„G&G Sindikatas“ vasaros koncertuose pasirodys pamatine sudėtimi

Balandį Kelmėje vykusiame NATO festivalyje repo tėvai „G&G Sindikatas“ atidarė koncertų po atviru dangumi sezoną, o šiandien skelbia artimiausius lauko erdvių koncertus, kurie vyks Kaune, Vilniuje ir Palangoje.

 „G&amp;G Sindikatas“ vasaros koncertuose pasirodys pamatine sudėtimi.<br> J.Suslavičiūtės nuotr.
 „G&amp;G Sindikatas“ vasaros koncertuose pasirodys pamatine sudėtimi.<br> J.Suslavičiūtės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-05-11 10:16

Gegužės 19 d. „G&G Sindikatas“ pasirodys Kaune. Buvęs Ryšių kiemelis, nuo šiol turintis naują vardą – OLDMAN, sostinės reperiams primena daug smagių nuotykių.

„Kažkada, kai tik prasidėjo Ryšių kiemelio koncertai, patys organizatoriai labai mėgo „G&G Sindikatą“, todėl visada ten atvykę jausdavome fainą vibe‘ą, jie sugalvodavo neįprastų dalykų. Pavyzdžiui, kartą koncerto pradžioje pasirodėme ne ant scenos, o ant stogo“, – pasakojo Artūras Matkevičius-DJ Mamania.

Jis prisimena ir kuriozinę situaciją, kai reperių buvo paprašyta baigti koncertą keliomis dainomis anksčiau, nes greta esanti Arkivyskupija turi savo ramybės valandas, nebūtinai sutapusias su „Sindikato“ pasirodymo laiku. Šia sena istorija savo „Facebook“ paskiroje pasidalijo ir Kastytis Sarnickas-Kastetas. „Tai atsiprašėme, bet klebonas tikriausiai pramiegojo rytines mišias“, – rašė jis.

„Nepaisant šio akibrokšto, ten nė karto nejautėme nepatogumo. Kaip tik – džiaugiamės, kad ir mūsų muzika jiems netrukdo, ir mes galime pasimėgauti vieta, kuri turi savo gerą aurą“, – kalbėjo DJ Mamania.

Kastetas atskleidė, kad būtent šioje erdvėje Donatas Juršėnas-Donciavas supažindino grupę su savo būsima žmona Vaida. „Ji atėjo į renginį Ryšių kiemelyje, o mes prieš pasirodymą sėdėjome ir valgėme šaltibarščius. Tada pirmą kartą pamatėme Vaidą gyvai. Paskui ir vestuvės jų vyko Kaune, netoli dabartinio OLDMAN kiemelio ant stogo šampaną gėrėme“, – sakė Kastetas.

Vienas nuotykių, susijusių su šia Kauno koncertų vieta, yra prasidėjęs operacinėje. „Likus kelioms dienoms iki koncerto Ryšių kiemelyje, mane ištiko apendicito priepuolis. Veža operuoti, jau guldo ant stalo, pradeda atbulinį skaičiavimą, o aš klausiu, kada jie baigs, nes man už 4–5 dienų koncertas Kaune, – pasakojo Kastetas. – Ir nieko, sugrojome. Labai stipriai gal ir nešokinėjau, bet ranką kėliau...“

Legendinių pasirodymų nestinga ir Vilniuje, vienas tokių – nepajudinama tradicija tapęs „G&G Sindikato“ koncertas sostinės Vasaros terasoje, kuris įvyks birželio 15 d.

„Vasaros terasoje jaučiamės labai gerai, todėl čia leidžiame sau sugroti daugiau gabalų, kurių negrojame niekur kitur, taip pat prikelti kūrinius, kurie kažkada žmones užvesdavo ir iki šiol sukelia daug gražių prisiminimų, – sakė DJ Mamania. – Bet mes niekada negrojame vienodų koncertų: nebūna tokių pasirodymų, kad grojaraštis būtų identiškas, keičiame jį pagal nuotaiką ir vietą. Todėl net jei Vasaros terasoje esame sugroję daugybę koncertų, jie visi buvo skirtingi, ir šįkart – aš garantuoju – koncertas bus kitoks. Tie žmonės, kurie ateina ne pirmą kartą, bus maloniai nustebinti, o tie, kurie pirmą kartą – nepasigailės.“

Tai, kad jie geba sugroti du skirtingus koncertus vos mėnesio intervalu toje pačioje vietoje, abudu kartus surinkdami gausybę žmonių, patvirtinta pernai Palangos OLDMAN‘e. Šiemet „G&G Sindikatas“ į Palangą sugrįžta per savo grupės gimtadienį – liepos 6-ąją. „Palanga stipriai pasikeitusi, dabar vienas malonumas ten važiuoti ir būtent OLDMAN kiemelyje pagroti. Tikiuosi, kaip ir pernai, susirinks daug žmonių, galėsime vieni kitus pasveikinti ir Valstybės dienos, ir mūsų gimtadienio proga. Labai gerai, kad taip sukrito datos“, – sakė Kastetas.

„Turime idėją šią vasarą pasirodyti ant scenos vien savo pagrindiniu sąstatu – keturiese – ir išnaudoti klasikinį hiphopo set-up‘ą, kai yra tik reperiai ir didžėjai. Tai bus savotiškas iššūkis mums patiems, bet kartu paskatins iš savęs išspausti viską, ką galime“, – atskleidė DJ. Mamania.

„Išties šiais laikais visi labai suvienodėję, nes groja panašiu sąstatu: būgnai, gitaros, gal dar dūdos. Nėra labai didelio skirtumo, kas pasirodo scenoje, nes visi groja su tais pačiais muzikantais. Todėl norisi sugrįžti prie repo muzikos šaknų ir daryti programą, kai yra MC ir DJ. Be šou elementų, labiau kreipiant dėmesį į repo muzikos atlikimą, kad tai būtų tikros repo grupės, o ne estradinės muzikos ansamblio koncertas“, – pridūrė Kastetas.

Koks bus oras „open-air“ koncertuose, „G&G Sindikatas“ iš anksto nesidomi, į prognozes labiau kreipia dėmesį artėjant pasirodymui. „Ir tai tik dėl to, kad jaučiame vidinę socialinę atsakomybę, nes norime padaryti gerą renginį, o geras renginys kartais neatsiejamas nuo gerų oro sąlygų: jei atšals ar stipriai lis, ne tik žmonės jaus diskomfortą, bet ir mes, žiūrėdami, kaip jie po lietumi mirksta.

Bet per visą mūsų istoriją tik kartą yra tekę atšaukti koncertą dėl oro sąlygų, ir ne dėl to, kad nepatogu groti audroje, bet tiesiog jau buvo pavojinga gyvybei jungti aparatūrą. O paprastas vasarinis lietutis dar niekada nepakenkė – koncertas nėra sėdimas, gali judėti, užsimauti kapišoną ir mėgautis muzika. Prisiminkime, kad kažkada reikėjo kaukes koncertuose dėvėti. Tai buvo žymiai blogiau“, – su šypsena kalbėjo Kastetas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.