksto ežero pakrantėje. Festivalyje ją sutiksite laisvą, vaikštančia basomis ar avinčia „oldskūlinius“ sportbačius, visada apsuptą draugų būrio ir tokią, kurios laukia visi!

Net jei negalėtumei paniūniuoti nei vienos Aleksandr Belkin & The Road Band dainos, po savaitgalio bliuzuose gali būti tikras, kad namo grįši vis iš naujo traukdamas festivalio „Bliuzo naktys“ himno žodžius, kurių autorius ir yra pats Aleksandras!

Alensandr Belkin kasmet festivaliui ruošia netikėtas kolaboracijas: tai jis netikėtai ant scenos su Tautvydu Pauliumi Augustinu iš grupės „Baltasis Kiras“, tai jis duete su užsienio bliuzmenais. Šįkart festivalyje Aleksandras su visa grupe, kuri 2022 metais minėjo savo sceninės veiklos 30-metį, pristatys naują „Latino Blues“ programą!

Praėjusią vasarą, pirmą kartą bliuzuose pasirodęs „Kamanių Šilelis“ šiemet į festivalį sugrįš ir vėl! Minimalistinis, ritmingas, švelniai psichodelinis, indie-folk duetas, Varniuose, prie Lūksto ežero buvo sutiktas itin griausmingai, todėl ir šią vasarą tikimasi ne mažiau įspūdingo jų pasirodymo festivalio „Bliuzo naktys“ didžiojoje scenoje!

Ketvirtą kartą į festivalį sugrįš roko muziką su retro ir psichodelikos prieskoniu meistriškai maišantys „Flash Voyage“! Savo gerbėjų simpatijas grupė „Flash Voyage“ susirinko išleidę mini albumą „Šiluma, pamiršta“, kuriame lietuviškų tekstų dėka papasakojo apie jausmus ir fantazijas susipinančias su realybe. Stebint jų pasirodymus scenoje, lengva persikelti į paralelinę realybę ar bent Vudstoko laikus, kuriuos jie puikiai atspindi ir savo sceniniu įvaizdžiu.

Festivalyje improvizacijų kupiną nuotaiką kurs ir repo freestyle‘riai – „Freestarz“, kurių pasirodymai grindžiami spontanišku freestyle‘u iš Jamos ir Banginio lūpų, pritariant vieniems geriausių Lietuvos Dj‘ų.

Visiškai improvizuotame koncerte galima tikėtis tekstų tiek apie festivalio nealkoholinio alaus kainas, užklupusį audros debesį ar festivaliautojų aprangos stilių. Niekada nežinia kuria linkme „pasisuks“ pasirodymas, tačiau aišku viena – nesuvaidintu adrenalinu jie apkrės tiek repo gurmanus, tiek ir gyvos muzikos ir bliuzo gerbėjus!

Liepos 7–8 dienomis, Varniuose prie Lūksto iškils kelios muzikinės scenos, kuriose garsūs užsienio bliuzmenai, lietuviškos scenos vardai ir nauji festivalio atradimai! O atradimu gali tapti ir tu!

Jau kelerius metu festivalis „Bliuzo naktys“ visus neabejingus gyvai muzikai jaunus atlikėjus bei kūrėjus kviečia registruotis į konkursą – „One Man Stage“, kuriame savo vietą festivalyje bus galima užsitikrinti po birželio 1 dieną rengiamo konkurso finalo, „Line Up“ klube, Vilniuje. Iki gegužės 25 dienos tereikia užpildyti anketą! O jei ne ant scenos, tai minioje, būtinai pasimatome garsiai traukdami bliuzų himno eilutes „Varniai, ežeras, bliuzo festivalis! Bliuzoooo naktyyys!“

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.